Έξι ταινίες που βασίζονται σε βιντεοπαιχνίδια και αξίζει να δεις
Οι καλύτερες μεταφορές βιντεοπαιχνιδιών στην μεγάλη οθόνη.

Το Hollywood έχει προσπαθήσει αρκετές φορές να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη franchises που βασίζονται σε βιντεοπαιχνίδια. Κάποιες φορές το έχει πετύχει, όμως, τις περισσότερες φορές η προσπάθεια αυτή κρίνεται αποτυχημένη. Οι περισσότερες ταινίες που βασίζονται σε βιντεοπαιχνίδια, δεν μπορούν να μεταφέρουν στην μεγάλη οθόνη την αίσθηση του να παίζεις ένα τέτοιο παιχνίδι και πολλές φορές χάνονται στην “μυθολογία” στην οποία βασίζονται.

Με αφορμή την κυκλοφορία της νέας προσπάθειας του Hollywood να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη ένα επιτυχημένο βιντεοπαιχνίδι, το «Uncharted», με πρωταγωνιστές τον Tom Holland και τον Mark Wahlberg, ρίχνουμε μία ματιά στις καλύτερες ταινίες που βασίστηκαν σε βιντεοπαιχνίδια.

Sonic The Hedgehog

Η καλύτερη μεταφορά βιντεοπαιχνιδιού σε ταινία, είναι η μεταφορά του δημοφιλούς και εμβληματικού χαρακτήρα της Sega, «Sonic». Η ταινία κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2020 και μας απέδειξε πως, μία πιστή μεταφορά που παίρνει ρίσκα, αλλά ταυτόχρονα σε βάζει στο γενικότερα κλίμα του παιχνιδιού, μπορεί να έχει επιτυχία. Αν ξεχάσουμε το πρώτο τρέιλερ (εκείνο με τον περίεργο σχεδιασμό του «Sonic», που ανάγκασε το στούντιο να καθυστερήσει την πρεμιέρα της ταινίας), η ιστορία ενός χαρακτήρα που βρίσκεται παγιδευμένος στη Γη και έξω από τα νερά του, θα σε κάνει να λατρέψεις τον κόσμο του «Sonic» και της παρέας του. Το σίκουελ θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2022, ενώ, ήδη, ετοιμάζεται τρίτη ταινία και μία live action σειρά, που θα μας συστήσουν και άλλους χαρακτήρες των εμβληματικών παιχνιδιών.

Αν είναι τόσο καλά, όσο αυτή η πρώτη ταινία, τότε, δεν μπορούμε να περιμένουμε!

Mortal Kombat

Μία ταινία που (δυστυχώς) κυκλοφόρησε μέσα στο 2021 και δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την προσοχή που απαιτούσε. Η μεταφορά του θρυλικού βιντεοπαιχνιδιού στην μεγάλη οθόνη (η δεύτερη προσπάθεια, μάλιστα, καθώς έχουν κυκλοφορήσει ακόμα δύο ταινίες που βασίζονται σε αυτό το 1995 και το 1997) «Mortal Kombat», είναι πιστή στη μυθολογία του παιχνιδιού, αλλά και στις σοκαριστικές σκηνές δράσης με τα αιματηρά fatality.

Η ταινία καταφέρνει να σε συστήσει σε αρκετούς χαρακτήρες και είναι εύκολο να την παρακολουθήσει και ένας που δεν έχει παίξει ποτέ το βιντεοπαιχνίδι. Μπορεί να σε κάποια σημεία να “χάνει”, ενώ, σε άλλα να είναι πιο “δυνατή” (ας πούμε οι σκηνές που συμπεριλαμβάνουν τον Sub Zero) και να είναι ένα τρέιλερ για μία επόμενη ταινία, όμως, καταφέρνει να σε διασκεδάσει σε όλη τη διάρκεια της.

Free Guy

Τώρα θα “κλέψουμε” λίγο, καθώς η ταινία του Shawn Levy, με πρωταγωνιστή τον Ryan Reynolds και την Jodie Comer, δε βασίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο βιντεοπαιχνίδι. Όμως, η ταινία μας μεταφέρει στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών και με τη χρήση όλων αυτών που γνωρίζουμε από το gaming, μας διηγείται μία πρωτότυπη ιστορία με έναν χαρακτήρα του background, που γίνεται ξαφνικά κεντρικός ήρωας.

