4 συνήθειες που θα αυξήσουν την παραγωγικότητά σου
Υιοθέτησε αυτές τις συνήθειες και δες την παραγωγικότητά σου να αυξάνεται κατακόρυφα.

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μέσα σε 24 ώρες μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από κάποιους άλλους. Αυτό δεν είναι μία μαγική δύναμη, αλλά αποτέλεσμα διαρκούς προσπάθειας και φυσικά υιοθέτησης διάφορων συνηθειών.

Για αυτό το λόγο αν η παραγωγικότητά σου δε βρίσκεται στο ζενίθ της, δεν υπάρχει λόγος να σε καταβάλλει ο πανικός, καθώς θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε πως με μικρές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο δουλεύεις, λίγη θέληση και αυτοπειθαρχία είναι δυνατόν να υιοθετήσεις νέες συνήθειες που θα σε κάνουν πιο αποτελεσματικό και παραγωγικό. 

1. Σταμάτα το multitasking

Είναι καλό να κάνεις πολλά πράγματα, αλλά είναι κακό να κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Γιατί; Γιατί στην προσπάθειά σου να κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα συχνά αφήνεις πράγματα στη μέση ή δεν τα κάνεις αποδοτικά. Οπότε αν θέλεις να γίνεις πιο παραγωγικός κάνε πολλά πράγματα μεμονωμένα-δηλαδή ξεκίνα κάτι μόλις τελειώσεις κάτι που έκανες προηγουμένως.

2. Επιβράβευσε τον εαυτό σου

Όπως όλοι οι μυς του ανθρώπινου σώματος, έτσι και ο εγκέφαλος μπορεί να… προπονηθεί! Και όταν η “προπόνηση” πηγαίνει καλά, τότε είναι σημαντικό να επιβραβεύεις τον εαυτό σου, ώστε να δημιουργείται ένας καλός φαύλος κύκλος. Μόλις λοιπόν τελειώνεις μία σημαντική δουλειά, προσπάθησε να επιβραβεύεις τον εαυτό σου για να νιώσεις πιο έτοιμος να προχωρήσεις στο επόμενο task.

3. Η διατροφή παίζει ρόλο

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην παραγωγικότητα ενός ατόμου, αφού τα σωστά συστατικά ενός πιάτου είναι δυνατόν να δώσουν έως και 20% περισσότερη ενέργεια στον εγκέφαλο. Για αυτό το λόγο οι άνθρωποι που είναι αρκετά παραγωγικοί μέσα στην ημέρα τους τρέφονται υγιεινά και δεν παραλείπουν γεύματα, ενώ φροντίζουν να γυμνάζονται συστηματικά.
4. Έχε πρόγραμμα

Μήπως κάποια βράδια ξυπνάς έντρομος και αγχωμένος, γιατί γνωρίζεις ότι η επόμενη ημέρα προβλέπεται δύσκολη λόγω του μεγάλου όγκου εργασίας; Κάτι που θα γλίτωνε τον εαυτό σου από το άγχος και παράλληλα θα αύξανε την παραγωγικότητά σου είναι το πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, είναι αρκετά ωφέλιμο να προγραμματίζεις από το προηγούμενο βράδυ όλα όσα είναι απαραίτητο να κάνεις την επόμενη ημέρα, ενώ θα σε βοηθούσε ακόμη περισσότερο να κάνεις ένα πιο γενικό πλάνο για ολόκληρη την εβδομάδα το βράδυ της Κυριακής. Αυτό θα σου “κοστίσει” 20-30 λεπτά ημερησίως, αλλά στην πραγματικότητα θα σού σώσει περισσότερο χρόνο εντός της ημέρας, ενώ θα αυξήσει και την παραγωγικότητά σου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;