Bitcoin City: Μία πόλη από κρυπτονόμισμα και ενέργεια από ηφαίστειο σχεδιάζει το Ελ Σαλβαδόρ
Bitcoin City: Το Ελ Σαλβαδόρ σχεδιάζει μία πόλη από κρυπτονόμισμα στους πρόποδες ενός ηφαιστείου.

Μία είδηση που σόκαρε τόσο την παγκόσμια κοινότητα όσο και τους ίδιους τους πολίτες του El Salvador ήταν η ανακοίνωση του προέδρου του El Salvador, Nayid Bukele, να υιοθετήσει το bitcoin ως επίσημο νόμισμα της χώρας. Αυτή η πρωτοφανής κίνηση ανακοινώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο μαζί με την είδηση πως η χώρα θα αρχίσει να παράγει το δικό της bitcoin.

Τώρα, ούτε δύο μήνες από την υιοθέτηση του bitcoin ως επίσημου νομίσματος στο El Salvador, ο Nayid Bukele επέστρεψε με μία νέα ανακοίνωση “βόμβα”. Ο ίδιος δήλωσε πως το El Salvador σκοπεύει να δημιουργήσει την πρώτη πόλη από bitcoin ή αλλιώς την Bitcoin City.

Πώς φαντάζεται την Bitcoin City ο Nayid Bukele όμως;

Αρχικά, η πόλη θα διαφέρει και ταυτόχρονα δεν θα διαφέρει και πολύ από τις υπόλοιπες πόλεις του κόσμου. Ακούγεται οξύμωρο, αλλά θα εξηγήσουμε παρακάτω ακριβώς τι εννοούμε.

Ως προς τις παροχές σε όσους και όσες βρίσκονται στην πόλη όλα θα είναι φυσιολογικά, αφού η Bitcoin City θα είναι μια “πλήρως εξοπλισμένη” πόλη με οικιστικές και εμπορικές περιοχές, εστιατόρια, αεροδρόμιο, λιμάνι, mall και σιδηροδρομική υπηρεσία. Το ενδιαφέρον όμως είναι πως οι κάτοικοι της συγκεκριμένης πόλης δεν θα πληρώνουν φόρους εισοδήματος ή περιουσίας, κάτι που θα έλεγε κανείς μπορεί να αποτελέσει σπουδαίο κίνητρο για κάποιον προκειμένου να μείνει στην αν μη τι άλλο καινοτόμα πόλη του El Salvador.

Από την συγκεκριμένη πολιτική φοροαπαλλαγής εξαιρείται ο Φ.Π.Α., ο οποίος θα εξακολουθεί να επιβαρύνει τους κατοίκους. Παρ’ όλα αυτά μέρος του Φ.Π.Α. θα καταβληθεί προκειμένου να πληρωθούν δημοτικά ομόλογα. Ό,τι περισσέψει θα δοθεί για δημοτικές υποδομές και την συντήρηση της πόλης.

Ένα ακόμη ερώτημα που προκύπτει για την Bitcoin City είναι η τοποθεσία που θα χτιστεί, αλλά και η σχέση της με τα κρυπτονομίσματα, αφού μέχρι στιγμής δεν φαίνεται κάπως η μεταξύ τους σύνδεση. Αρχικά, η πόλη θα χτιστεί στους πρόποδες του ηφαιστείου Conchagua στον Κόλπο του Φονσέκα δίπλα στον ωκεανό, με σκοπό να εκμεταλλευτεί την γεωθερμική δύναμη του ηφαιστείου προς όφελος της πόλης, αλλά και για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Όσον αφορά την χρηματοδότηση της Bitcoin City, αναμένεται να γίνει με 10ετή ομόλογα σε αμερικανικά δολάρια, με τα μισά κεφάλαια να μετατρέπονται σε bitcoin και τα άλλα μισά να χρησιμοποιούνται για υποδομές και εξόρυξη bitcoin, όπως δήλωσε ο Samson Mow, επικεφαλής στρατηγικής της εταιρείας τεχνολογίας Blockstream, ενώ στεκόταν στη σκηνή δίπλα στον Bukele, όταν αυτός παρουσίαζε το φιλόδοξο project.

Ο 40χρονος πρόεδρος, Nayid Bukele, παρουσίασε το project, στο κλείσιμο ενός εβδομαδιαίου φεστιβάλ bitcoin στη χώρα του, που πριν από δύο μήνες, έγινε η πρώτη παγκοσμίως, που δέχτηκε το bitcoin ως νόμιμο νόμισμα. Τα συγκεκριμένα ομόλογα θα εκδοθούν το 2022 και η κατασκευή της πόλης κοντά στο ηφαίστειο θα ξεκινήσει 60 ημέρες αργότερα, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το project για την Bitcoin City παρουσιάστηκε στο κλείσιμο ενός εβδομαδιαίου φεστιβάλ bitcoin στο El Salvador, ενώ στο πλαίσιο του φεστιβάλ ο Bukele σύγκρινε χαρακτηριστικά τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του με αυτά του Μεγάλου Αλεξάνδρου δηλώνοντας:

“Αν θέλετε το bitcoin να διαδοθεί σε όλο τον κόσμο, θα πρέπει να φτιάξουμε μερικές Αλεξάνδρειες”.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;