Όσκαρ 2022: Το «CODA» έκανε την έκπληξη και σάρωσε στα βραβεία - Αναλυτικά η λίστα με τους νικητές
Το CODA» θριάμβευσε στη χθεσινοβραδινή τελετή των βραβείων Όσκαρ 2022.

Ξημερώματα Δευτέρας, 28 Μαρτίου, δόθηκαν τα Όσκαρ 2022, σε μία τελετή που θα μείνει στην ιστορία για την πράξη του Will Smith που έγινε αμέσως viral, αλλά και την επιστροφή σε μία τύπου κανονικότητα για το Hollywood μετά την πανδημία. Η 94η τελετή απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου τα είχε όλα.

Μεγάλοι σταρς περπάτησαν στο κόκκινο χαλί και μας χάρισαν μοναδικές εμφανίσεις. Οι οικοδέσποινες της βραδιάς Amy Schumer, Regina Hall και Wanda Sykes σχολίασαν τις φετινές ταινίες, την επικαιρότητα και μας χάρισαν γέλιο. Και μία μεγάλη έκπληξη στην επικράτηση του «CODA» της Sian Heder έναντι της «Εξουσίας του Σκύλου» της Jane Campion.

Η ταινία «CODA» μιλά για την περίπλοκη ζωή μιας οικογένειας κωφών και της κόρης της, που έχει την ακοή της. Ο θρίαμβος του φιλμ αυτού, αγγλόφωνης διασκευής της γαλλικής επιτυχημένης ταινίας «La Famille Bélier», κάνει το Apple TV+ την πρώτη streaming πλατφόρμα που κερδίζει το βραβείο στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας. Μάλιστα, η ταινία γίνεται η πρώτη που κερδίζει την κατηγορία χωρίς να είναι υποψήφια σε κατηγορίες όπως η Σκηνοθεσία και διάφορες τεχνικές.

Η Sian Heder κατάφερε να κερδίσει το βραβείο στην κατηγορία του Διασκευασμένου Σεναρίου και ο Troy Kotsur αυτό του Β’ Ανδρικού Ρόλου. Έτσι, έγινε μόλις ο δεύτερος κωφός ηθοποιός που τιμάται με βραβείο Όσκαρ και ο πρώτος άνδρας κωφός που το καταφέρνει αυτό.

Στη Σκηνοθεσία η Jane Campion κατάφερε να γίνει η τρίτη γυναίκα που αποσπάει το βραβείο Όσκαρ ένα χρόνο μετά την Chloe Zhao. Η πρωτοπόρος στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν η Κάθριν Μπίγκελοου, που είχε βραβευτεί για το πολεμικό δράμα «The Hurt Locker» το 2010. Να σημειωθεί ότι η Campion είχε βρεθεί και πάλι υποψήφια στην κατηγορία για την ταινία «The Piano».

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Jessica Chastain έλαβε το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο φιλμ «The Eyes of Tammy Faye», όπου ενσαρκώνει τον ρόλο της τηλεευαγγελίστριας Τάμι Φέι Μπέικερ, κερδίζοντας υποψήφιες όπως η Olivia Colman, η Kristen Stewart και η Nicole Kidman. Στον Α’ Ανδρικό, ο Will Smith απέσπασε το πρώτο Όσκαρ της καριέρας του μετά από τρεις υποψηφιότητες για την ταινία «King Richard». Ενώ, η Ariana DeBose κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία Β’ Γυναικείας Ερμηνείας για το «West Side Story».

Το «Dune» ήταν η ταινία που συγκέντρωσε τα περισσότερα βραβεία κερδίζοντας 6 συνολικά (Μοντάζ, Φωτογραφία, Σκηνογραφία, Μουσική, Ήχος & Οπτικά Εφέ). Η ταινία του Denis Villeneuve κυριάρχησε στις τεχνικές κατηγορίες. Δεύτερο ήταν το «CODA» με τρία βραβεία (Ταινίας, Σεναρίου & Β’ Ανδρικού Ρόλου) και ακολουθεί το «The Eyes of Tammy Faye» με δύο βραβεία (Α’ Γυναικείου Ρόλου & Μακιγιάζ).

Ωστόσο, τη βραδιά θα την χαρακτηρίσει το μυαλό όλων μας το χαστούκι που έδωσε ο Will Smith στον  Chris Rock. Ο δεύτερος, πριν την παρουσίαση του Όσκαρ για το Καλύτερο Ντοκιμαντέρ, είπε για τη γυναίκα του Smith, Jada Pinkett Smith, ότι περιμένει να τη δει «στο σίκουελ του G.I. Jane» εξαιτίας του κοντοκουρεμένου μαλλιού της. Η γνωστή ηθοποιός πάσχει από αλωπεκία και το σχόλιο του κωμικού φαίνεται να εξόργισε τον άντρα της, ο οποίος σηκώθηκε και ανέβηκε στη σκηνή των βραβείων δίνοντας ένα χαστούκι στον κωμικό. Στη συνέχεια, φανερά εκνευρισμένος, του είπε να μη «ξαναπιάσεις στο στόμα σου τη γυναίκα μου».

Η σκηνή έγινε αμέσως viral και ο Will Smith, όταν κέρδισε στην κατηγορία του Α’ Ανδρικού Ρόλου, είπε στον λόγο του:

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Ακαδημία. Η αγάπη σε εξωθεί να κάνεις τρελά πράγματα»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Broadway SIGNs! (@broadwaysignsasl)

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ
CODA

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Τζέιν Κάμπιον, Η Εξουσία του Σκύλου

Α’ ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ
Γουίλ Σμιθ, King Richard

Α’ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ
Τζέσικα Τσαστέιν, Eyes of Tammy Faye

Β’ ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ
Τρόι Κάτσουρ, CODA

Β’ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ
Αριάνα ΝτεΜπόουζ, West Side Story

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Belfast

ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
CODA

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΑΙΝΙΑ
Drive My Car

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FRANCE 24 Español (@france24_es)

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Dune

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΝΤΑΖ
Dune

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ
Dune

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
Κρουέλα

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ / ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ
The Eyes of Tammy Faye

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Dune

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
No Time To Die από την ταινία «No Time to Die»

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΧΟΣ
Dune

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ
Dune

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ
Ενκάντο, Ένας Κόσμος Μαγικός

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Summer of Soul

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
The Queen of Basketball

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
The Windshield Wiper

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
The Long Goodbye

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;