7 ταινίες για να υποδεχτείς το Φθινόπωρο
Μπορεί ο καιρός να είναι ακόμη καλοκαιρινός, αλλά (τυπικά) ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου είναι εδώ!

Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα του Σεπτέμβρη και (τυπικά τουλάχιστον) η πρώτη ημέρα του Φθινοπώρου. Μπορεί ο καιρός να είναι ακόμη καλός και ό,τι πρέπει για μερικές τελευταίες βουτιές στη θάλασσα, αλλά η πραγματική έλευση του Φθινοπώρου, που συνήθως σηματοδοτείται από τις πρώτες βροχές και άνοιγμα των σχολείων, δεν απέχει και πολύ.

Αν λοιπόν θέλεις και εσύ να υποδεχτείς το Φθινόπωρο από τον καναπέ σου, αλλά δε θέλεις να ξεκινήσεις κάποια σειρά, η αμέσως καλύτερη επιλογή είναι φυσικά μία ταινία. Και παρακάτω έχουμε μερικές επιλογές που θα σε βάλουν σε φθινοπωρινό mood, πριν ακόμη γίνει φθινοπωρινός ο καιρός!

1. Φθινόπωρο στη Νέα Υόρκη

Υπόθεση:  Ένας 50χρονος πλεϊμπόι με πολλές κατακτήσεις γνωρίζεται με μια 21χρονη κοπέλα. Κι ενώ νομίζει ότι πρόκειται για ένα ακόμα εύκολο και γρήγορο ρομάντζο, πληροφορείται ότι η νεαρή ερωμένη του έχει ελάχιστο χρόνο ζωής, εξαιτίας μιας ανίατης ασθένειας.

2. You’ve got Mail

Υπόθεση: Ακόμη μία ταινία που μας ταξιδεύει στην φθινοπωρινή Νέα Υόρκη μέσω ενός ρομάντζου. Στην ταινία λοιπόν βλέπουμε την ιδιοκτήτρια ενός παραδοσιακού βιβλιοπωλείου είναι ερωτευμένη με έναν ανώνυμο συνομιλητή της στο Internet, ο οποίος όμως τυχαίνει να είναι ο διευθυντής του ανταγωνιστικού πολυκαταστήματος βιβλίων που άνοιξε απέναντί της.

3. Dead Poets Society

Υπόθεση: Κανείς δε μπορεί να αρνηθεί το γεγονός ότι ο Σεπτέμβριος είναι συνυφασμένος με την επιστροφή στα θρανία και η (θρυλική και all time classic) ταινία με τον Robin Williams είναι ό,τι πρέπει για να υποδεχτείς τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου. Στην ταινία ένας αντικομφορμιστής καθηγητής της Αγγλικής λογοτεχνίας αναστατώνει με τις προοδευτικές του εκπαιδευτικές αντιλήψεις τη ζωή ενός άκρως συντηρητικού αμερικανικού λύκειου.

4. Mona Lisa Smile

Υπόθεση: Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως ο Σεπτέμβριος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές στα θρανία και τα πανεπιστημιακά έδρανα. Έτσι, το Mona Lisa Smile είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα, θηλυκή εκδοχή του Dead Poets Society. Ειδικότερα, στην ταινία μεταφερόμαστε στο 1953, όταν μια φιλελεύθερη καθηγήτρια προσλαμβάνεται για να διδάξει Ιστορία Τέχνης σ’ ένα ακριβό κολέγιο θηλέων. Σύντομα έρχεται σε σύγκρουση με τις συντηρητικές δομές του κολεγίου, αλλά και με τη νοοτροπία των μαθητριών της, οι οποίες στην πλειονότητά τους έχουν ως μόνη επιθυμία να παντρευτούν, αδιαφορώντας για πανεπιστημιακή ή άλλη καριέρα.

5. When Harry met Sally

Υπόθεση: Ακόμη μία ταινία με φόντο την φθινοπωρινή Νέα Υόρκη, ένα ανάλαφρο ρομάντζο και πολύ ωραία γυρίσματα. Σε αυτή την ταινία ο Χάρι και η Σάλι επιμένουν να παραμένουν φίλοι χωρίς να είναι εραστές. Είναι όμως δυνατή η αληθινή φιλία ανάμεσα σε δυο ανθρώπους του αντίθετου φύλου;

6. Love Story

Υπόθεση: Ένα love story που ξεκινάει να εκτυλίσσεται στο Cambridge της Μασσαχουσέτης κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου. Συγκεκριμένα, ο γόνος μιας πλούσιας οικογένειας και φοιτητής του Χάρβαρντ ερωτεύεται μια απλή, αλλά δυναμική κοπέλα. Την παντρεύεται σε πείσμα της οικογένειάς του, αλλά η ευτυχία τους δεν θα κρατήσει πολύ.

7. Hocus Pocus

Υπόθεση: Για πολλούς ανθρώπους το Φθινόπωρο έχει συνδεθεί στο μυαλό τους με το Halloween, που ειδικά στο εξωτερικό γιορτάζεται δεόντως, ενώ κάθε χρόνο κυκλοφορούν πολλές ταινίες σχετικές με αυτό. Το Hocus Pocus αφορά τρεις μάγισσες, που καταδικάστηκαν σε θάνατο τον 17ο αιώνα, έρχονται στο σημερινό Σάλεμ, αποφασισμένες να πραγματοποιήσουν τα σατανικά σχέδιά τους. Ποιος όμως φοβάται τις μάγισσες σήμερα;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;