Αξίζει το
Το "Spider-Man: No Way Home" φαίνεται πως θα είναι η ταινία της χρονιάς. Όμως, το αξίζει;

Εκτός αν ζεις σε κάποια σπηλιά, θα γνωρίζεις ότι από την Πέμπτη κυκλοφορεί στις αίθουσες το “Spider-Man: No Way Home“. Η τρίτη ταινία του Ανθρώπου Αράχνη στο MCU αποτελεί την ταινία που περίμεναν τόσο οι φανς της Marvel, όσο και ένα μεγάλο κοινό, περισσότερο από κάθε άλλη. Μάλιστα, η ταινία, ήδη, έχει καταφέρει να καταρρίψει διάφορα ρεκόρ στο box office παγκοσμίως, αλλά και να συγκεντρώσει πάνω από 50 εκ. δολάρια στα previews της Πέμπτης στις ΗΠΑ. Κάτι που τη φέρνει στην 3η θέση με τις μεγαλύτερες εισπράξεις από previews πίσω από τα “Avengers: Endgame” (68 εκ.) και “Star Wars: The Force Awakens” (57 εκ.).

Το “Spider-Man: No Way Home” αποδεικνύει ότι θα είναι η ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις για το 2021 και αυτή που θα φέρει ένα μεγάλο κοινό πίσω στις σκοτεινές αίθουσες που είχε αποφασίσει να απέχει λόγο της πανδημίας του κορωνοϊού. Αξίζει, όμως, η ταινία όλο τον ντόρο που έχει προκαλέσει;

Η τρίτη ταινία με πρωταγωνιστή τον Peter Parker του Tom Holland ξεκινάει ακριβώς από το σημείο που τελείωσε το “Spider-Man: Far From Home”. Ο Mysterio (Jake Gyllenhaal) έχει αποκαλύψει μέσα από την διαδικτυακή εκπομπή του J. Jonah Jameson (J. K. Simmons) την ταυτότητα του Spider-Man. Πλέον, ο Peter Parker βλέπει τη ζωή του να αλλάζει, αλλά να επηρεάζεται και η ζωή της οικογένειας και των φίλων του. Έτσι, παίρνει την απόφαση να ζητήσει από τον Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) να κάνει ένα ξόρκι, που θα κάνει τον κόσμο να ξεχάσει την ταυτότητά του. Όμως, το ξόρκι θα διαγράψει την ταυτότητά του αγαπημένου μας ήρωα από όλους όσους των γνωρίζουν. Και εκεί αρχίζει το μπλέξιμο, που οδηγεί στην είσοδο στο σύμπαν του MCU χαρακτήρων που είχαμε συναντήσει σε προηγούμενες ταινίες και εκδοχές του Ανθρώπου Αράχνη. Ο Doc Ock (Alfred Molina), ο Green Goblin (Willem Dafoe), ο Electro (Jamie Foxx), ο Sandman (Thomas Haden Church) και ο Lizard (Rhys Ifans) εισβάλλουν στο MCU και κάνουν άνω κάτω τη ζωή του Peter Parker!

Πέρα από αυτά που γνωρίζουμε από τα τρέιλερ που έχουν, ήδη, κυκλοφορήσει, αλλά και (για τους φανατικούς) όλα αυτά που έχουν διαρρεύσει μέσα από δημοσιεύματα και φωτογραφίες, το “Spider-Man: No Way Home” είναι μία αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία! Θα μου επιτρέψετε να πω ότι αγγίζει την εμπειρία που είχα βιώσει βλέποντας στο σινεμά, με κοινό το “Avengers: Endgame”.

Το κοινό που είτε γνώριζε, είτε προσδοκούσε τις εκπλήξεις που κρύβει η ταινία ήταν ενθουσιώδες και μας θύμισε το λόγο που η κινηματογραφική εμπειρία δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τις streaming πλατφόρμες. Η εμπειρία του να είσαι σε μία σκοτεινή αίθουσα με ένα ζωντανό κοινό που αντιδρά (είτε θετικά, είτε αρνητικά) δε συγκρίνεται με το να είσαι μόνος σου μπροστά από μία οθόνη. Και αυτή θεωρώ είναι η απάντηση στον Martin Scorsese (όσο και να τον εκτιμώ) ότι οι ταινίες με υπερήρωες δεν είναι “κανονικές ταινίες, αλλά παιχνίδια σε θεματικά πάρκα”.

Μπορεί να έχει δίκιο ο Scorsese ότι δεν κάνουν κάτι τόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστό που πάνε μπροστά το σινεμά όπως για παράδειγμα το “Dune” ή το “Avatar“. Όμως, οι υπερηρωϊκές ταινίες (έχοντας αντικαταστήσει τα western σε δημοτικότητα) είναι ικανές να φέρουν ένα μεγάλο κοινό πίσω στις αίθουσες, να τις κρατήσουν ανοιχτές (πράγμα ζωτικής σημασίας μετά την πανδημία) και να μας αποδείξουν ότι δεν μπορείς ποτέ να αντικαταστήσεις το αίσθημα του να βρίσκεται σε μία σκοτεινή αίθουσα, αφοσιωμένος για δύο ώρες στον κόσμο που σε μεταφέρει η ταινία που παρακολουθείς κάθε φορά!

