The Simpsons: Ο πρώτος κωφός χαρακτήρας της θρυλικής σειράς είναι γεγονός
Η επικράτηση του «CODA» στα Όσκαρ 2022 φαίνεται να αλλάζει το Hollywood, καθώς η θρυλική σειρά «The Simpsons» αποκτάει τον πρώτο κωφό χαρακτήρα της.

Φαίνεται πως η επικράτηση του «CODA» στα Όσκαρ 2022, φέρνει γρήγορα αλλαγές στο Hollywood. Η θρυλικά animation σειρά, «The Simpsons», είναι από τις πρώτες που θα συμπεριλάβουν στο καστ τους έναν κωφό χαρακτήρα. Μάλιστα, μετά από 33 χρόνια ιστορίας της σειράς, θα γίνει χρήση της νοηματικής γλώσσας.

Ο παραγωγός της δημοφιλούς σειράς, Αλ Τζίν, τόνισε:

«Είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις μια “πρωτιά” έπειτα από 722 επεισόδια. Αλλά δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος για το συγκεκριμένο»

Στο επεισόδιο των «The Simpsons» με τίτλο «The Sound of Bleeding Gums», θα δούμε την Lisa Simpson να ανακαλύπτει ότι ο αγαπημένος της μουσικός, ο σαξοφωνίστας Bleeding Gums Murphy έχει έναν γιο που είναι κωφός και χρειάζεται κοχλιακό εμφύτευμα, τον Monk Murphy. Η ιστορία του εν λόγω επεισοδίου έχει στοιχεία από τη ζωή της Λόνι Στιλ Σόστχαντ, η οποία είναι μία από τις βασικές σεναριογράφους της σειράς.

Ο Τζιν σε δήλωσή του στο CNN υποστήριξε:

«Η Λόνι πρότεινε ο γιος του Bleeding Gums Murphy να είναι ένας άνδρας που γεννήθηκε κωφός και δεν μπορούσε ποτέ να ακούσει τη μουσική του πατέρα του»

Ο αδελφός της Σόστχαντ, Έλι, έχει προβλήματα ακοής και είναι μέλος οικογένειας που αγαπά την τζαζ. Το επεισόδιο θα περιλαμβάνει πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία της Λόνι και η ίδια επεσήμανε:

«Το ότι έχω έναν αδελφό, έναν χρόνο μεγαλύτερο, που γεννήθηκε κωφός, πραγματικά με έκανε τον άνθρωπο που είμαι. Δεν είναι απλά μια ιστορία που έχω στην καρδιά μου αλλά η ταυτότητά μου»

Ο κωφός ηθοποιός Τζον Ότρι υποδύεται τον Monk, έναν ρόλο που χαρακτήρισε «καθοριστικής σημασίας» για εκείνον.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως οι παραγωγοί του σόου συμβουλεύτηκαν ειδικούς για τη νοηματική, προκειμένου να σιγουρευτούν ότι εκφράζονται σωστά οι λέξεις. Επίσης, το ό,τι οι χαρακτήρες της σειράς έχουν τέσσερα δάχτυλα, ήταν ένα πρόβλημα, όπως εξήγησε η Σόστχαντ.

Μπορεί το «CODA», η ταινία που απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και αφηγείται την ιστορία ενός κοριτσιού που έχει κωφούς γονείς, να το είδαμε πρώτο, οι συντελεστές των «The Simpsons» τονίζουν πως η ιδέα για το επεισόδιο ήταν στα σκαριά πολύ καιρό πριν. Ο Τζιν δηλώνει:

«Βασίζεται σε γεγονότα που έγιναν πριν από πολλά χρόνια. Σαφώς είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επιτυχία του CODA»

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;