Νέο διάγγελμα Ζελένσκι: Η Ρωσία θέλει να διαγράψει την ιστορία της Ουκρανίας - Νεκροί 6.000 Ρώσοι (BINTEO)
Νέο διάγγελμα Ζελένσκι: Η αναφορά του στη ρωσική επίθεση στο μνημείο του Μπάμπι Γιαρ.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζεται με το Χάρκοβο να έχει καταστραφεί, όσοι κάτοικοι έχουν σωθεί απομακρύνονται από τη Μαριούπολη, ενώ η Χερσώνα έχει περάσει στα χέρια του ρωσικού στρατού. Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι προχώρησε σε νέο διάγγελμα κατηγορώντας τη Ρωσία πως έχει ως στόχο να διαγράψει την ιστορία της Ουκρανίας.

Η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο με «βόμβες, χτυπήματα και ρουκέτες», που πέφτουν βροχή στις ουκρανικές πόλεις τις τελευταίες ημέρες, επεσήμανε ο ουκρανός Πρόεδρος, ενώ τόνισε πως έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 6.000 Ρώσοι στρατιώτες στα πεδία των μαχών.

Ο Ουκρανός ηγέτης αναφερόμενος στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις εναντίον του μνημείου του Μπάμπι Γιαρ- ενός σημαντικού μνημείου του Ολοκαυτώματος που βρίσκεται στον μαζικό τάφο 34.000 Εβραίων οι οποίοι εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα το 1941, όταν η πόλη βρισκόταν υπό ναζιστική κατοχή – είπε: «Αυτή η επίθεση αποδεικνύει ότι για πολλούς ανθρώπους στη Ρωσία το Κίεβό μας είναι απολύτως ξένο. Δεν ξέρουν τίποτα για το Κίεβο, για την ιστορία μας. Αλλά έχουν διαταγές να σβήσουν την ιστορία μας, τη χώρα μας, όλους μας».

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;