Παγώνη:
Παγώνη: "Αν ανοίξουμε σχολεία- Πανεπιστήμια χωρίς εμβολιασμό θα έχουμε πρόβλημα"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA σήμερα, Πέμπτη 19 Αυγούστου, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, αναφέρθηκε στην πρόταση της επιτροπής για εμβολιασμό των παιδιών μέσα στα σχολεία όπως και των φοιτητών εντός των Πανεπιστημίων.

Αρχικά, η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε στην επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα λέγοντας:

“Τα περιμέναμε, από τις επιδημιολογικές μελέτες φαινόταν ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα, μάλιστα είχαμε μιλήσει μέχρι και για 8.000 κρούσματα. Οι διασωληνωμένοι είναι αναμενόμενο σταδιακά να ανεβαίνουν. Αυξάνονται και οι νεκροί, ενώ πριν 15-20 ημέρες είχαμε μονοψήφιο αριθμό. Αυτοί είναι οι παράγοντες που αξιολουγούνται καθημερινά”.

Ακόμη, η ίδια αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Δέλτα, αλλά και στο ποσοστό εμβολιασμού που χρειαζόμαστε ως εξής:

“Υπάρχει αύξηση της μεταδοτικότητας 50-70%. Είναι πιο επιθετική και στοχεύει στους νέους. Είναι δύσκολη μετάλλαξη. Στόχος είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στον Σεπτέμβριο. Αν ανοίξουμε σχολεία- Πανεπιστήμια χωρίς εμβολιασμό θα έχουμε πρόβλημα. Θέλουμε ποσοστό 80% εμβολιασμένων”.

Και συνέχισε αναφερόμενη στην πρόταση της Επιτροπής που είναι να ανοίξουν τα σχολεία και οι μαθητές/μαθήτριες να εμβολιάζονται εντός της σχολικής μονάδας.

“Η πρότασή μας είναι να εμβολιαστούν τα παιδία στα σχολεία. Να υπάρχει μονάδα σε κάθε σχολείο. Οι μελέτες για τα παιδιά 12-17 είναι ασφαλείς”, είπε η ίδια χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως όσον αφορά τα Πανεπιστήμια ήδη γίνονται κινήσεις, ώστε να δημιουργηθούν εμβολιαστικά κέντρα εντός των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΠΕΠ προτείνεται αναστολή φοίτησης στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Τέλος, όσον αφορά τους ανεμβολίαστους, ανέφερε τα εξής:

“Οι αρνητές είναι 6-7%. Οι υπόλοιποι που φτάνουν στο 35%-37% είναι άνθρωποι προβληματισμένοι. Σε αυτούς απευθυνόμαστε και αυτούς προσπαθούμε να πείσουμε επιστημονικά”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 0 
  
  
 1