Κορωνοϊός: Απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων σε εσωτερικούς χώρους ψυχαγωγίας εξετάζει η κυβέρνηση
Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους.

Νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση μέσα στην εβδομάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξή του μίλησε για τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι, τι θα ισχύσει με τους ανεμβολίαστους και ποια θα είναι τα “προνόμια” των εμβολιασμένων, αλλά και πότε αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα.

Την Τρίτη αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν για τη λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας από το φθινόπωρο. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για αυτά τα νέα μέτρα και το τι θα περιελαμβάνουν.

Η πρόσβαση σε κλειστούς χώρους εστιατορίων, καφέ, μπαρ, θεάτρων και κινηματογράφων θα παραμείνει αμιγώς για εμβολιασμένους, ενώ το ίδιο θα ισχύει για τα γήπεδα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, που επισημαίνουν ότι το επιτελείο δεν θα αλλάξει τη στάση του σε αυτό το θέμα.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

“Νομίζω την Τρίτη θα ανακοινωθεί το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας όσον αφορά την πανδημία. Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, επιμένει, δεν υποχωρεί, δημιουργεί απειλές.

Ή θα εμβολιαστούν αυτοί οι άνθρωποι, ή θα νοσήσουν, θέτοντας σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο, κι όσους έχουν εμβολιαστεί, κι αυτό είναι άδικο.

Θα πάμε σε μία σειρά από μέτρα που θα προστατέψουν την κοινωνία και την οικονομία από μεγάλες περιπέτειες.”

Ο κ. Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι υπάρχει:

“Πολύ σημαντικό ενδεχόμενο να επανέλθει η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Είναι μια πολύ σημαντική πιθανότητα. Αν το υποδείξουν οι ειδικοί οφείλουμε να το εφαρμόσουμε.”

Σε ό,τι αφορά τους ανεμβολίαστους σε κλειστούς χώρους, απάντησε ότι αυτό θα ισχύσει σε συγκεκριμένους χώρους, με κριτήρια που θα έχουν να κάνουν με τη φύση της δραστηριότητας. Όπως συμπλήρωσε:

“Για παράδειγμα δεν μπορείς να στερήσεις σε κάποιον το δικαίωμα να πάει για ψώνια. Εκεί υπάρχουν άλλα μέτρα, όπως ο περιορισμός των ατόμων στο κατάστημα και η μάσκα. Υπάρχουν άλλοι χώροι που αυτό δεν διασφαλίζεται διαφορετικά και πρέπει ο καθένας να τεθεί αντιμέτωπος με τις ευθύνες που έχει.

Ας πούμε τη διασκέδαση, τους χώρους εστίασης, ενδεχομένως αφορά τις μετακινήσεις, περίπου στη φιλοσοφία που μετακινούμασταν το καλοκαίρι στις διακοπές.”

Σε όσους είναι εμβολιασμένοι, θα δίνεται η δυνατότητα να έχουν μεγαλύτερη άνεση στις κινήσεις και μεγαλύτερες δυνατότητες και επιλογές, κυρίως σε ό,τι αφορά στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, δήλωσε ο κ. Οικονόμου. Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

“Οι υπόλοιποι θα χρειάζονται τεστ, με δικά τους έξοδα, για συγκεκριμένους χώρους. Όπως για παράδειγμα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα θα υποχρεούνται με δικά τους έξοδα- σε τιμή που θα είναι καθορισμένη- να κάνουν εργαστηριακά τεστ 1 ή 2 φορές την εβδομάδα, από τον Σεπτέμβριο.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;