Φοιτητικές εκλογές 2022: Η αφίσα & οι θέσεις της «ΒΑ.ΣΥ-ΕΑΑΚ»
Φοιτητικές εκλογές 2022: Αναλυτικά οι θέσεις της φοιτητικής παράταξης «ΒΑ.ΣΥ-ΕΑΑΚ»

Οι φοιτητικές εκλογές 2022 ξεκίνησα από τις 07:00 το πρωί. Οι εκλογές που έχουν χαρακτηρίσει τη φοιτητική ζωή επιστρέφουν μετά από τρία χρόνια αναβολών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και θα αναδείξουν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων.

Τελευταία φορά έγιναν στα πανεπιστήμια στις 11 Απριλίου του 2019.

Φέτος, οι εγγεγραμμένοι φοιτητές ανέρχονται σε 554.050. Οι φοιτητές μπορούν να ψηφίσουν με το πάσο και την ταυτότητά τους στις σχολές τους από τις 07:00 το πρωί έως και τις 19:00 το βράδυ. Να σημειώσουμε ότι οι ώρες αυτές δεν είναι απολύτως δεσμευτικές, καθώς ο κάθε σύλλογος ορίζει τις ώρες που βολεύουν.

Επιπλέον, σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου, δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, ενώ σε μερικά ΑΕΙ δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα ούτε και στις 19 Μαΐου.

Για να σε προετοιμάσουμε κατάλληλα για να ψηφίσεις σου παρουσιάζουμε τις θέσεις και τις αφίσες από τις διάφορες φοιτητικές παρατάξεις.

Φοιτητικές εκλογές 2022: Η ανακοίνωση της «ΒΑ.ΣΥ-ΕΑΑΚ»

Στις φετινές φοιτητικές εκλογές η νεολαία έχει την ευκαιρία να στείλει ένα μήνυμα με την ψήφο της. Μήνυμα εναντίωσης σε όσους διέλυσαν τόσο καιρό το μέλλον της, μέσα στην πανδημία, αλλά και πριν από αυτήν, σε όσους παλεύουν να μας πείσουν ότι η προοπτική μας είναι η ανεργία, η φτώχεια, ο πόλεμος και τα κουτσουρεμένα μορφωτικά δικαιώματα.

Πρώτα και κύρια να μαυρίσει τη ΔΑΠ και τις υπόλοιπες καθεστωτικές δυνάμεις που εκφράζουν την παραπάνω πολιτική, να στείλουν ένα μήνυμα ανυπακοής στην κυβέρνηση της ΝΔ, σε όλους τους επίδοξους διαχειριστές (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ). Μήνυμα ότι το φοιτητικό κίνημα θα παλέψει για τη μόρφωση και τη ζωή που μας αξίζει, κόντρα στα συμφέροντα των λίγων, κόντρα στην υποχρηματοδότηση των αναγκών μας στο βωμό των κερδών, των πολεμικών εξοπλισμών, κόντρα στο πανεπιστήμιο των λίγων, των επιχειρήσεων και της καταστολής, με ενισχυμένους και ανασυγκροτημένους φοιτητικούς συλλόγους, γιατί ο συλλογικός αγώνας είναι μονόδρομος για να νικήσουμε!

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΕΑΑΚ!

ΓΙΑΤΙ:

1) Δε δεχόμαστε τον πόλεμο, που ξεσπά από τον άδικο και επικίνδυνο ανταγωνισμό ΝΑΤΟ/ΗΠΑ/ΕΕ- ΡΩΣΙΑΣ, γίνεται για τα κέρδη και τα συμφέροντα των λίγων αλλά τον πληρώνουν οι λαοί. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, με την πάλη τους θα επιβάλουν την ειρήνη! Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, να φύγει το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του θανάτου!

2) Δε δεχόμαστε να ξαναπληρώσουμε την κρίση τους, με τη νέα φτώχεια που έφερε η πανδημία και η άδικη διαχείρισή της. Κυβερνήσεις και ΕΕ για τα κέρδη επιβάλουν ένα δόγμα: Δούλευε, αγχώσου, τρέξε, ξαναδούλευε και σκάσε! Την ώρα που δεν υπάρχουν λεφτά για ΜΕΘ, για το ΕΣΥ, για την παιδεία και τα πανεπιστήμια, υπάρχουν τους πολεμικούς εξοπλισμούς, τα rafale, την καταστολή, την πανεπιστημιακή αστυνομία και τις λίστες Πέτσα.

3) Είμαστε η γενιά της ανεργίας και της επισφάλειας, που είδε να καταργείται ακόμη και το 8ωρο. Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι παλεύουμε μαζί, κόντρα στον υποταγμένο συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με το ανεξάρτητο, μαχητικό εργατικό κίνημα για την ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα. Ειδικά στην παιδεία είναι αναγκαίο το πανεκπαιδευτικό μέτωπο, φοιτητές- μαθητές- εκπαιδευτικοί να γίνουμε μια γροθιά απέναντι στις κατευθύνσεις της ΕΕ (Μπολόνια) και των κυβερνήσεων, που διαλύουν τη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

4) Η ΟΠΠΙ και κανένας μπάτσος δε θα πατήσει ποτέ το πόδι του στις σχολές μας! Οι κάμερες, τα πειθαρχικά και τα τουρνικέ που ετοιμάζουν θα μείνουν όνειρα της Κεραμέως. Το άσυλο αγώνα και ελευθεριών να επανακατοχυρωθεί άμεσα για τις σχολές μας.

