Παρέμβαση μελών του Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι του Λιγνάδη
"Το κατ' οίκον περιορισμο θα τον επιβάλουμε εμείς" δήλωσαν μέλη του Ρουβίκωνα, έξω από το σπίτι του Λιγνάδη.

Λίγες ώρες μετά την προσωρινή αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, μέλη της αναρχική συλλογικότητας, “Ρουβίκωνας” βρέθηκαν έξω από το διαμέρισμα του ηθοποιού, στην περιοχή του Άγιου Παύλου και έκαναν παρέμβαση, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του δικαστηρίου να αποφυλακίσει τον καταδικασθέντα για βιασμούς ανήλικων αγοριών.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα έγραψαν «ΛΙΓΝΑΔΗ ΒΙΑΣΤΗ» μπροστά από την είσοδο του σπιτιού, ενώ ανάρτησαν και σχετικό βίντεο.

«Πήγαμε στο σπίτι του βιαστή Λιγνάδη στον Άγιο Παύλο. Στο σπίτι που γίνονταν οι βιασμοί», αναφέρον μεταξύ άλλων τα μέλη του Ρουβίκωνα στο βίντεο, προσθέτοντας πως «είναι ανεπιθύμητος στην γειτονιά. Εδώ δεν θα ξαναπατήσει. Αν θέλει να μείνει κάπου, να τον πάρει ο Κούγιας στο σπίτι του. Οι δικαστές που τον άφησαν ελεύθερο, ενώ βίαζε ανήλικα σε αυτό εδώ το σπίτι που όλοι έβλεπαν, ήξεραν και δε μίλαγαν, φυσικά δεν του έβαλαν κατ’ οίκον περιορισμό. Τον κατ’ οίκον περιορισμό θα τον επιβάλλουμε εμείς. Και θα τον βρούμε όπου και να πάει, όπου κι αν κυκλοφορήσει».

Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κατέβαλε την εγγύηση των 30.000 ευρώ και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που έκανε με τα του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια.  Επίσης θα πρέπει να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα και να μην φύγει από τη χώρα.

Σημειώνεται επίσης ότι με επείγουσα παραγγελία της, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ, ζήτησε να της διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Κατά την έξοδό του από τις φυλακές Κορυδαλλού δήλωσε μεταξύ άλλων πως «ενάμιση χρόνο παίζανε μόνοι τους μπάλα, τώρα δικαιούμαι να μιλάω κι εγώ».

Διαβάστε ακόμη:

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;