Η ταινία κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2021 και κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 330 εκ. δολάρια και πολύ θετικές κριτικές, ενώ, απέσπασε και μία υποψηφιότητα για Καλύτερα Οπτικά Εφέ στα Όσκαρ 2022. Μάλιστα, η Disney έχει ανακοινώσει, ήδη, ένα σίκουελ για την ταινία.

Η πρώτη γεύση από τον κόσμο του «Free Guy» ήταν απολαυστική και, σίγουρα, θα γυρίσουμε για μία ακόμα δόση περιπέτειας, χιούμορ και… gaming. Σίγουρα, η καλύτερη ταινία της λίστας.

Pokemon: Detective Pikachu

Επιτέλους, μία live action ταινία που βασίζεται στα αγαπημένα μας «Pokemon». Δε φτάνει μόνο που η ταινία βασίζεται σε ένα από τα βιντεοπαιχνίδια που είχαμε λατρέψει σαν παιδιά (ποιος δεν έχει παίξει με τις ώρες «Pokemon» στο Game Boy;), αλλά καταφέρνει να πει και μία ωραία, συγκινητική και γεμάτη περιπέτεια ιστορία.

Το «Detective Pikachu» μας βάζει ένα κεντρικό μυστήριο με την εξαφάνιση του πατέρα του πρωταγωνιστή και ταυτόχρονα μας συστήνει τον κόσμο των τεράτων αυτών που έχουμε αγαπήσει μέσα από anime σειρές και τα φανταστικά βιντεοπαιχνίδια. Θα θέλαμε να είχε μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία η ταινία για να ταξιδεύαμε και πάλι σε αυτόν τον ξεχωριστό κόσμο με τους προπονητές Pokemon και τις μοναδικές μάχες… Αχ…

Tomb Raider

Το reboot ενός από τα μεγαλύτερα franchises των βιντεοπαιχνιδιών, του «Tomb Raider», υπήρξε μία ολική αλλαγή της Lara Croft και της ιστορίας της. Σε αυτό το βιντεοπαιχνίδι του 2013, βασίστηκε και η νέα ταινία που άλλαξε την Angelina Jolie με την Alicia Vikander και μας μετάφερε σε ένα άγνωστο νησί, όπου η νεαρή αρχαιολόγος μετατρέπεται στην Lara Croft που όλοι γνωρίζουμε.

Η ταινία Roar Uthaug ακολουθεί (σχεδόν) κατά γράμμα την ιστορία του παιχνιδιού που έδωσε νέα πνοή στο franchise, με σκηνές να μοιάζουν λες και βγήκαν κατευθείαν από το παιχνίδι. Η Vikander ήταν εξαιρετική στον ρόλο της πρωταγωνίστριας που πρέπει να επιβιώσει σε ένα άγνωστο νησί και δεν είναι ακόμα η πεπειραμένη αρχαιολόγος που γνωρίζαμε στις ταινίες της Jolie.

Η ταινία συγκέντρωσε κοντά στα 275 εκατομμύρια δολάρια και έχει ένα σίκουελ που ετοιμάζεται. Ελπίζουμε να το απολαύσουμε κάποια στιγμή στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ready Player One

Μία από τις ταινίες του Steven Spielberg που κάπως έχουν ξεχαστεί!

Η ταινία δε βασίζεται σε κάποιο βιντεοπαιχνίδι, αλλά στα βιβλία επιστημονικής φαντασίας του Ernest Cline, που μας μεταφέρουν στο μακρινό (ή όχι και τόσο) 2045, όπου οι άνθρωποι προσπαθούν να ξεφύγουν από την πραγματικότητα παίζοντας σε παιχνίδια virtual reality. Εκεί συναντάμε και τον κεντρικό χαρακτήρα, ο οποίος παίρνει μέρος σε ένα τουρνουά κυνηγιού Easter Egg, που ο νικητής θα πάρει την εξουσία του OASIS (δηλαδή, όλης της εικονικής πραγματικότητας και της εταιρίας που το δημιούργησε).

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αυτού, βλέπουμε πολλούς χαρακτήρες που έχουμε γνωρίσει μέσα από βιντεοπαιχνίδια, κόμικς, ταινίες (King Kong) και σειρές, αλλά και νιώθουμε λες και είμαστε μέσα σε ένα βιντεοπαιχνίδι. Ο Spielberg έχει καταφέρει να πει μία πραγματικά δυνατή ιστορία, χρησιμοποιώντας όλα αυτά που κάνουν τα videogames εθιστικά και ξεχωριστά.

Είναι μία ταινία που πρέπει να δουν όλοι οι gamers.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
0 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;