Μακρή: Στόχος να γίνει η διδασκαλία στα σχολεία διά ζώσης - Σε ποιες περιπτώσεις θα γίνει τηλεκπαίδευση
Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μίλησε σε συνέντευξή της για το πώς θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά και τον στόχο να πραγματοποιηθούν τα μαθήματα διά ζώσης φέτος.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν στις 13 Σεπτεμβρίου. Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μίλησε το πρωί της Κυριακής στον τηλεοπτικό σταθμό του MEGA και δήλωσε ότι φέτος στόχος είναι να γίνει δια ζώσης η διδασκαλία.

Όπως είπε η κυρία Μακρή:

“Η επιθυμία του υπουργείου Παιδείας είναι η επαναφορά στη δια ζώσης διδασκαλία. Αυτή είναι η δέσμευσή μας, αυτή είναι η ευθύνη μας.”

Μάλιστα, η κ. Μακρή πρόσθεσε πως η τηλεκπαίδευση θα ισχύει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως τις ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους εκπαιδευτικούς στον εμβολιασμό, ενώ ένα ποσοστό της τάξης περίπου 20% δεν έχει εμβολιαστεί ακόμα και για αυτό χρειάζεται να παρθούν μέτρα. Ένα από αυτά είπε πως θα είναι και ο εργαστηριακός έλεγχος των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών με δική τους ευθύνη και δαπάνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ανέφερε ότι το ποσοστό των εκπαιδευτικών που έχει εμβολιαστεί, συν το ποσοστό αυτών που έχουν νοσήσει, φθάνει στο 85%.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, προς το παρόν δεν εξετάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών. Σε ότι αφορά την προσέλευση των μαθητών στα σχολεία, η κυρία Μακρή είπε πως οι μαθητές άνω των 12 ετών μπορούν να εμβολιαστούν και συνεπώς για αυτούς θα δοθούν δωρεάν self test, αναφέροντας παράλληλα, ότι τα ποσοστά εμβολιασμού στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα αυξάνονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;