Squid Game: Πόσα φέρνει η σειρά στα ταμεία του Netflix
Ούτε το Netflix περίμενε την παγκόσμια φρενίτιδα για το Squid Game.

Το Squid Game (“Το Παιχνίδι του Καλαμαριού”) είναι η σειρά-φαινόμενο με καταγωγή τη Νότια Κορέα που μπήκε πολύ δυναμικά στις τάσεις του Netflix παγκοσμίως, ενώ, όπως όλα δείχνουν, θα μείνει εκεί για αρκετό καιρό. Η σειρά δεν έχει “κλείσει” ακόμα ούτε ένα μήνα που streamάρει στο Netflix και έχει γίνει ανάρπαστη τόσο εντός όσο και εκτός Νότιας Κορέας από χρήστες ολόκληρου του κόσμου.

Το Netflix κυκλοφόρησε τη δημοφιλή κορεάτικη σειρά, την οποία αρκετά άλλα δίκτυα είχαν απορρίψει. Έβλεπε σε αυτό ότι πληρούσε όλα τα κριτήρια για να γίνει γκράντε επιτυχία. Ωστόσο, ούτε το Netflix ίσως περίμενε την παγκόσμια φρενίτιδα για το Squid Game, το οποίο και υπολογίζει ότι θα φέρει αξία 900 εκατ. δολαρίων.

Το ποσό προκύπτει από έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του Bloomberg και αποκαλύπτουν πώς μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία ενός δικτύου από μία και μόνο σούπερ επιτυχία στην εποχή του streaming.

Πόσο έχει στοιχίσει το Squid Game

To Squid Game δεν είναι απλά μία εξαιρετικά δημοφιλής σειρά, αλλά και μία σειρά που σπάσει κοντέρ, παρά το σχετικά χαμηλό κόστος παραγωγής. Στοίχισε μόλις 21,4 εκατ. δολάρια ή περίπου 2,4 εκατ. δολάρια ανά επεισόδιο– ποσά που είναι πολύ χαμηλά, συγκριτικά με άλλες δημοφιλείς σειρές της πλατφόρμας.

Τα στοιχεία αφορούν μόνο την πρώτη σεζόν.

Πόσοι το παρακολουθούν

Περίπου 132 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον 2 λεπτά από τη σειρά στις πρώτες 23 ημέρες προβολής της, σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, (αρχικά είχαν υπολογιστεί 111 εκατ. άνθρωποι) με αποτέλεσμα να καταρριφθεί το ρεκόρ του Bridgerton.

Σύμφωνα με το moneyreview, το Netfilix υπολογίζει ότι το 89% των θεατών, το παρακολούθησαν για τουλάχιστον 75 λεπτά (περισσότερο από ένα επεισόδιο δηλαδή) και το 66% των θεατών ή 87 εκατ. άνθρωποι, έχουν δει όλη τη σειρά.

Συνολικά έχουν αφιερωθεί περισσότερες από 1,4 δισ. ώρες για να παρακολουθήσουν τη σειρά, που παρήγαγε η Siren Pictures.

Οι μετοχές του Netflix έχουν ενισχυθεί σχεδόν 7% από την πρώτη προβολή του Squid Game στις 17 Σεπτεμβρίου, γεγονός που προσδίδει στην εταιρεία κεφαλαιοποίηση 278,1 δισ. δολαρίων.

Πηγή: moneyreview.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
0 - 0
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1