Ας μιλήσουμε λίγο για την ταινία σαν ταινία…

Ο σκηνοθέτης της τριλογίας Spider-Man για το MCU είναι ο Jon Watts και εδώ αποδεικνύει γιατί είναι ο καταλληλότερος για να αναλάβει να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη την πρώτη οικογένεια της Marvel, τους “Fantastic Four”. Οι σκηνές δράσεις έχουν ροή, σε βάζουν στη μέση της μάχης και μεταφέρουν πιστά την ακροβατική τεχνική που χρησιμοποιεί ο Άνθρωπος Αράχνη στα κόμικς. Ειδικά, η σκηνή που μάχεται ο Peter έναντι στον Doctor Strange είναι ένα θαύμα σκηνοθεσίας και οπτικών εφέ!

Επίσης, ο Watts έχει ένα μοναδικό τρόπο να κρατάει την κάμερα και την ιστορία επικεντρωμένη στον Peter Parker του Tom Holland και τους οικείους τους από την MJ (Zendaya) μέχρι την Aunt May (Marisa Tomei). Δε χάνει ποτέ το στόχο του, που είναι να βοηθήσει τον Peter Parker να ενηλικιωθεί και να βγει από τη σκιά τόσο των “Avengers”, όσο και του “Iron Man”. Μετά το τέλος της ταινίας, ο Peter Parker είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει μόνος του όλα αυτά που του επιφυλάσσει το μέλλον. Θα μπορούσε, μάλιστα, να πει κανείς ότι αυτό είναι το πραγματικό origin story του Spider-Man στο MCU!

Οι ερμηνείες που καταφέρνει να αποσπάσει ο Watts από τους ηθοποιούς του είναι μοναδικές. Ο Willem Dafoe μας υπενθυμίζει γιατί τον είχαμε αγαπήσει το μακρινό 2002 στην πρώτη ταινία του Sam Raimi με πρωταγωνιστή τον Spider-Man ως Green Goblin/ Norman Osborn. Οι εκφράσεις του προσώπου του και οι αλλαγές που καταφέρνει να κάνει είναι απίθανες. Ο Holland μας αποδεικνύει ότι ξέρει απέξω και ανακατωτά τον χαρακτήρα του και στα πιο συναισθηματικά κομμάτια είναι ιδιαίτερα καλός. Ειδικά, σε μία σκηνή κοντά στο τέλος της ταινίας! Άλλος ένας χαρακτήρας που κέρδισε το ενδιαφέρον είναι ο Doc Ock του Molina. Ο ηθοποιός τον υποδύεται λες και δεν έχει περάσει μία μέρα από την ταινία του 2004. Επίσης, η Marisa Tomei έχει πολλά περισσότερα να κάνει σε αυτή την ταινία και μία σκηνή θα σας μείνει αξέχαστη και η Zendaya αποδεικνύει ότι έχει ωριμάσει υποκριτικά και μπορεί να κάνει τα πάντα (που θα πάει κάποια στιγμή θα κερδίσει το Όσκαρ της…).

Μπορεί κάποια χαρακτήρες να μην καταφέρνουν να αναδειχθούν όσο θα θέλαμε, ο Lizard και ο Sandman πιο συγκεκριμένα, ενώ, άλλοι να μην έχουν το χρόνο και τις σκηνές που μπορεί να έκαναν ακόμα καλύτερη την ταινία (ο J. Johan Jameson). Όμως, σαν σύνολο η ταινία καταφέρνει να αναμείξει πολλούς χαρακτήρες, διαφορετικά plot lines και να μας δώσει ένα άρτιο αποτέλεσμα και την πιο πιστή στα κόμικ περιπέτεια του Spider-Man στο MCU μέχρι στιγμής. Ποτέ δε ξεχνάς ότι παρακολουθείς ταινία “Spider-Man”!

Δε θα συνεχίσω γιατί θα μπω σε spoiler νερά και δε θέλω, καθώς, τα μυστικά της ταινίας είναι καλύτερο να τα ανακαλύψεις σε ένα γεμάτο σινεμά μαζί με κόσμο! Πάντα με προσοχή και φορώντας τη μάσκα σου!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Spider-Man: No Way Home (@spidermanmovie)

Τελικά, το “Spider-Man: No Way Home” είναι καλύτερο από τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί και αξίζει να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ, ενώ, δεν μπορούμε να περιμένουμε για τη συνέχεια των περιπετειών του στο MCU!

Διάβασε ακόμα:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1