Κορωνοϊός: Έκτακτη ενημέρωση για τους εμβολιασμούς σήμερα το απόγευμα
Κορωνοϊός: Η Μαρία Θεοδωρίδου και ο Μάριος Θεμιστοκλέους θα πραγματοποιήσουν έκτακτη σήμερα το απόγευμα έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των εμβολιασμών.

Μετά από αρκετό καιρό, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους θα πραγματοποιήσουν μία έκτακτη τηλεοπτική προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 18:00.

Σημειώνεται πως δεν αναφέρεται το αντικείμενο ενημέρωσης. Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα 27 Ιουλίου άνοιξε η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για να κλείσουν ραντεβού, προκειμένου να εμβολιαστούν με την τέταρτη δόση όλοι οι πολίτες άνω των 30 ετών.

Ο εμβολιασμός με δεύτερη αναμνηστική δόση δεν είναι υποχρεωτικός, αλλά υπάρχει ισχυρή σύσταση να τον πραγματοποιήσουν όσοι/όσες είναι άνω των 60 ετών.

Παράλληλα, αρκετές αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση της Επιτροπής Εμβολιασμών όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι τα άτομα 30-59 ετών έχουν το δικαίωμα να εμβολιαστούν με τέταρτη δόση, αν και «δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε».

Ο καθηγητής της Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Ηλίας Μόσιαλος, εξέφρασε πρώτος τις ανησυχίες τους δηλώνοντας πως εφόσον δεν υπάρχει η απαραίτητη επιστημονική τεκμηρίωση, δεν έπρεπε να γίνει και η σχετική εισήγηση αυτή τη χρονική περίοδο. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως ο Ηλίας Μόσιαλος στην ίδια τοποθέτησή του φρόντισε να υποηραμμίσει πως τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια εξακολουθούν να είναι πολύ αποτελεσματικά όσον αφορά στην αποτροπή της σοβαρής νόσησης.

Με πληροφορίες από την «Καθημερινή»

Πηγή εικόνας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;