Οι ABBA είναι πάλι μαζί μετά από 40 χρόνια και έχουν ετοιμάσει νέο άλμπουμ και μία ξεχωριστή περιοδεία
Οι ABBA, το θρυλικό συγκρότημα της ποπ από τη Σουηδία, επιστρέφει με νέο άλμπουμ και μία διαφορετική περιοδεία.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει αρκετούς καλλιτέχνες να επαναφέρουν τη μουσική των 70s και των 80s με μεγάλη επιτυχία. Αξίζει να σου θυμίσω ότι η Dua Lipa με το νέο της άλμπουμ “Future Nostalgia” μας επανάφερε στην εποχή της ντίσκο και έχει απογειωθεί, όπως και ο Weeknd με το “After Hours”. Αυτό, μάλλον, ώθησε και ένα από τα συγκροτήματα που έκαναν μεγάλη επιτυχία εκείνη την εποχή να επιστρέψουν με νέο δίσκο και συναυλίες. Πρόκειται για τους θρύλους της ποπ, τους ABBA.

Το συγκρότημα από τη Σουηδία έγινε ιδιαίτερα γνωστό μετά τη νίκη του στη Eurovision και κατάφερε να κατακτήσει ένα παγκόσμιο κοινό με τραγούδια όπως τα “Mamma Mia”, “Waterloo”, “Dancing Queen” και πολλά άλλα. Το συγκρότημα είχε διαλυθεί πριν από περίπου 40 χρόνια και εξέπληξε τους θαυμαστές με τη νέα ανακοίνωσή τους.

Τα τέσσερα μέλη που αποτελούσαν το θρυλικό συγκρότημα επανενώθηκαν για να γράψουν ένα δύο καινούρια τραγούδια, που, τελικά, κατέληξε να γίνει ολόκληρο άλμπουμ και μαζί με αυτό ετοιμάζουν μία διαφορετική περιοδεία. Το “Abba Voyage” θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, ενώ, θα προηγηθούν συναυλίες της μπάντας με ψηφιακά είδωλα των μελών της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ABBA (@abba)

Όπως είπε ο Benny Andersson μιλώντας για τη νέα δουλειά τους και την περιοδεία:

“Στην αρχή ήταν μόνο δύο τραγούδια και μετά είπαμε: Λοιπόν, ίσως πρέπει να κάνουμε μερικά άλλα.”

Τελικά, έφτασαν να ηχογραφούν 10 κομμάτια, με τα δύο να έχουν κυκλοφορήσει ήδη και παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας συνέντευξης Τύπου.

Το πρώτο με τίτλο “I Still Have Faith In You” είναι μια τρυφερή μπαλάντα με πιάνο, που μιλά για τον δεσμό που μοιράζονται τα τέσσερα μέλη της μπάντας. Το επίσημο βίντεο κλιπ που δείχνει στιγμιότυπα από την καριέρα του θρυλικού συγκροτήματος έχει συγκεντρώσει πάνω από 8 εκ. προβολές.

Ο Bjorn Ulvaeus μίλησε για την προέλευση του τραγουδιού και δήλωσε:

“Όταν ο Benny έπαιζε τη μελωδία, απλά ήξερα ότι αφορά εμάς.

Σε κανενός τη φαντασία, δεν θα μπορούσε να υπάρχει το όνειρο αυτό, να κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ μετά από 40 χρόνια και να παραμένουμε οι καλύτεροι φίλοι και εξακολουθούμε να απολαμβάνουμε ο ένας την παρέα του άλλου.

Ποιος το έχει βιώσει αυτό; Κανείς!”

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ABBA (@abba)

Το δεύτερο κομμάτι που ακούσαμε από τον νέο δίσκο είναι το “Don’t Shut Me Down”. Πρόκειται για ένα μελοδραματικό κομμάτι στο ύφος του κλασικού κομματιού των ABBA, “The Day Before You Came”, όπου μια γυναίκα επιστρέφει στον σύντροφό της μετά από χρόνια.

Και τα δύο τραγούδια θα περιέχονται στο “Abba Voyage”, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 5 Νοεμβρίου. Η περίοδος κοντά στα Χριστούγεννα είναι μία καλή περίοδος για νέες κυκλοφορίες, καθώς, η εορταστική περίοδος και τα δώρα φέρνουν αυξημένες πωλήσεις.

Όπως δήλωσε η Agnetha:

“Όταν ξαναβρεθήκαμε στο στούντιο δεν είχα ιδέα τι να περιμένω.

Αλλά το στούντιο ηχογράφησης του Benny είναι ένα τόσο φιλικό και ασφαλές περιβάλλον και πριν το καταλάβω το απολάμβανα πραγματικά! Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τελικά, ήρθε η στιγμή να το μοιραστώ με τον κόσμο!”

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ABBA (@abba)

Πέρα, όμως, από το νέο άλμπουμ, οι ABBA έχουν ετοιμάσει και μία διαφορετική περιοδεία. Σε αυτή θα ακούσουμε κλασσικές επιτυχίες του συγκροτήματος, αλλά και τα νέα τραγούδια. Η περιοδεία θα ονομάζεται, επίσης, “Abba Voyage”, και αναμένεται να παρουσιαστεί του χρόνου, σε μια ειδικά κατασκευασμένη αρένα στο Λονδίνο.

