Άνοιγμα σχολείων: Ξεκινούν με διά ζώσης λειτουργία - Πώς θα γίνεται η προσέλευση μαθητών & εκπαιδευτικών
Άνοιγμα σχολείων: Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία - Τι ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας

Με ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ γνωστοποιήθηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα ότι τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν στις 13 Σεπτεμβρίου με διά ζώσης εκπαίδευση.

Ωστόσο, εν μέσω πανδημίας συνέχισε να υπάρχει προβληματισμός για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα σχολεία. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ανακοινώθηκε μία νέα δέσμη μέτρων που αφορά τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από 13 Σεπτεμβρίου και αφορούν τους ανεμβολίαστους.

Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες θα προσέρχονται στα σχολεία έχοντας κάνει 2 self test την εβδομάδα. Τα self test θα διατίθενται δωρεάν από το κράτος και θα πρέπει να δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς θα πρέπει να κάνουν 2 εργαστηριακά rapid tests την εβδομάδα. Τα rapid test θα πρέπει να πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου και το κόστος ανέρχεται στα 10 ευρώ ανά τεστ. Η διενέργεια του rapid test αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app σύμφωνα με τους ειδικούς όρους που θα ισχύσουν για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Γενικότερα, η πρόθεση της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και των ειδικών είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία με φυσική παρουσία, κάτι που θα αποτυπωθεί στην κοινή συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Αυγούστου. Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη συνεδρίαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με τους ειδικούς, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα της μεθεπόμενης εβδομάδας.

Όσον αφορά τα self test των που πρέπει να γίνουν προκειμένου να καταστεί εφικτή η προσέλευση των μαθητών και των μαθητριών στο χώρο του σχολείου, υπενθυμίζεται ότι θα πρέπει να πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα και πιθανότατα κάθε Κυριακή και Τετάρτη. Εκτός από την ηλεκτρονική υποβολή του αρνητικού αποτελέσματος στη σχετική πλατφόρμα (self-testing.gov.gr), μάλλον θα υπάρχει η δυνατότητα να δηλώνεται χειρόγραφα στη συγκεκριμένη φόρμα (σχολική κάρτα), την οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες θα πρέπει να φέρουν καθημερινά στο σχολείο και να την επιδεικνύουν στον/στην εκπαιδευτικό της τάξης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;