Βάσεις 2022: Νέες αναλυτικές εκτιμήσεις για Τμήματα του 2ου επιστημονικού πεδίου
Βάσεις 2022: Διαβάστε στο neolaia.gr αναλυτικές εκτιμήσεις για περιζήτητα Τμήματα από το 2ο επιστημονικό πεδίο.

Aντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει τόσο για την ανακοίνωση των βάσεων 2022, όσο και για τη λήξη της προθεσμίας σε ό,τι αφορά τη συμπλήρωση, οριστικοποίηση και υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου 2022. Συγκεκριμένα, οι διαδικασίες για την υποβολή του μηχανογραφικού 2022 (Μ.Δ. και Π.Μ.Δ) έχουν ξεκινήσει από την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, και αναμένεται να λήξουν την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022.

Αναφορικά με τις βάσεις 2022 και, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, αυτές θα έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι και τις 15 Αυγούστου 2022 για την εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως ανέφερε, μάλιστα, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, γίνονται προσπάθειες ώστε οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια να ανακοινωθούν πριν τον Δεκαπενταύγουστο, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν αποκλείεται να παρατηρηθεί πτώση των βάσεων στις περιζήτητες σχολές και τμήματα.

Βάσεις 2022: Αναλυτικές εκτιμήσεις για το 2ο επιστημονικό πεδίο

Το neolaia.gr και τα Φροντιστήρια ΠΑΠΑΔΕΑμαζί με τον συνεργάτη τους και σύμβουλο σπουδών & καριέρας της PixidaeduΚωνσταντίνο Παπαγιαννούλη, σας παρουσιάζουν τις εκτιμήσεις για τις βάσεις 2022. Δείτε στο παρόν άρθρο εκτιμήσεις των βάσεων για Σχολές υψηλής ζήτησης Τμημάτων από το 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικές Επιστήμες).

Στις περιοχές βάσεων που βρίσκονται πάνω από τα 15.000 μόρια, εκτιμώνται σημαντικές πτώσεις από 50 έως ακόμη και 300 μόρια. Οφείλονται σε μικρό βαθμό στους 500 λιγότερους υποψήφιους φέτος και κατά μεγάλο βαθμό στη μειωμένη επίδοση κυρίως στα Μαθηματικά.

Η μέση βαθμολογία των μαθηματικών έπεσε από το 12,5 στο 11,7 και αυτό επηρεάζει όλα σχεδόν τα τμήματα του 2ου επιστημονικού πεδίου. Και στο 2ο πεδίο παρατηρείται επίσης μία έλλειψη γραπτών αριστούχων και μία μετακύλιση μεγάλου πλήθους γραπτών προς τις μεσαίες βαθμολογικές περιοχές.

Η Φυσική έπαιξε επίσης καθοριστικό ρόλο στην εκτιμώμενη μείωση βάσεων της περιοχής άνω των 15.000 μορίων. Στη Φυσική συγκεκριμένα, καταγράφηκε σχετική πτώση επιδόσεων, ενώ ταυτόχρονα σε πολλά τμήματα αυξήθηκε ο συντελεστής της Φυσικής η οποία έχει και τη χαμηλότερη μέση βαθμολογία σε σύγκριση με τα άλλα εξεταζόμενα μαθήματα.

Έτσι, είτε κάποια τμήματα διατήρησαν μεγάλο συντελεστή στα μαθηματικά και κατά συνέπεια συμπαρασύρθηκαν με την μέση πτώση σε αυτά, είτε αύξησαν τη συμμετοχή της Φυσικής έναντι των μαθηματικών οπότε οι βάσεις συμπαρασύρθηκαν ομοίως προς τα κάτω λόγω της χαμηλότερης επίδοσης στη Φυσική.

Αντίθετα φαινόμενα παρατηρούνται στις εκτιμήσεις της μεσαίας περιοχής μορίων από 10.000 έως 15.000 Συγκεκριμένα, στην περιοχή αυτή παρατηρούνται άνοδοι από 10 έως 200 μόρια. Αυτό οφείλεται αφενός στη συγκέντρωση μεγάλου πλήθους γραπτών σε αυτή την περιοχή, αφετέρου στη σημαντική μείωση εισακτέων ορισμένων τμημάτων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τμήματα και αντίστοιχες μειώσεις εισακτέων:

ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠ (38), ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (64), ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ (37) κ.λπ.

Η μελέτη για πρώτη φορά βασίζεται σε προηγμένους αλγόριθμους οι οποίοι εκτιμούν με βάση όλες τις παραμέτρους που επιδρούν, ακόμη και με την τάση μεταβολής προτιμήσεων των τελευταίων ετών.

Δείτε στους παρακάτω πίνακες τις βάσεις 2022 συγκριτικά με πέρσι (2021) και τις αναλυτικές εκτιμήσεις για τις περιζήτητες Σχολές του 2ου Επιστημονικού Πεδίου.

Πηγή Κεντρικής Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 2 
 1 
 1 
 1