Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Κεταμίνη είναι η ουσία που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας
Κεταμίνη εντοπίστηκε στο αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας σύμφωνα με πληροφορίες του «Live News» - Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για τις εξελίξεις στην υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

Η υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα συνεχίζει να συγκλονίζει το πανελλήνιο, το οποίο ζητάει την εύρεση των ενόχων. Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται, ενώ νέες αποκαλύψεις έρχονται στην επιφάνεια. Πιο συγκεκριμένα, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, αποκάλυψε στην εκπομπή «Live News» νεότερα στοιχεία σχετικά με τις υποθέσεις θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε στον «αέρα» της εκπομπής πως η ουσία που φαίνεται ότι ανιχνεύθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα είναι η κεταμίνη, η οποία χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων από κτηνιάτρους, και σε μικρότερες ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Λαμπρόπουλος στην εκπομπή σε περίπτωση που η κεταμίνη χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες, δηλαδή μία αμπούλα, δύναται να προκαλέσει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα, ενώ μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο μέσα σε 15-20 λεπτά. Την ίδια ώρα, εάν χορηγηθεί σε μικρότερες δόσεις μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία και αργότερα βραδυκαρδία, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, μπορεί να αντιστοιχεί στα επεισόδια που πάθαινε η Τζωρτζίνα όταν δεν ήταν υπό την επιτήρηση των γιατρών.

Επιπλέον, έγινε αναφορά και στη μυδρίαση που είχε παρουσιάσει η μικρή Τζωρτζίνα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίο, το οποίο είναι ένα σύμπτωμα που με τα νέα δεδομένα οι γιατροί λένε πως μπορεί να συνδεθεί με τη χορήγηση κεταμίνης.

Οι γιατροί αναφέρουν πως η ουσία της κεταμίνης χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως στη διαδικασία διασωλήνωσης ή όταν επιχειρείται μία προσωρινή ή ήπια νάρκωση. Πρόκειται όμως για δύο περιπτώσεις που δεν συνέβησαν με τη Τζωρτζίνα, οπότε γίνεται σαφές πως δεν της χορηγήθηκε κεταμίνη από εκείνους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου για την εκπομπή «Live News» η κεταμίνη δεν χορηγείται από τα φαρμακεία, ενώ σε μία προσπάθεια επικοινωνίας με εταιρεία κτηνιατρικών φαρμάκων της Βορείου Πελλοπονήσου, οι υπεύθυνοι δεν έδωσαν κάποια απάντηση.

Έπειτα, στην εκπομπή μίλησε και ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην κεταμίνη. Ο ίδιος εξήγησε πως η κεταμίνη είναι ένα ενδοφλέβιο αναισθητικό βραχείας δράσης, το οποίο εάν χορηγηθεί σε μεγάλες δόσεις προκαλεί άπνοια και θάνατο.

Συγκεκριμένα, ο Χαράλαμπος Κούτσης δήλωσε:

«Είναι μία ουσία που καταγράφεται ιατροδικαστικά και στη τοξικολογία, γιατί σε συγκεκριμένες δόσεις μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο»

Σύμφωνα με τον κ. Κούτση, στην Ελλάδα η κεταμίνη κυκλοφορεί σαν κτηνιατρικό σκεύασμα, αλλά μπορεί να υπάρχει και νοσοκομειακή χορήγηση της συγκεκριμένης ουσίας. Μάλιστα, ο ίδιος υπογράμμισε πως είναι μία ουσία που δεν δίνεται εύκολα σε φαρμακείο παρά μόνο σε νοσοκομεία και αυτό μόνο όταν κρίνεται ότι το απαιτούν οι συνθήκες.

Ακόμη, ο κ. Κούτσης δήλωσε ότι η κεταμίνη δεν θα πρέπει να χορηγηθεί σε ασθενείς που έχουν σοβαρά προβλήματα με την καρδιά τους με τον ίδιο να τονίζει:

«Το συγκεκριμένο αναισθητικό ανήκει στην κατηγορία βραχείας δράσεις. Όταν μιλάμε για θανατηφόρες δόσεις ο θάνατος θα είναι πολύ γρήγορος, εντός μερικών λεπτών».

«Εφόσον έχουμε αύξηση παλμών μία τέτοια χορήγηση θα μπορούσε να προκαλέσει μία τέτοια εικόνα. Θα είναι κι άλλα πράγματα. Θα πρέπει να αξιολογηθεί συνδυαστικά και με άλλα στοιχεία», πρόσθεσε.

Πλέον το ερώτημα όλων είναι ένα: Θα μπορούσε να εντοπιστεί αυτή η ουσία και στον οργανισμό της Μαλένας; Όπως τόνισε ο ιατροδικαστής, στη Μαλένα δεν είναι δυνατό

Σημειώνεται πως οι γιατροί δεν είχαν χορηγήσει κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, ενώ πλέον στη Μαλένα, το παιδί της οικογένειας που έφυγε από τη ζωή πριν την Τζωρτζίνα, δεν γίνεται να διεξαχθούν τοξικολογικές εξετάσεις παρά μόνο ιστολογικές.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;