Δολοφονία Άλκη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη βραδιά της φρίκης
Δολοφονία Άλκη: Η πορεία των οχημάτων με τα τάγματα εφόδου που εξαπέλυσαν πογκρόμ για αίμα.

Η δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν μια οπαδική συμπλοκή, αλλά ένα πογκρόμ από τάγματα εφόδου των χούλιγκανς του ΠΑΟΚ που πήγαν στο Χαριλάου για να σκοτώσουν. Ο θάνατος του 19χρονου πάγωσε όλη τη χώρα.

Οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους το βράδυ της Δευτέρας είχαν δώσει το «παρών» στο κλειστό γήπεδο της Μίκρας και την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για την Α1 βόλεϊ ανδρών. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης πήγαν στον σύνδεσμο της Θύρας 4 στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Άφησαν εκεί τα κινητά τους τηλέφωνα και πήραν μαχαίρια και λοστούς και με συνολικά τρία Ι.Χ. μετέβησαν στην περιοχή του Χαριλάου σε αναζήτηση οπαδών του Άρη.

Πληροφορίες από δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι τόσο ο 23χρονος όσο και οι υπόλοιποι συλληφθέντες αποκάλυψαν καταθέτοντας ατύπως στους αστυνομικούς όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ, με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να τονίζουν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους ότι «έχουμε σαφή εικόνα για το ποιος έκανε τι».

Στοιχεία που οδήγησαν στην ταυτοποίηση της ομάδας των συνολικά 11 κατηγορουμένων προέκυψαν και από βίντεο καμερών ασφαλείας που κατέγραψαν τις κινήσεις τους πριν και μετά το φονικό.

Στο βίντεο φαίνεται μια πομπή με τρία αυτοκίνητα, το ένα πίσω από το άλλο. Στο εσωτερικό τους βρίσκονταν οι κατηγορούμενοι που ήταν οπλισμένοι, αποφασισμένοι να χτυπήσουν.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, από την κάθοδο των αυτοκινήτων επί της οδού Πλαστήρα και περίπου 150 μέτρα (δύο στενά) πριν από την οδό Γαζή, όπου σημειώθηκε η δολοφονική επίθεση στον 19χρονο Άλκη και τους φίλους του. Διακρίνονται τα τρία αυτοκίνητα των δραστών να κατεβαίνουν την Πλαστήρα.

Η ώρα είναι 16 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ελάχιστα δηλαδή πριν οι δράστες κατεβούν από τα αυτοκίνητά τους και εξαπολύσουν την άγρια επίθεση, στους τρεις φίλους που επέστρεφαν από βόλτα στα σπίτια τους.

Τα όσα ακολούθησαν είναι γνωστά. Χτυπήματα μίσους και δευτερόλεπτα φρίκης. Η ιατροδικαστής Λήδα Καλλιόπη Κοβάτση, μιλώντας στο ΣΚΑΪ για την ιατροδικαστική εξέταση στον Άλκη, είπε ότι «το παιδί πέθανε από τον συνδυασμό των κακώσεων που του προκάλεσαν στα κάτω άκρα, μαζί με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη. Ο συνδυασμός αυτών των δύο ήταν που επέφερε το τελικό αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ένα τραύμα. Μιλάμε για πολλά και διαφορετικά χτυπήματα».

Συμπληρώνοντας, η ιατροδικαστής είπε: «Δεν είναι εύκολο να σκοτώσεις έναν νέο άνδρα, με ύψος 1,90, πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Η επιστημονική μου άποψη είναι ότι πρόκειται περί στοχευμένων χτυπημάτων από άτομα που ήξεραν πως θα πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και το πέτυχαν».

Για την ίδια υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα τρία άτομα. Πρόκειται για τον αλβανικής καταγωγής 23χρονο που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη και χθες απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή, καθώς και δύο ακόμα νεαρούς, που διαφεύγουν τη σύλληψη. Ο ένας απ’ αυτούς, 20 ετών, φέρεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον φόνο να διέφυγε στην Αλβανία και εις βάρος του έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ο δεύτερος είναι ένας Ελληνας, 20 ετών, ο οποίος εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους ζει στην Αθήνα και αναζητείται.
Όλοι τους είναι χούλιγκαν του ΠΑΟΚ και οργανωμένοι σε συνδέσμους της ομάδας, με τους έξι από τους οκτώ συλληφθέντες στις επιχειρήσεις της Κυριακής να είναι σεσημασμένοι. Έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για οπλοκατοχή, φθορές, διατάραξη, καθώς και για επεισόδια στα γήπεδα. Υπόδικοι εξάλλου για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών είναι ο 23χρονος συλληφθείς, καθώς και ο νεαρός που πρόλαβε να διαφύγει στην Αλβανία, καθώς τον Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί με μαχαίρι σε δύο οπαδούς του Άρη στο ίδιο σημείο, όπου λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έπεσε νεκρός ο Άλκης Καμπανός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο είναι τα άτομα που συνδέονται άμεσα με τον θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου. Ο πρώτος απ’ αυτούς είναι ένας 21χρονος Ελληνας που συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη. Αποτύπωμά του βρέθηκε στο δρεπάνι με το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα στη μηριαία αρτηρία ο Άλκης Καμπανός.

Πηγή φωτογραφιών: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1