Helen Mirren: Επτά ταινίες της ηθοποιού που φέτος κλείνει τα 76
Η Helen Mirren γιορτάζει σήμερα τα 76α γενέθλιά της.

Μία σημαντική κινηματογραφική προσωπικότητα της εποχής μας είναι η Helen Mirren. Η Helen Mirren όπως είναι ευρέως γνωστή γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 26 Ιουλίου 1945, ενώ το πραγματικό της όνομα είναι Ilynea Lydia Mironoff.

Η μητέρα της ήταν Αγγλίδα και ο πατέρας Ρώσος και ταξιτζής στο επάγγελμα. Το όνομα της οικογένειας με το οποίο η ηθοποιός έμελλε να αφήσει το στίγμα της στη βιομηχανία του κινηματογράφου άλλαξε με πρωτοβουλία του πατέρα της το 1955, με απώτερο σκοπό να κρύψει την καταγωγή τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Helen Mirren (@helenmirren)

Όσον αφορά την Helen Mirren είχε εκδηλώσει από μικρή την επιθυμίας της να γίνει ηθοποιός καταφέρνοντας μάλιστα να κερδίσει μια θέση στο National Youth Theatre ως έφηβη. Στη συνέχεια σε ηλικία δεκαοκτώ χρόνων συμμετείχε στην παραγωγή «Antony and Cleopatra», ενώ έχοντας δώσει διάφορες αξιόλογες ερμηνείες  στο θέατρο ακόμη και στο Broadway, στις αρχές του 1970 αποφάσισε να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο.

Η Helen Mirren χει βραβευτεί με Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, με τέσσερα BAFTAs, με τρεις Χρυσές Σφαίρες, με τέσσερα Βραβεία Έμμυ και με δύο Βραβεία Καλύτερης Υποκριτικής, από το Φεστιβάλ Καννών. Παράλληλα, το 2003 τιμήθηκε με τον τίτλο της Λαίδης από το Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας, για την προσφορά της έως τώρα.[18]

Ακολουθούν 7 ταινίες της Helen Mirren που σίγουρα αξίζουν το χρόνο σας!

1. The Queen

Υπόθεση: Ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα βυθίζει την Αγγλία σε πένθος, όχι όμως και το παλάτι που ακόμα και τώρα δεν κρύβει τα εχθρικά αισθήματα απέναντί της. Ο νεοεκλεγμένος πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ προσπαθεί να πείσει τη βασίλισσα Ελισάβετ να συμμετάσχει στο δημόσιο πένθος, ειδάλλως κινδυνεύει ακόμα και ο θεσμός της μοναρχίας. Σε αυτή την ταινία η Helen Mirren υποδύθηκε τη Βασίλισσα Ελισάβερ και κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και ένα Όσκαρ α΄ γυναικείου ρόλου.

2. Hitchcock

Υπόθεση: Μετά την επιτυχία του «Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων» ο 60χρονος Άλφρεντ Χίτσκοκ θέλει να δοκιμάσει κάτι τολμηρό και αποφασίζει να γυρίσει το ριψοκίνδυνο από κάθε άποψη «Ψυχώ». Όταν το στούντιο αρνείται να τον στηρίξει, αποφασίζει να προχωρήσει μόνος του, ρισκάροντας τη φήμη, την περιουσία αλλά και τη σχέση με τη γυναίκα του.

3. RED

Υπόθεση: Ο μυστικός πράκτορας Φρανκ Μόουζες έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αλλά όταν γλιτώνει από μια οργανωμένη απόπειρα δολοφονίας, ανακαλύπτει ότι αυτός και μερικοί πρώην συνάδελφοί του έχουν γίνει στόχος της CIA. Μαζί με μια κοπέλα που μπλέκεται κατά λάθος στα πόδια του, αρχίζει να ερευνά ποιος κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά.

4. The Madness of King George

Υπόθεση: Η ιστορία του βασιλιά της Αγγλίας Γεωργίου του τρίτου, καθώς η υγεία του αρχίζει να κλονίζεται.

5. The Good Liar

Υπόθεση: Ο Ρόι Κόρτνεϊ είναι ένας κομπιναδόρος που έχει βάλει στο μάτι την περιουσία της χήρας Μπέτι ΜακΛις. Δοκιμάζοντας γνωστά κόλπα, την πείθει να τον φιλοξενήσει στο σπίτι της, αλλά ο εγγονός της αρχίζει να τον υποψιάζεται.

6. Woman In Gold

Υπόθεση:  Εξήντα χρόνια μετά τη φυγή της από τη ναζιστική Βιένη για τις ΗΠΑ, η Μαρία Άλτμαν επιχειρεί να ανακτήσει τα κλεμμένα οικογενειακά της κειμήλια, ανάμεσά τους κι έναν από τους διασημότερους πίνακες του Γκούσταβ Κλιμτ. Συναντά ανυπέρβλητα εμπόδια, αλλά με τη βοήθεια ενός άπειρου, μα παθιασμένου δικηγόρου αποφασίζει να βρει το δίκιο της μηνύοντας το αυστριακό κράτος.

7. Gosford Park

Υπόθεση: Κοινωνικές αντιθέσεις και διαπροσωπικές συγκρούσεις ανάμεσα στους καλεσμένους και το υπηρετικό προσωπικό σ’ ένα κυνηγετικό πάρτυ στην Αγγλία του 1932, κατά τη διάρκεια του οποίου θα δολοφονηθεί ο οικοδεσπότης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1