Nirvana: Το μωρό από το εξώφυλλο του
Το εικονιζόμενο μωρό στην φωτογραφία του εξωφύλλου του άλμπουμ "Nevermind" μηνύει τους Nirvana για παιδική πορνογραφία.

Αν είσαι fan των Nirvana σίγουρα θα έχεις δει το εξώφυλλο του άλμπουμ “Nevermind” , το οποίο κυκλοφόρησε το 1991. Το εξώφυλλο απεικονίζει ένα μωρό να κολυμπάει σε μία πισίνα και να πλησιάζει ένα δολάριο που κρέμεται από το αγκίστρι μίας μπετονιάς. Το συγκεκριμένο άλμπουμ των Nirvana είναι ένα από τα πιο δημοφιλή άλμπουμ τους, καθώς “απογείωσε” την καριέρα τους συμπεριλαμβάνοντας μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια τους, όπως το «Smells Like Teen Spirit» και το «Come as You Are».

Όσον αφορά το εξώφυλλο επρόκειτο για μία προσωπική επιλογή του Curt Cobain, ενώ το μωρό που απεικονίζεται στο εξώφυλλο ονομάζεται Spencer Elden. Ο -πλέον 30χρονος- Spencer Elden, λοιπόν, αποφάσισε να καταθέσει μήνυση κατά των Nirvana και των κληρονόμων του Curt Cobain για την φωτογραφία που τραβήχτηκε το 1990 στο Υδάτινο Κέντρο της Πασαντίνα, όταν ο ίδιος ήταν ακόμη τεσσάρων μηνών, κατηγορώντας τους για παιδική πορνογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το CBS LA τα σχετικά έγγραφα της μήνυσης κατατέθηκαν στο Λος Άντζελες και αναφέρουν ότι τα μέλη των Nirvana, οι δισκογραφικές εταιρίες και οι συνεργάτες του συγκροτήματος εκμεταλλεύτηκαν την εικόνα για να βγάλουν χρήματα, ενώ εκείνος υπέφερε. Ο Spencer Elden μάλιστα ισχυρίστηκε ότι η ταυτότητά του και το όνομά του «δέθηκαν» για πάντα με την εικόνα και την διαφημιστική εκμετάλλευσή του, ενώ ήταν ανήλικος. Παράλληλα, μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι οι γονείς του ποτέ δεν έδωσαν τη συγκατάθεσή τους γραπτώς και ούτε πληρώθηκαν για τη φωτογραφία, που κατέληξε να κυκλοφορήσει και να πουληθεί ευρέως σε παγκόσμια κλίματα από όταν εκείνος ήταν μωρό έως και σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη μήνυση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Προκειμένου να διασφαλίσει ότι το εξώφυλλο του άλμπουμ θα προκαλούσε άμεση σεξουαλική αντίδραση στον θεατή, ο (φωτογράφος Κερκ ) Γουέντλ προκάλεσε τάση για εμετό στον Σπένσερ προτού τον βυθίσει κάτω από το νερό σε πόζες που τραβούν την προσοχή στο εκτεθειμένο του γεννητικό όργανο”.

Τέλος, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που επικαλείται το TMZ, το συγκρότημα είχε υποσχεθεί να τοποθετήσει ένα αυτοκόλλητο στα επίμαχα σημεία του μωρού κάτι που δεν έγινε τελικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;