Χαλίνα Χάτσινς: Η οικογένεια κάνει αγωγή στον Baldwin και στην παραγωγή της ταινίας «Rust»
Αγωγή κατά του Alec Baldwin και άλλων κατέθεσε η οικογένεια της Χαλίνα Χάτσινς.

H οικογένεια της Χαλίνα Χάτσινς, που έχασε τη ζωή της στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», φέρεται να κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Alec Baldwin και της παραγωγής της ταινίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Η οικογένεια στην αγωγή της φαίνεται να κατηγορεί τον ηθοποιό, τους παραγωγούς και το συνεργείο ότι αγνόησαν διάφορες συνήθεις πρακτικές της βιομηχανίας του κινηματογράφου, που έχουν ως στόχο να υπάρχει ασφάλεια στα γυρίσματα ταινιών.

Η αγωγή κατατέθηκε στην κομητεία Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό, εκ μέρους του Matthew Hutchins, συζύγου της κινηματογραφίστριας και του 9χρονου γιου του ζευγαριού. Ο δικηγόρος της οικογένειας, Μπράιαν Πάνις, δήλωσε:

«Η αγωγή κατονομάζει τον Alec Bladwin και άλλους που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια στο set και των οποίων η απερίσκεπτη συμπεριφορά και η μείωση του κόστους οδήγησε στον παράλογο και τραγικό θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς.»

Υπενθυμίζουμε ότι η Χαλίνα Χάτσινς σκοτώθηκε και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τζόελ Σόουζα, τραυματίστηκε όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο που κρατούσε ο Alec Baldwin, κατά τη διάρκεια πρόβας για σκηνή της ταινίας. Μετά το τραγικό περιστατικό, και κατά την έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το όπλο περιείχε πραγματικές σφαίρες.

Τα γυρίσματα της ταινίας, στην οποία ο Baldwin είναι και παραγωγός, γινόταν στο Bonanza Creek Ranch, έξω από τη Σάντα Φε. Οι αρχές του Νέου Μεξικού συνεχίζουν την έρευνα για την υπόθεση, προσπαθώντας να εξακριβώσουν πώς βρέθηκαν πραγματικές σφαίρες στο σετ της ταινίας. Ακόμα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Από τη μεριά του, ο Άαρον Ντάιερ, δικηγόρος του Baldwin και άλλων παραγωγών του «Rust», δήλωσε:

«Ο όποιος ισχυρισμός ότι ο Alec ήταν απερίσκεπτος είναι απόλυτα ψευδής.

Το πρωτόκολλο έχει δουλέψει σε χιλιάδες ταινίες, με εκατομμύρια εκπυρσοκροτήσεις και δεν έχει υπάρξει ποτέ περιστατικό σε γυρίσματα όπου μία αληθινή σφαίρα έβλαψε κάποιον.

Οι ηθοποιοί θα πρέπει να μπορούν να βασίζονται σε οπλουργούς και σε επαγγελματίες του τμήματος σκηνικών αντικειμένων, αντί να αποφασίζουν μόνοι τους πότε ένα όπλο είναι ασφαλές για χρήση.»

Από την άλλη, ο Πάνις υπογράμμισε ότι ο Baldwin φέρει «σημαντικό μέρος της ευθύνης», καθώς πυροβόλησε με το όπλο που σκότωσε την Χαλίνα Χάτσινς. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι δεν πιστεύει ότι ήταν ελαττωματικό το όπλο. Όπως τόνισε ο δικηγόρος:

«Το όπλο δεν μπορεί να πυροβολήσει αν δεν “συμμετέχει” η σκανδάλη και δεν είναι πίσω ο “κόκορας”. Οπότε, είχε το όπλο. Λέει ότι τράβηξε τον “κόκορα”. Το όπλο πυροβόλησε και εκείνη σκοτώθηκε.»

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε πως ο Baldwin υποστηρίζει ότι τράβηξε τον «κόκορα» αλλά δεν πάτησε τη σκανδάλη. Η αγωγή, που κατατέθηκε υποστηρίζει ότι ο ηθοποιός είχε την ευθύνη να κρατήσει το δάχτυλό του μακριά από τη σκανδάλη και να μη χειριστεί τον «κόκορα» κατά τη διάρκεια μιας πρόβας. Ο Πάνις υποστήριξε ότι ο Baldwin είχε την ευθύνη για να ελέγξει το όπλο και να σιγουρευτεί ότι δεν περιείχε πραγματικές σφαίρες. Ενώ, συνεχίζει λέγοντας ότι δε θα έπρεπε να το στρέψει απευθείας σε κάποιον προτού σιγουρευτεί για την ασφάλειά του.

Η αγωγή κατονομάζει περίπου 20 εναγομένους πέρα από τον Baldwin. Ανάμεσά τους είναι η οπλουργός της ταινίας, Χάνα Γκουτιέρεζ Ριντ και ο βοηθός σκηνοθέτη Ντέιβιντ Χολς. Μάλιστα, με την αγωγή αυτή η οικογένεια διεκδικεί αδιευκρίνιστη αποζημίωση.

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;