Ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος γυναίκα στο σετ ταινίας
Νεκρή η 42χρονη φιλμογράφος Χαλίνα Χάτσινς μετά το απίστευτο δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί ο Άλεκ Μπάλντουιν - Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ούτε σύλληψη, ούτε απαγγελία κατηγορίας σύμφωνα με το Variety

Το Χόλιγουντ έχει «παγώσει» για τα καλά από σήμερα το πρωί Παρασκευής 22 Οκτωβρίου, αφότου έγινε γνωστό ότι ο δημοφιλής ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν (Alec Baldwin) πυροβόλησε με ένα «όπλο γυρισμάτων» στο set της ταινίας Rust, σκοτώνοντας τη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Το όπλο που κρατούσε ο Άλεκ Μπάλντουιν εκπυρσοκρότησε τραυματίζοντάς την θανάσιμα και αφήνοντας αιμόφυρτο τον σκηνοθέτη, ενώ, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, το όπλο βρισκόταν στο σετ επειδή αποτελούσε «σκηνικό αντικείμενο», ωστόσο, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν θολές.

Σύμφωνα με το BBC, η 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς (η οποία εργαζόταν ως διευθύντρια φωτογραφίας στο φιλμ) μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Σάντα Φε, αλλά υπέκυψε στα τραύματά της. Το άλλο άτομο που τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Christus St. Vincent είναι ο 48χρονος Τζόελ Σόουζα, σκηνοθέτης της ταινίας. 

Όλα συνέβησαν στο σκηνικό του γουέστερν Rust, ενός ανεξάρτητου φιλμ που γυριζόταν στη δημοφιλή τοποθεσία Bonanza Creek Ranch, νότια της Σάντα Φε.

Σε δήλωση από το γραφείο του σερίφη της Σάντα Φε, τονίζεται ότι ο Άλεκ Μπάλντουιν, ο οποίος παίζει και είναι παραγωγός στην ταινία Rust, είχε πυροβολήσει με το όπλο σε ένα περιστατικό την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον σερίφη, αξιωματικοί εστάλησαν στο σετ γύρω στις 14:00, στο ράντσο Μπονάντζα Γκρικ, μετά από τηλεφώνημα στο 911 για πυροβολισμό.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του σερίφη της κομητειάς, η Χάτσινς και ο Σόουζα χτυπήθηκαν όταν ο 68χρονος Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε με ένα όπλο γυρισμάτων.

Η τοπική εφημερίδα Santa Fe New Mexican reported μετέδωσε πως ο Μπάλντουιν ήταν συντετριμμένος και έκλαιγε όσο απαντούσε στα ερωτήματα των επιθεωρητών.

Προς το παρόν κανείς δεν έχει συλληφθεί για το συμβάν, ούτε έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Αξιωματικοί παίρνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες και η υπόθεση παραμένει «ανοικτή και ενεργή», σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη.

Οι εκπρόσωποι του Μπάλντουιν δεν ήταν διαθέσιμοι για κάποιο άμεσο σχόλιο στις κρούσεις του περιοδικού Variety.

«Πληροφορηθήκαμε τα σοκαριστικά νέα σήμερα, πως ένα από τα μέλη μας, η Χαλίνα Χάτσινς, διευθύντρια φωτογραφίας στην παραγωγή Rust στο Νιου Μέξικο, κατέληξε από τραύματα που υπέστη στο σετ», επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η εκτελεστική σκηνοθέτιδα Ρεμπέκα Ράιν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amy (@humourscript)

«Οι λεπτομέρειες παραμένουν ασαφείς για την ώρα, αλλά κινούμαστε για να μάθουμε περισσότερα και υποστηρίζουμε την έρευνα για αυτό το τραγικό γεγονός. Είναι μία φρικτή απώλεια και θρηνούμε τον θάνατο ενός μέλους της οικογένειας».

Η Χάτσινς είχε αποφοιτήσει από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου μόλις το 2015, και είχε εργαστεί σε αρκετά φιλμ πριν γυρίσει το Archenemy το 2020, με πρωταγωνιστή τον Τζο Μαντζανιέλο. Είχε χαρακτηριστεί «ανερχόμενο αστέρι» από το “American Cinematographer” το 2019.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CineLenses (@cinelensesapp)

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 63χρονος Άλεκ Μπάλντουιν είναι συμπαραγωγός αλλά και πρωταγωνιστής του γουέστερν, και υποδύεται τον ομώνυμο χαρακτήρα Rust, έναν παράνομο της Άγριας Δύσης του οποίου ο 13χρονος εγγονός καταδικάζεται για μια δολοφονία που διέπραξε κατά λάθος.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Just Jared (@justjared)

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;