Τα social media είναι #με_την_Γεωργια
#με_την_Γεωργια: Το όνομά της είναι Γεωργία Μπίκα και τα social media τη στηρίζουν μετά τις πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές και φέρεται να αμφισβητούν τους βασικούς ισχυρισμούς της καταγγελίας της - «Σε λίγο θα μας πουν ότι δεν υπάρχει Γεωργία»

Με οργή, σκεπτικισμό και καχυποψία υποδέχτηκαν πολλοί πολίτες και χρήστες των social media τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Γεωργίας Μπίκα, της νεαρής κοπέλας που κατήγγειλε το βιασμό της στη Θεσσαλονίκη την Πρωτοχρονιά.

Όπως ανέφερε πριν από λίγο μεταξύ άλλων και η ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των συνηγόρων, βγήκαν αρνητικές οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προέρχονται από την πλευρά του κατηγορούμενου, οι εξετάσεις δεν δείχνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών, ενώ η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει η κοπέλα ήταν ελάχιστη.

Ωστόσο, ο δικηγόρος της 24χρονης αναμένει την επίσημη μετάφραση των εξετάσεων, ενώ ο τεχνικός σύμβουλος που έχει οριστεί, θα ζητήσει αντιδείγμα για τη διενέργεια νέων εξετάσεων, καθώς, όπως είπε, το δείγμα ελήφθη μετά το 12ωρο και οι φαρμακευτικές ουσίες μπορεί να μην ήταν ανιχνεύσιμες.

Ερωτήματα για την εγκυρότητα του αποτελέσματος των τοξικολογικών

Παρότι οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης εστάλησαν στην Ελλάδα «δείχνοντας» ποιο είναι το αποτέλεσμα, πολλά είναι τα ερωτήματα που δεν παύουν να μας απασχολούν και πρέπει να απαντηθούν άμεσα. Όπως διερωτάται και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μέσω δημοσιεύματος στο zougla.gr, τα ερωτήματα παραμένουν: Ποιος έδωσε εντολή να σταλεί εκπρόθεσμο δείγμα ούρων στην Ελβετία (μετά από 18 ώρες) για την ανίχνευση του χαπιού βιασμού GHB από τη στιγμή που στην Κρήτη υπάρχει υπερσύγχρονο εργαστήριο;

Σύμφωνα μάλιστα με τη διεθνή βιβλιογραφία, το GHB ανιχνεύεται στο αίμα από 4 έως 6 ώρες, επομένως το χρονικό αυτό παράθυρο είχε χαθεί για τη Γεωργία, αφού είχε καταναλώσει το ύποπτο ποτό περίπου στις 3 τα ξημερώματα και στην Αστυνομία έφθασε στις 12 το μεσημέρι. Στα ούρα, από την άλλη, το GHB ανιχνεύεται από 6 έως 12 ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι τις 15.00 της ίδιας ημέρας θα έπρεπε κανονικά να έχει ληφθεί το δείγμα ούρων, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Δείτε στο βίντεο όλα όσα είπε η 24χρονη Γεωργία στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο για όσα συνέβησαν στο Α.Τ. Λευκού Πύργου και την Ιατροδικαστική Υπηρεσία:

«Σε λίγο θα μας πουν ότι δεν υπάρχει Γεωργία»: Οργή στο Twitter

Στο απόηχο των νεότερων εξελίξεων στην υπόθεση, οι περισσότεροι χρήστες των social media κάνουν λόγο για προβληματικότητα, συγκάλυψη και ολιγωρία των θεσμικών χειρισμών, καθώς και για εθελοτυφλία των Αρχών και της Δικαιοσύνης.

Το χειρότερο σε αυτή τη φάση, όμως, είναι ότι αρκετοί χρήστες στα social media φαίνεται να έχουν ήδη ξεκινήσει να «φτύνουν» κατάρες και κακίες κάτω από δημοσιεύσεις της 24χρονης Γεωργίας στα προσωπικά της profile, εξαπολύοντας απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.

Μόνο ντροπή.

Μόνο ντροπή για τέτοιες χυδαίες απόψεις σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση που αφορά καταγγελία βιασμού..

Ευτυχώς, οι φωνές τόσο στο comment section των δημοσιεύσεων όσο και στο twitter, φαίνεται να ισορροπούν την κατάσταση, αφού είναι πολλοί εκείνοι και εκείνες που στέκονται στο πλευρό της, πλημμυρίζοντας με συμπαράσταση και αισιοδοξία το hashtag #με_την_Γεωργια, καλώντας μάλιστα όλους τους χρήστες των social media να τη στηρίξουν σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της υπόθεσης.

Οι περισσότεροι είναι #με_την_Γεωργια και αυτό είναι το πιο ευχάριστο:

To tweet του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, στον οποίο και παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη η 24χρονη αποκαλύπτοντας τα όσα έζησε στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι στη Θεσσαλονίκη: 

Το hashtag #με_την_Γεωργια είναι πάλι 1ο στα trend του Twitter, ενώ τα σχόλια για τις εξελίξεις της υπόθεσης πληθαίνουν με την ώρα.

 

 

 

Τα stories του ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη μετά τις τελευταίες εξελίξεις:

#με_την_Γεωργια σε αυτόν τον ιντερντερικό και πραγματικό «πόλεμο» που βιώνει τόσο καιρό.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;