Κρίστοφερ Ριβ: Αφιερωμένο στον
Η Google τιμάει με ένα doodle τον "Σούπερμαν", Κρίστοφερ Ριβ.

Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στον Κρίστοφερ Ριβ, με αφορμή τη συμπλήρωση 69 χρόνων από τη γέννησή του. Ο ηθοποιός είναι αυτός που υποδύθηκε για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη τον αγαπημένο χαρακτήρα της DC, Σούπερμαν, και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christopher Reeve (@reeveoficial)

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας και φιλάνθρωπος Κρίστοφερ Ντ’ Όλιερ Ριβ, όπως ήταν το όνομάτου, γεννήθηκε σαν σήμερα το 1952 στη Νέα Υόρκη και έφυγε από τη ζωή στις 10 Οκτωβρίου του 2004. Αποφοίτησε από τη σχολή Juilliard και έκανε το ντεμπούτο του στη σκηνή το 1976 στο Μπρόντγουεϊ με την κωμωδία “A Matter of Gravity”.

Έπειτα από δύο χρόνια εμφανίσεων σε σαπουνόπερες και θεατρικές παραστάσεις, έκανε οντισιόν για να υποδυθεί τον “Σούπερμαν” στην ομότιτλη ταινία της Warner Bros. και ήταν αυτός που επελέγη για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας του 1978, ανάμεσα σε 200 υποψήφιους.

Ο Κρίστοφερ Ριβ συμμετείχε και στις τέσσερις ταινίες “Σούπερμαν” και του χάρισαν παγκόσμια φήμη. Όμως, δεν ήθελε να περιοριστεί σε αυτού του είδους τους ρόλους και υποδύθηκε διάφορους χαρακτήρες, στον κινηματογράφο και το θέατρο κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Πέρα από την υποκριτική, ήταν λάτρης της ιππασίας. Το 1995 έπεσε από άλογο, με συνέπεια να μείνει τετραπληγικός. Μετά το ατύχημα επιδόθηκε σε εκστρατεία υπέρ των ανθρώπων με κακώσεις του νωτιαίου μυελού και άλλες ειδικές ανάγκες και αφιέρωσε τη ζωή του στο να φέρει μια θετική αλλαγή.

Μετά από αυτό το ατύχημα, υποστήριξε νομοσχέδια για την καλύτερη στήριξη των ΑμΕΑ και επικεντρώθηκε σε προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, διαθέτοντας εκατομμύρια μέσω του ιδρύματός του, ενώ συμμετείχε στα διοικητικά συμβούλια πολλών οργανώσεων. Επίσης, έκανε καμπάνια υπέρ της κρατικής χρηματοδότησης σε έρευνες για βλαστοκύτταρα, για την αντιμετώπιση διάφορων προβλημάτων υγείας, μεταξύ των οποίων οι κακώσεις του νωτιαίου μυελού.

Στην προσπάθεια του να καλέσει το Hollywood να στρέψει την προσοχή του σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, το 1997 έκανε το σκηνοθετικό ντεμπούτο του με το “In the Gloaming”. Η ταινία είχε ως θέμα την ιστορία για έναν άνδρα που διαγνώστηκε με HIV, η οποία απέσπασε πέντε υποψηφιότητες για Emmy.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;