5) Με τις ΕΒΕ, τις διαγραφές και παρόμοια μέτρα πετάνε τη νεολαία έξω από το πανεπιστήμιο. Όσο λένε ότι έχουμε πολλούς επιστήμονες, εννοούν ότι πρέπει η πλειοψηφία των νέων να είναι κακοπληρωμένοι, ανειδίκευτοι εργαζόμενοι μιας χρήσης.

6) Ετοιμάζουν νέο νόμο για τα πανεπιστήμια που ολοκληρώνει την προσπάθεια πλήρους μετάλλαξης του, η παιδεία από δικαίωμα γίνεται ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Απελευθέρωση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολών και τμημάτων, τσάκισμα των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.

7) Απαιτούμε την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία και τις ανάγκες μας (υγεία, ακρίβεια κλπ). Σπουδές στο ύψος των αναγκών μας! Να καταργηθεί ο θεσμός της αξιολόγησης, που γίνεται από επιτροπές μανατζερέων, καμία σύνδεσή της με τη χρηματοδότηση. Να ενισχυθεί η φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση), να υπάρχει στήριξη για να σπουδάζουν όλοι και όλες!

8) Κόντρα στο επιχειρηματικό πανεπιστήμιο της αγοράς, προτάσσουμε το δημόσιο και δωρεάν, της ελεύθερης πρόσβασης για όλους/ες, με γνώση και έρευνα για τις κοινωνικές ανάγκες.

9) Χτυπάνε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Όπως σπάσαμε στην πράξη τα lockdown και τις χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις, θα το ξανακάνουμε. Ελευθερίες για όλο τον λαό!

10) Τσακίζουμε το φασισμό. Οι Ναζί μπήκαν στη φυλακή και ήταν η αρχή, δε θα επιτρέψουμε τους δολοφόνους του Φύσσα, του Λουκμάν να ξαναπατήσουν στις σχολές, στους δρόμους και στις γειτονιές μας.

11) Κόντρα στον ατομικό δρόμο, την μοναξιά και την απομόνωση, εμείς προτάσσουμε την συλλογική πάλη και διεκδίκηση! Για ζωντανούς, ανεξάρτητους και μαχητικούς Φοιτητικούς Συλλόγους, γιατί η δύναμη βρίσκεται στη συλλογικότητα.

12) Οι αγώνες οργανώνονται μόνο μέσα από τις μαζικές γενικές συνελεύσεις, κόντρα στην λογική της ανάθεσης και των κόκκινων ΔΣ, που προωθεί η ΠΚΣ. Γιατί οι Γενικές Συνελεύσεις δεν είναι κομματικές παρελάσεις, αλλά ο χώρος που εκφράζονται και συζητάνε όλοι και όλες ισότιμα, αποφασίζουν, δρούν, οργανώνουν τον αγώνα τους.

13) Είναι αναγκαία η ακόμα μεγαλύτερη ενδυνάμωση του Φεμινιστικού κινήματος την ώρα που η έμφυλη καταπίεση οξύνεται. Γυναικοκτονίες, παραβιαστικές συμπεριφορές, διακρίσεις στην εργασία και την κοινωνική ζωή είναι μόνο οι κύριες πλευρές. Ενάντια στο σεξισμό, την πατριαρχία και την εκμετάλλευση παλεύουμε στο δρόμο, τη δουλειά τις σχολές μας. Από τη Νομική Αθήνας μέχρι το Δράκο της ΑΣΟΕΕ, από το Λιγνάδη μέχρι το κύκλωμα της Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση ξέρει να συγκαλύπτει και εμείς να τους τσακίζουμε.

14) Ο πλανήτης καταστρέφεται και η κλιματική κρίση εντείνεται! Κόντρα στην υπερεκμετάλλευση της φύσης στον βωμό του κέρδους και των επιχειρηματικών συμφερόντων, προτάσσουμε την αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με την φύση.

15) Πρέπει να ενισχυθεί η αντικαπιταλιστική αριστερά, η χρήσιμη αριστερά για τον λαό, που δεν φοβάται να συγκρουστεί με τον αντίπαλο, αλλά ταυτόχρονα δεν φοβάται την κοινή δράση με όλα τα μαχόμενα κομμάτια του κινήματος.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ- ΔΟΥΛΕΙΑ- ΥΓΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Στις 18 Μάη στηρίζουμε- ψηφίζουμε ΕΑΑΚ!

Η αφίσα της «ΒΑ.ΣΥ-ΕΑΑΚ»

Φοιτητικές εκλογές αποτελέσματα 2022 στο neolaia.gr

Συντονιστείτε σήμερα, Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 στο neolaia.gr για τις Φοιτητικές εκλογές αποτελέσματα 2022 και για ό,τι νεότερο προκύψει! Μπορείτε να μας στέλνετε μηνύματα, άρθρα, απόψεις σας, φωτογραφίες και βίντεο στο: info@neolaia.gr

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;