«Πώς είναι άραγε να σκοτώνεις άδικα κάποιον;»: Το tweet του Άλεκ Μπάλντουιν το 2017
Η ανάρτηση του Άλεκ Μπάλντουιν πριν από τέσσερα χρόνια μέσω της οποίας επέκρινε την αστυνομία για τον άδικο θάνατο ενός άντρα στην Καλιφόρνια.

“Πώς είναι άραγε να σκοτώνεις κάποιον άδικα;”

Το παραπάνω ενδέχεται να έχει διερωτηθεί κανείς, σίγουρα το είχε κάνει ο Άλεκ Μπάλντουιν, ο οποίος το 2017, μέσω ενός tweet, σχολίασε ένα εξαιρετικά θλιβερό περιστατικό που συνέβη στο Λος Άντζελες.

Σε ένα βίντεο που είχε κυκλοφορήσει τότε, φαίνεται ένας αστυνομικός να πυροβολεί πολλές φορές έναν άοπλο άντρα, με τον οποίο είχε έρθει σε αντιπαράθεση νωρίτερα.

 

Μετά από πολλούς πυροβολισμούς, ο άντρας πέφτει νεκρός, ενώ είναι προφανές ότι ο ίδιος δεν είχε όπλο και σίγουρα δεν χρησιμοποίησε όπλο εναντίον του αστυνομικού.

Το περιστατικό είχε πυροδοτήσει κύμα αντιδράσεων στα social media και ο Άλεκ Μπάλντουιν ήταν ένας από εκείνους που έσπευσαν να το καυτηριάσουν.

Προφανώς τα δύο περιστατικά δεν συγκρίνονται, καθώς στο πρώτο ο αστυνομικός πυροβολεί τον άντρα με πρόθεση, αν όχι να τον σκοτώσει (πράγμα δύσκολο με τόσες σφαίρες), να τον τραυματίσει. Μάλιστα στο βίντεο ακούγεται να λέει κατ’ επανάληψη, αφού έχει ήδη πυροβολήσει αρκετές φορές, στον άντρα «πέσε κάτω», σαν να είναι έκπληκτος που ακόμη στέκεται όρθιος.

Η περίπτωση του Άλεκ Μπάλντουιν είναι εντελώς διαφορετική και μέχρι στιγμής, όλα συνηγορούν στο ότι ο θάνατος της 42χρονης διευθύντριας φωτογραφίας, Χαλίνα Χάτσινς, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας “Rust”, ήταν ένα θλιβερό ατύχημα, για το οποίο δεν ευθύνεται ο ίδιος Μπάλντουιν. Ευθύνεται βεβαίως ως φυσικός αυτουργός του θανάτου της φιλμογράφου, όμως, δεν φαίνεται να είχε καμία βλαπτική πρόθεση ώστε να τραυματίσει θανάσιμα τη Χάτσινς. Ήταν ένα ατύχημα, το οποίο, αν συνδέσουμε με το tweet του ηθοποιού το 2017, δεν θα το λέγαμε ακριβώς “προφητικό”, αλλά ίσως σαν διεστραμμένο παιχνίδι της μοίρας.

Αν μη τι άλλο, η απορία που εξέφρασε ο Άλεκ Μπάλντουιν πριν από 4 χρόνια, μάλλον και δυστυχώς απαντήθηκε…

 

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;