«Dreams at Midnight»: Δεύτερο νέο τραγούδι των Madrugada μετά την πολυετή απουσία τους
Κυκλοφόρησε το «Dreams at Midnight» από το πολυαναμενόμενο καινούργιο άλμπουμ των Madrugada, το πρώτο τους άλμπουμ μετά από 13 χρόνια - Το κομμάτι ηχογραφήθηκε ζωντανά στο Vesterålen, στο βορειότερο σημείο της Νορβηγίας στο Αρχιπέλαγος της Nordland

Το δεύτερο τραγούδι «Dreams at Midnight» από το πολυαναμενόμενο πλέον καινούργιο άλμπουμ των Madrugada, ξεχειλίζει από τη δημιουργική αισιοδοξία που συνεπήρε τη μπάντα μετά το ξανασμίξιμό της το 2019 στην περιοδεία Industrial Silence Tour, με την οποία το συγκρότημα γιόρτασε τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ. Είμασταν τότε εκεί, στο γήπεδο Ταε Κβον Ντο, και ήταν μία από τις ομορφότερες Δευτέρες του κόσμου γιατί τους είδαμε και τους ακούσαμε live.

Η περιοδεία του Industrial Silence 2019 πυροδότησε τη δημιουργική φλέβα στο συγκρότημα και το αποτέλεσμα ήταν να μπουν στο στούντιο και να γράψουν ένα καινούργιο άλμπουμ, το «Chimes At Midnight», που θα είναι η πρώτη νέα δισκογραφική τους δουλειά μετά από 13 χρόνια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη madrugada music (@madrugadamusic)

Το άλμπουμ έχει ήδη ηχογραφηθεί και το συγκρότημα βρίσκεται στη διαδικασία των τελικών μιξαρισμάτων. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 28 Ιανουαρίου 2022.

Το δεύτερο κομμάτι τους με τίτλο «Dreams at Midnight», που έρχεται μετά από 13 χρόνια απουσίας, έχει μια φρεσκάδα και, παρότι πέρασε από πολλά κύματα και έκανε πολλούς κύκλους πριν τελειώσει, το τελικό αποτέλεσμα εξέπληξε και ενθουσίασε ακόμη και τους δημιουργούς του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη madrugada music (@madrugadamusic)

«Dreams at Midnight»: Όσα δήλωσαν οι Madrugada για το νέο τους κομμάτι

Ο μπασίστας Frode Jacobsen σχολιάζει ότι: «Αρχίσαμε να το δουλεύουμε όταν ετοιμάζαμε τις βαλίτσες μας για να επιστρέψουμε σπίτι από το Λος Άντζελες όπου ηχογραφούσαμε το καινούργιο άλμπουμ. Στην αρχή ξεκίνησε σαν ένα country-soul κομμάτι, λίγο πιο αργό, λίγο ψυχεδελικό. Δουλέψαμε αρκετά την ενορχήστρωση και το ρεφρέν».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη madrugada music (@madrugadamusic)

Μοιάζει να ρίχνει κλεφτές ματιές στο παρελθόν της μπάντας, αλλά στην πραγματικότητα κοιτάει μπροστά, δείχνει το μέλλον. Και ταυτόχρονα αντανακλά όλη την ενέργεια του τόπου που γεννήθηκε.

Ο Sivert Høyem, αγαπημένος frontman της μπάντας, συμπληρώνει: «Λατρεύω αυτό το τραγούδι, για πολλούς λόγους. Είναι σαν να αποτίνει φόρο τιμής στο «The Kids are on Hight Street» και ήταν πολύ συγκινητικό που το ηχογραφήσαμε στο Sunset Sound στούντιο στο Λος Άντζελες, που ο αγαπημένος μας Jackson Browne ηχογράφησε πολλά άλμπουμ του. Είμαι πολύ περήφανος που συμμετείχα σε αυτό το κομμάτι».

Ο ντράμερ της μπάντας, Jon Lauvland Pettersen, συμφωνεί: «Υπάρχει διάχυτη η ατμόσφαιρα της Δυτικής Ακτής, σίγουρα. Είναι ένας ύμνος στη ζωή, με μία μικρή δόση μελαγχολίας να το διαπερνά»

Το «Dreams at Midnight» κατέχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά και των τριών κι αυτό ισχύει και για τους στίχους. Για τον Sivert: «είναι για μία γιορτή που τέλειωσε πριν το καταλάβουμε».

Για τον Frode: «το τραγούδι έχει αναφορές σε μια συγκεκριμένη εποχή και ένα συγκεκριμένο μέρος, δηλαδή το Όσλο στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το πάρτι που δεν έπρεπε να πας, κράτησε λίγο παραπάνω».

Οι Madrugada μοιάζει να κλείνουν οριστικά έναν κύκλο που άνοιξε 21 χρόνια πριν. Είναι ενωμένοι και αισιόδοξοι και κάπως έτσι χαιρετίζουν την αυγή της καινούργιας μέρας που ξεκινά.

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε ζωντανά στην εκπληκτική φύση της πατρίδας τους, του Vesterålen, στο βορειότερο σημείο της Νορβηγίας στο Αρχιπέλαγος της Nordland.

Δείτε το video clip του νέου τραγουδιού:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Αιγάλεω

1

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;