Νεκρά παιδιά Πάτρα: Τι είναι η τροπονίνη που βρέθηκε στις εξετάσεις της Τζωρτζίνας
Στο μικροσκόπιο εξειδικευμένου εργαστηρίου στο ΑΠΘ βρίσκεται η ουσία τροπονίνη που εντοπίστηκε στις τοξικολογικές της μικρής Τζωρτζίνας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας από Πάτρα.

Στο μικροσκόπιο εξειδικευμένου εργαστηρίου στο ΑΠΘ βρίσκεται η ουσία που εντοπίστηκε στις τοξικολογικές της μικρής Τζωρτζίνας, με τις Aρχές να αναμένουν τα αποτελέσματα προκειμένου να να διαλευκανθούν οι συνθήκες θανάτου των τριών παιδιών.

Αυτό που εξετάζεται είναι η ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι σε τοξικά όρια και αν θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια παρενέργεια ή αιφνίδιο θάνατο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο ειδικός ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, εξήγησε ότι η τροπονίνη που εντοπίστηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας δεν είναι κάποιο φάρμακο. «Είναι μια ουσία που φυσιολογικά περιέχεται μέσα στις μυοκαρδιακές ίνες της καρδιάς μας, οπότε αν υποστεί κάποια βλάβη η καρδιά και νεκρωθούν κάποιες από αυτές τις ίνες, απελευθερώνεται στο αίμα» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συγκεκριμένη ουσία δεν ανιχνεύτηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις μετά το θάνατο του παιδιού, αλλά εντοπίστηκε «κατά τη μελέτη του φακέλου της νοσηλείας. Έτσι, πρέπει να μελετηθεί ο φάκελος για να βρούμε τι φάρμακα έλαβε, ποιες ήταν οι συνθήκες νοσηλείας, τι συνέβη και είχαμε αυτήν την εμφάνιση τροπονίνης» εξήγησε ο κ. Γαλεντέρης.

Από πλευράς της η ειδικευόμενη παθολογικής, ανατομικής και βιοπαθολογίας, Μαριάνα Βουδούρη, έκανε λόγο για μία πολύ περίεργη υπόθεση που θέλει προσεχτική έρευνα. «Αν η τροπονίνη είναι σε αυξημένα επίπεδα υπάρχουν πολλά σενάρια. Πρέπει οι αρμόδιοι να εξηγήσουν γιατί βρέθηκε και πώς», ανέφερε.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;