Φοιτητικές εκλογές 2022: Οι θέσεις & η αφίσα της «ΠΑΣΠ»
Φοιτητικές εκλογές 2022: Διάβασε αναλυτικά τις θέσεις της «ΠΑΣΠ» - Η αφίσα της παράταξης

Οι φοιτητικές εκλογές 2022 ξεκίνησα από τις 07:00 το πρωί. Οι εκλογές που έχουν χαρακτηρίσει τη φοιτητική ζωή επιστρέφουν μετά από τρία χρόνια αναβολών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και θα αναδείξουν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων.

Τελευταία φορά έγιναν στα πανεπιστήμια στις 11 Απριλίου του 2019.

Φέτος, οι εγγεγραμμένοι φοιτητές ανέρχονται σε 554.050. Οι φοιτητές μπορούν να ψηφίσουν με το πάσο και την ταυτότητά τους στις σχολές τους από τις 07:00 το πρωί έως και τις 19:00 το βράδυ. Να σημειώσουμε ότι οι ώρες αυτές δεν είναι απολύτως δεσμευτικές, καθώς ο κάθε σύλλογος ορίζει τις ώρες που βολεύουν.

Επιπλέον, σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου, δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, ενώ σε μερικά ΑΕΙ δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα ούτε και στις 19 Μαΐου.

Για να σε προετοιμάσουμε κατάλληλα για να ψηφίσεις σου παρουσιάζουμε τις θέσεις και τις αφίσες από τις διάφορες φοιτητικές παρατάξεις.

Φοιτητικές εκλογές 2022: Η ανακοίνωση της «ΠΑΣΠ»

Η ΠΑΣΠ Δύναμη Ανατροπής με ενεργή παρουσία στα ελληνικά πανεπιστήμια από το 1975.

Δημιουργήθηκε με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση του φοιτητικού κινήματος καθώς και την ανατροπή των αυταρχικών και συντηρητικών δομών των ελληνικών πανεπιστημίων και της κοινωνίας ευρύτερα. Υπέρμαχος της Δημόσιας Δωρεάν Ποιοτικής Παιδείας με αδιάλειπτη και διεκδικητική δράση καθόλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, με αιτήματα και εποικοδομητικές προτάσεις για το πανεπιστήμιο.

Καταγράφοντας σε αρκετές των περιπτώσεων ποσοστά που της εξασφαλίζουν αυτοδυναμία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η ΠΑΣΠ έχει το ρόλο να προασπίζει το φοιτητικό συμφέρον και δικαιωμα ενώ ταυτόχρονα στέκεται αξιακά απέναντι τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά το φοιτητικό κίνημα.

Συνεπής και υπεύθυνη δύναμη, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης των δικαιωμάτων και της αξιόπιστης εκπροσώπησής του φοιτητή στα όργανα συνδιοίκησης του Πανεπιστημίου. Καταγράφει τα προβλήματα, ακούει την αγωνία του φοιτητή, τη μεταφέρει εκεί που πρέπει να ακουστεί και την υποστηρίζει με μαχητικότητα και ανιδιοτέλεια.

Στις 18 Μαΐου οι φοιτητικές εκλογές σηματοδοτούν την αρχή της πολιτικής ανατροπής, την αντεπίθεση των αξιών της σοσιαλδημοκρατίας έναντι του δεξιού νεοφιλελευθερισμού, την αρχή της συμμετοχής της νέας γενιάς ενεργά στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας.

Στις 18 Μάη η ΠΑΣΠ παίρνει εντολή ανατροπής.

Διάβασε αναλυτικά τις θέσεις της ΠΑΣΠ εδώ!

Η αφίσα της «ΠΑΣΠ»

Φοιτητικές εκλογές αποτελέσματα 2022 στο neolaia.gr

Συντονιστείτε σήμερα, Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 στο neolaia.gr για τις Φοιτητικές εκλογές αποτελέσματα 2022 και για ό,τι νεότερο προκύψει! Μπορείτε να μας στέλνετε μηνύματα, άρθρα, απόψεις σας, φωτογραφίες και βίντεο στο: info@neolaia.gr

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;