Squid Game: 5 ταινίες για σένα που τελείωσες τη σειρά και δε λες να ξεκολλήσεις
Επιλογές για σένα που τελείωσες το "Squid Game" και ψάχνεις κάτι παρόμοιο.

Το Squid Game (ή ελληνιστί Το Παιχνίδι του Καλαμαριού) είναι η σειρά φαινόμενο με “καταγωγή” τη Νότια Κορέα που ήρθε, μπήκε στις τάσεις του Netflix παγκοσμίως και απ’ ότι φαίνεται θα μείνει εκεί για καιρό. Η σειρά δεν έχει “κλείσει” ούτε ένα μήνα που streamάρει στο Netflix και έχει γίνει ανάρπαστη τόσο εντός της Νότιας Κορέας όσο και εκτός.

Χιλιάδες αναρτήσεις, memes και αναλύσεις της ταινίας που αποδίδουν κοινωνιολογικές προεκτάσεις και μηνύματα στη σειρά υπάρχουν και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ενώ δεν είναι λίγα τα άτομα που έχουν τελειώσει τη σειρά και ακόμη δε μπορούν να την ξεπεράσουν. Αν και εσύ ανήκεις σε αυτή την κατηγορία των ανθρώπων που είδαν τη συγκεκριμένη σειρά και, πλέον, ψάχνεις κάτι αντίστοιχο, τότε ίσως θέλεις να ρίξεις μία ματιά στις παρακάτω ταινίες.

Οι περισσότερες περιλαμβάνουν περίεργα παιχνίδια με υπέρογκα ποσά για έπαθλα. Όσον αφορά την Πλατφόρμα είναι μία ταινία που συζητήθηκε αρκετά, όταν ανέβηκε στο Netflix, καθώς πολλοί θεώρησαν ότι πρόκειται για μία αλληγορία για τον καπιταλισμό και τις κοινωνικές τάξεις. Παρόμοιες θεωρίες έχουν δημιουργηθεί άλλωστε και για το Squid Game! Όσον αφορά τους Μεταφραστές, που είναι και η τελευταία πρότασή μας, μπορεί να μην περιλαμβάνει περίεργα παιχνίδια με περίεργες κούκλες, αλλά η μετάφραση του συγκεκριμένου βιβλίου είναι ενός είδους αγώνας με τους μεταφραστές να είναι εσώκλειστοι, όπως ακριβώς και οι παίκτες/παίκτριες του Squid Game.

1. Η Πλατφόρμα

Υπόθεση: Σε μια φυλακή με κάθετη διάταξη όπου οι κρατούμενοι βρίσκονται δύο ανά όροφο, μια πλατφόρμα με φαγητό κατεβαίνει από όροφο σε όροφο για μόνο δύο λεπτά. Οι επάνω τρώνε αρκετά, αφήνοντας τους κάτω πεινασμένους κι απελπισμένους. Η εξέγερση; Αναπόφευκτη!

2. Ο Κύκλος

Υπόθεση: Η Μέι προσλαμβάνεται στη μεγαλύτερη εταιρεία πληροφορικής στον κόσμο και μετά την παρότρυνση του ιδρυτή της Ίμον Μπέιλι δέχεται να συμμετάσχει σε ένα πρωτοποριακό πείραμα με ανεξέλεγκτες όμως συνέπειες.

3. Would you rather

Υπόθεση: Στον απόηχο του θανάτου των γονιών της, η Iris (Snow) αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα, ενώ έχει και τη φροντίδα του άρρωστου μικρότερου αδελφού της. Ο Shepard Lambrick (Combs), ένας φαινομενικά φιλάνθρωπος αριστοκράτης, εκφράζει το ενδιαφέρον να τη βοηθήσει. Όταν την καλεί σε ένα private party, εκείνη δέχεται. Στο πάρτι συμμετέχουν άλλοι επτά απελπισμένοι άνθρωποι. Σύντομα θα βρεθεί παγιδευμένη στο αρχοντικό του Lambrick και θα αναγκαστεί να παίξει το σαδιστικό παιχνίδι Would You Rather, όπου ο νικητής θα κερδίσει ανυπολόγιστο χρηματικό ποσό. Καθώς το παιχνίδι προχωρά, τα διλήμματα που η Iris και οι άλλοι παίκτες θα αντιμετωπίσουν θα γίνονται ολοένα και πιο θανάσιμα.

4. Escape Room

Υπόθεση: Έξι άγνωστοι συναντιούνται σε ένα escape room, το οποίο είναι γεμάτο θανάσιμες παγίδες. Υποχρεωμένοι να συνεργαστούν μεταξύ τους, προσπαθούν να λύσουν μια σειρά από περίπλοκους γρίφους και να δραπετεύσουν.

5. Οι Μεταφραστές

Υπόθεση:  Το τελευταίο μπεστ σέλερ του μυστηριώδη συγγραφέα Όσκαρ Μπρακ πρόκειται να κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε πολλές χώρες. Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε διαρροή, εννέα μεταφραστές αναλαμβάνουν να εργαστούν με απόλυτη μυστικότητα για δύο μήνες σε έναν απομονωμένο χώρο στη Γαλλία. Κι όμως, ένας χάκερ διαρρέει στο διαδίκτυο τις δέκα πρώτες σελίδες του μυθιστορήματος, ζητώντας υπέρογκα λύτρα για να μην αποκαλύψει το υπόλοιπο.

Διαβάστε κι αυτά:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 0 
 0 
 0 
 1