Κορωνοϊός: Έκτακτη ενημέρωση τη Δευτέρα από τον ΕΟΔΥ - Τι αναφέρει ο Πλεύρης
Νέα έκτακτη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Την προσεχή Δευτέρα 4 Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτκτη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ από τον πρόεδρό του και καθηγητή Παιδιατρικής, Θεοκλή Ζαούτη, καθώς και τον α’ αντιπρόεδρο και αναπληρωτή καθηγητή Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Δημήτρη Παρασκευή.

Η ενημέρωση θα διεξαχθεί στις 10:30 το πρωί στα γραφεία του ΕΟΔΥ, ενώ υπενθυμίζεται πως ακόμη μία έκτακτη ενημέρωση πραγματοποίησαν χθες Πέμπτη 30 Ιουνίου η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους με θέμα τις εξελίξεις στον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την ενημέρωση της Δευτέρας θα δοθούν πληροφορίες για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, αφού το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, τα οποία πλέον σε σχεδόν καθημερινό επίπεδο κυμαίνονται σε πενταψήφιο επίπεδο.

Μάλιστα στα μέσα του Ιουλίου αναμένεται η κορύφωση του τωρινού πανδημικού κύματος που σε συνδυασμό με την χαλάρωση των περιορισμών και την αύξηση της κινητικότητας λόγω του τουρισμού έχει προβληματίσει ορισμένους επιστήμονες που ζητούν την επιστροφή κάποιων μέτρων.

Πλεύρης: Όχι σε μέτρα μέσα στο καλοκαίρι

Από την Κρήτη, την οποία επισκέπτεται σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, διαβεβαίωσε ότι δεν αναμένεται να υπάρξει τέτοια πίεση στο ΕΣΥ για να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για το καλοκαίρι, αλλά η όλη κατάσταση θα επεναξεταστεί τον Σεπτέμβριο.

«Αυτή την ώρα έχουμε μια αύξηση στα κρούσματα όπως σε όλη η Ευρώπη, ωστόσο όλα τα μοντέλα μας δείχνουν ότι τους θερινούς μήνες παρά τα αυξημένα περιστατικά δεν θα υπάρξει πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να μας υποχρεώσει να πάρουμε μέτρα», είπε ο κ. Πλεύρης, προθέτοντας ότι υπάρχει σύσταση στους πολίτες και στις ευάλωτες ομάδες να τηρούν τα μέτρα και να φορούν τη μάσκα σε συνθήκες συνωστισμού.

«Από εδώ και στο εξής έχουμε μπει σε μια λογική να συνυπάρχουμε με τον κορωνοϊό, υπό την έννοια ότι πάμε σε πιο στοχευμένα μέτρα, αλλά προφανώς βάσει της επιδημιολογικής κατάστασης αν χρειαστεί από το Σεπτέμβριο και μετά, θα πράξουμε ανάλογα», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Με πληροφορίες από την «Καθημερινή»

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;