Επίθεση με ρουκέτα στο αστυνομικό τμήμα του Χάρκοβο - Χτυπήθηκε και Πανεπιστήμιο (ΒΙΝΤΕΟ)
Το Χάρκοβο μετρά τις πληγές του, Ρουκέτα του ρωσικού στρατού χτύπησε το Εθνικό Πανεπιστήμιο Karazin.

Αερομεταφερόμενες μονάδες της Ρωσίας επιτέθηκαν τις πρώτες πρωινές σήμερα στο Χάρκοβο, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, κάνοντας λόγο για μάχες σε εξέλιξη. «Αερομεταφερόμενα ρωσικά στρατεύματα έκαναν απόβαση στη Χαρκίβ και επιτέθηκαν σε νοσοκομείο» της πόλης, ανέφερε ο ουκρανικός στρατός μέσω Telegram. «Βρίσκεται σε εξέλιξη μάχη μεταξύ των εισβολέων και των Ουκρανών», κατά την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τον Αντόν Γκεραστσένκο, σύμβουλο του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, εκδηλώθηκε εξάλλου πυρκαγιά στον χώρο σχολής πολιτών στη Χαρκίβ έπειτα από αεροπορικό πλήγμα. «Πρακτικά δεν απομένει πλέον καμία» περιοχή της Χαρκίβ που δεν έχει υποστεί «πλήγμα από οβίδα» του ρωσικού πυροβολικού, ανέφερε.

Η έφοδος ρωσικών στρατευμάτων καταγράφηκε την έβδομη ημέρα της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, που άρχισε την 24η Φεβρουαρίου και κλιμακώθηκε χθες. Η Χαρκίβ, πόλη 1,4 εκατομμύρια κατοίκων κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, υπέστη χθες επανειλημμένα βομβαρδισμούς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δέκα άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 20, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το πρακτορείο ειδήσεων UNIAN αναφέρει ότι μια επίθεση με ρουκέτα στο Χάρκοβο έπληξε το κτίριο του περιφερειακού αστυνομικού τμήματος στην πόλη.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram ενός συμβούλου της ουκρανικής κυβέρνησης φαίνεται να δείχνει ένα κτίριο τυλιγμένο στις φλόγες.

Ο Αντόν Γκεραστσένκο, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, λέει ότι ένα κτίριο που ανήκει στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Karazin στην απέναντι πλευρά του δρόμου είναι επίσης καμένο μετά την επίθεση.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;