Αποφυλάκιση Λιγνάδη: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αντιδρά στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου
Ανάμεσα σε εκείνους που αντέδρασαν στην απόφαση που αφορά τον Δημήτρη Λιγνάδη ήταν όπως είναι φυσικό και πολλοί καλλιτέχνες.

Η δίκη Λιγνάδη είναι ίσως η πρώτη σημαντική δικαστική διαμάχη του κινήματος #MeToo στην Ελλάδα. Ολόκληρη η κοινή γνώμη παρακολούθησε τη διαδικασία με κομμένη την ανασά, αναμένοντας το αποτέλεσμα. Ο κόσμος επιθυμούσε δικαίωση και μία έκβαση η οποία θα επιτρέψει και σε άλλα θύματα να “ανασάνουν“, παίρνοντας θάρρος για να ζητήσουν δικαίωση για τον δικό τους προσωπικό Γολγοθά.

Η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έγινε γνωστή χθες (14/7). Ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς, ενώ για τους άλλους δύο αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών. Λίγη ώρα αργότερα όμως έγινε γνωστή η είδηση ότι θα είναι ελεύθερος μέχρι να δικαστεί στο εφετείο, παρά την ποινή κάθειρξης 12 ετών που του επιβλήθηκε.

Στο άκουσμα αυτής της είδησης σύσσωμη η ελληνική κοινωνία έκρινε αυτή την απόφαση αρνητικά. Ένα κύμα οργής και αγανάκτισης δημιουργήθηκε στα Social Media. Οι χρήστες με μία εύλογη σύγχυση αναρωτήθηκαν πως “μπορεί να ελήφθη μία τέτοια απόφαση ενώ ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε χωρίς να δικαιείται κανένα ελαφρυντικό“.

Αν και το “μυστήριο” θα λυθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, όταν θα καθαρογραφεί η απόφαση του δικαστηρίου και θα φανούν οι απόψεις του κάθε μέλους της έδρας, παραμένουν ανοιχτά τα ερωτήματα για το πώς επτά άνθρωποι -τρεις τακτικοί δικαστές και τέσσερις ένορκοι- δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σχεδόν σε κανένα ζήτημα που τους τέθηκε ως προς την υπόθεση Λιγνάδη.

Ανάμεσα σε εκείνους που αντέδρασαν στην απόφαση που αφορά τον Δημήτρη Λιγνάδη ήταν όπως είναι φυσικό και πολλοί αναγνωρίσιμοι Έλληνες, καλλιτέχνες κλπ.

Δημήτρης Λιγνάδης: Η αντίδραση του καλλιτενικού κόσμου για την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου

Καίτη Γαρμή

«Ναι μεν. Η καταδίκη Λιγνάδη θα μπορούσε να είναι μια ιστορική απόφαση και η πρώτη μεγάλη δικαστική νίκη του #MeToo. Αλλά.Αφέθηκε ελεύθερος. Πύρρειος η νίκη τελικά γιατί μετά απο αυτή την απόφαση, τα  θύματα  θα κλείσουν μια για πάντα το στόμα τους.»

 

Έλενα Ακρίτα

«Του έδωσαν αναστολή. Αύριο θα πίνει καφεδάκι στη βεράντα του. Μέχρι την έφεση, ένας καταδικασμένος βιαστής ανηλίκων θα κυκλοφορεί ελευθερος. Και μετά κατηγορούν τα θύματα που δεν μιλούν. Τώρα φάνηκε ποιοι είναι οι αληθινοί σκευωροί σε αυτή την ερεβώδη υπόθεση. Και θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η διερεύνηση των κινήτρων τους. #δίκηΛιγνάδη»

Δημήτρης Καραντζάς

«Το δικαστήριο έκρινε ότι είναι βιαστής. Το ίδιο δικαστήριο του δίνει το ελεύθερο να είναι βιαστής.»

Πασχάλης Τσαρούχας

«Αηδία. Ντροπή. Όχι απελπισία παιδιά.»

Ιωάννα Παλαιοσπύρου

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την τύχη μου (μέσα) (ποιος να το φανταζόταν), που ο θύτης μου δεν είναι «γνωστός σκηνοθέτης», «γνωστός ηθοποιός» και αποδόθηκε ορθώς δικαιοσύνη. (Έστω και αυτή που έχουμε τέλος πάντων). Για τα υπόλοιπα θύματα… Συγνώμη και ντροπή.»

Μαίρη Συνατσάκη

«Δηλαδή σήμερα το βραδάκι θα κοιμηθεί σπίτι του ο Λιγνάδης που κρίθηκε ένοχος για βιασμούς δυο ανηλίκων. Κάνω εμετό από τα μάτια από την τόση δικαιοσύνη.»

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου

«Σκέψου καλά πριν διαπράξεις δυο βιασμούς. Μπορεί να μη σε αφήσουν να πας διακοπές στο εξωτερικό. #ντροπή»

Αλέξανδρος Μπουρδούμης

«ΕΝΟΧΟΣ ακούστηκε από την έδρα… «εν μέρη» από το σώμα της έδρας, «εν μέρει» για όλες τις κατηγορίες και «εν μέρει» καταδικάστηκε λοιπόν μέχρι το εφετείο, αφού αφέθηκε ελεύθερος ως τότε… μια «εν μέρει» απόφαση που αφήνει σκιές στην προσπάθεια να βγούμε από το σκοτάδι! Ο αγώνας συνεχίζεται!»

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;