Οι ABBA θα εμφανιστούν έξι νύχτες την εβδομάδα. Η διαφορά θα είναι, όμως, ότι δε θα δούμε live τα μέλη του συγκροτήματος, αλλά ψηφιακές εκδόσεις των μελών της μπάντας, συνοδευόμενες από ένα ζωντανό συγκρότημα 10 ατόμων που θα ερμηνεύει τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους. Τα εισιτήρια θα ξεκινούν από 21 λίρες, με τη βραδιά της πρεμιέρας να έχει προγραμματιστεί για τις 27 Μαΐου.

Οι ψηφιακές εκδοχές των μελών, τα λεγόμενα “Abba-tars”, οι ψηφιακές δηλαδή εκδοχές των μελών που δημιουργήθηκαν με τη μέθοδο του motion capture και σχεδιάστηκαν από την Industrial Light and Magic. Πρόκειται για την εταιρεία οπτικών εφέ που ιδρύθηκε από τον δημιουργό του Star Wars George Lucas.

Περισσότεροι από 850 άνθρωποι δούλεψαν για την αναδημιουργία των AΒΒΑ “στα καλύτερά τους” χρησιμοποιώντας την τεχνολογία κίνησης και ανίχνευσης των μελών της μπάντας. Οι 70χρονοι, πλέον, ABBA έκαναν τα γυρίσματα για τη διαφορετική αυτή περιοδεία με τους τεχνικούς και όλα τα μέλη της ομάδας να τους υμνούν που επί αρκετές μέρες και μόνο μπροστά σε κάμερες έκαναν live εκτελέσεις όλων των κομματιών που θα ακούσουμε στα live.

Ο παραγωγός Ludvig Andersson εξήγησε πως:

“Η Agnetha, η Frida, ο Benny και ο Bjorn ανέβηκαν στη σκηνή μπροστά από 160 κάμερες και σχεδόν άλλες τόσες ιδιοφυίες της τεχνολογίας και ερμήνευσαν κάθε τραγούδι που θα υπάρχει σε αυτό το σόου, στην εντέλεια.

Έτσι, όταν ο θεατής θα βλέπει την παράσταση, δεν θα είναι τέσσερα άτομα που προσποιούνται τους AΒΒΑ, αλλά οι ίδιοι οι ABBA.”

Ποιοι είναι οι ABBA

Οι Άνι-Φρίντ Λύνγκσταντ, Μπένι Άντερσον, Ανιέτα Φέλτσκογκ και Μπιόρν Ουλβίους έγιναν γνωστοί ως το συγκρότημα ABBA, όταν το 1974 κέρδισαν τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, με το τραγούδι “Waterloo”, το οποίο έγινε στη συνέχεια παγκόσμια επιτυχία. Η επιτυχία συνεχίστηκε και μετά τη νίκη στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό μουσικής.

Τα τραγούδια τους «Dancing Queen», «Mamma Mia!», «Gimme, Gimme, Gimme!», «Money, Money, Money», «The Winner Takes It All», παίζονται ακόμα και σήμερα με μεγάλη επιτυχία, ενώ, πούλησαν εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Μάλιστα, τα τραγούδια τους έγιναν ο καμβάς για τη δημιουργία του μιούζικαλ “Mamma Mia!” που παιζόταν για 14 χρόνια στο Broadway και έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα μιούζικαλ στην ιστορία του Broadway.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ABBA (@abba)

Το εν λόγω μιούζικαλ μεταφέρθηκε και στην μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές τους Meryl Streep, Christine Baranski, Pierce Brosnan, Dominic Cooper, Colin Firth, Amanda Seyfried, Stellan Skarsgård. Η ταινία συγκέντρωσε πάνω από 600 εκ. δολάρια το 2008. Αυτό οδήγησε και στη δημιουργία ενός σίκουελ, “Mamma Mia! Here We Go Again”, με πρωταγωνιστές τους Dominic Cooper, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Jeremy Irvine, Josh Dylan, Hugh Skinner, Lily James, Jessica Keenan Wynn, Alexa Davies, Christine Baranski, Julie Walters, Andy García, Meryl Streep, and Cher. Η ταινία έφτασε τα 400 εκ. δολάρια παγκοσμίως το 2018 και έδειξε τη διαχρονικότητα των τραγουδιών των ABBA.

Τα μέλη του συγκροτήματος ήταν παντρεμένοι μεταξύ τους. Με την αύξηση της δημοτικότητάς τους, η προσωπική τους ζωή υπέφερε, η οποία τελικά οδήγησε στην κατάρρευση και των δύο γάμων. Οι αλλαγές στις δυναμικές των σχέσεων τους αντικατοπτρίστηκαν στη μουσική τους, με τις τελευταίες συνθέσεις να περιέχουν πιο σκοτεινούς και πιο εσωστρεφείς στίχους. Τελικά, το συγκρότημα διαλύθηκε το 1982.

Επιτέλους, μετά από 40 χρόνια, αποφάσισαν να μας χαρίσουν νέα τραγούδια και να τους ακούσουμε για ακόμα ένα άλμπουμ και τους τέσσερις μαζί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;