Μία σελίδα ενός κόμικ του Spider-Man πουλήθηκε έναντι 3,3 εκατομμυρίων δολαρίων
Σε δημοπρασία πουλήθηκε έναντι 3,3 εκ. δολαρίων μία σελίδα από ένα κόμικ του 1984 όπου απεικονίζεται ο Spider-Man να φοράει την εμβληματική μαύρη στολή του.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς υπερήρωες είναι ο Spider-Man. Αυτό μπορεί να το καταλάβεις από τις εισπράξεις που έχει κάνει η τελευταία ταινία του Ανθρώπου Αράχνη στο παγκόσμιο box office, αλλά και τις πωλήσεις του κόμικ στο οποίο πρωταγωνιστεί.

Ο Spider-Man έχει πολλούς θαυμαστές παγκοσμίως και οι πρώτες του περιπέτειες στις σελίδες των κόμικς έχουν γίνει ανάρπαστες. Μάλιστα, σε μία πρόσφατη δημοπρασία μία σελίδα από ένα κόμικ του Ανθρώπου Αράχη πουλήθηκε για 3,36 εκ. δολάρια. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 2,94 εκ. ευρώ!

Η σελίδα δείχνει τον Spider-Man να φοράει το περίφημο ολόμαυρο κοστούμι, δηλαδή, να συνδέεται με τον Venom και να μας χαρίζει μία από τις πιο εμβληματικές στιγμές στις ιστορίες του. Η σελίδα αυτή έφτασε τα 3,36 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, και έγινε η “πιο πολύτιμη σελίδα του κόσμου με πρωτότυπα κόμικς”, σύμφωνα με την Heritage Auctions.

Πρόκειται για μια σελίδα από το τεύχος Secret Wars no. 8 των Marvel Comics, το οποίο εκδόθηκε το 1984 και σκιτσογραφήθηκε από τον Mike Zeck. Ο Joe Mannarino, επικεφαλής του τμήματος κόμικς και τέχνης κόμικς της Heritage Auctions στη Νέα Υόρκη, σε μια δήλωση του είπε:

“Τα σημερινά αποτελέσματα αποδεικνύουν αυτό που λέμε εδώ και καιρό: Η τέχνη των κόμικς είναι τόσο αγαπητή και πολύτιμη όσο οτιδήποτε σε καμβά.”

Ο οίκος δημοπρασιών δεν αποκάλυψε τον πλειοδότη, αλλά όποιος και αν ήταν γνώριζε ξεκάθαρα την ιστορία του Spider-Man και ήταν, σίγουρα, φαν του υπερήρωα. Οι σελίδες προήλθαν από τη σειρά crossover της Marvel “Secret Wars”, στην οποία αγαπημένοι ήρωες αντιμετώπιζαν κλασικούς κακούς σε έναν πλανήτη που ονομάζεται Battleworld.

Αυτή είναι ακριβότερη σελίδα κόμικ που έχει πουληθεί στην ιστορία. Το ρεκόρ αυτό ανήκε σε μια σελίδα από ένα τεύχος του The Incredible Hulk από το 1974, στην οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο χαρακτήρας Wolverine και πουλήθηκε έναντι 657,250 δολάρια.

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
0 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;