4 τρόποι για να χαλαρώσεις μετά από μία κουραστική ημέρα
Μήπως ήρθε η στιγμή της ημέρας που πρέπει να χαλαρώσεις;

Η αλήθεια είναι πως λίγο η καραντίνα, λίγο ο σύγχρονος τρόπος ζωής που ευνοεί την αύξηση του άγχους, και όλοι λίγο ή πολύ κουραζόμαστε αρκετά μέσα στην ημέρα μας. Τι κι αν τα μαθήματα της σχολής ή η δουλειά είναι εξ αποστάσεως, το διάβασμα και όλες οι υποχρεώσεις απαιτούν και πάλι πολλή ενέργεια. Μάλιστα, μέσα σε όλη την κούραση θα πρέπει να προσμετράται και η ψυχολογική κόπωση που προκαλείται από την υφιστάμενη κατάσταση.

Έτσι, το άγχος και το στρες σε συνδυασμό με τον εγκλεισμό έχουν ως αποτέλεσμα να είμαστε πολλές φορές ψυχικά και σωματικά καταβεβλημένοι. Η κούραση μπορεί να προέρχεται από πολλούς παράγοντες, αλλά σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί κατά καιρούς, το άγχος μπορεί να μας κουράσει τόσο πολύ ψυχικά που μπορεί να νιώθουμε ότι έχουμε κάνει δουλειά ενός μήνα ενώ στην πραγματικότητα δουλέψαμε μόνο 5 μέρες.

Ωστόσο, κάποιες ημέρες καταλήγουν πάντα (ή σχεδόν πάντα) να είναι πιο κουραστικές από κάποιες άλλες.

Παρακάτω, λοιπόν, σού έχουμε 3 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις μετά από μία τόσο κουραστική ημέρα.

1. Κάνε ένα ζεστό ντους

Ακόμη και αν είσαι άνθρωπος που κάνει ντους το πρωί, πριν ξεκινήσει τη δουλειά, θα πρέπει να γνωρίζεις πως το βραδινό ντους είναι αρκετά ευεργετικό. Μάλιστα, το ιδανικό είναι να κάνεις ένα ζεστό ντους, όταν νιώθεις πως σε καταβάλλει το άγχος, καθώς το ζεστό ντους είναι δυνατό να σε χαλαρώσει και να σε βοηθήσει να κοιμηθείς πολύ καλύτερα.

 

2. Κάνε διαλογισμό

Ιδανικά, είναι καλό να διαλογίζεσαι λίγα λεπτά πριν ξεκινήσεις την ημέρα σου και λίγα λεπτά πριν κοιμηθείς, καθώς σε χαλαρώνει και σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα πιο ψύχραιμα και… θετικά! Γενικότερα, ο διαλογισμός ξεκουράζει τον εγκέφαλο και βοηθά το νευρικό σύστημα να χαλαρώσει. Οπότε, διαλογίσου, διαλογίσου, διαλογίσου!

3. Πιες χαμομήλι

Το χαμομήλι έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό και μπορεί να σε. Πολύ. Μια έρευνα του Journal of Advanced Nursing είχε δείξει πως οι γυναίκες που καταναλώνουν δυο κούπες ζεστό χαμομήλι ξεκουράζονται πιο εύκολα, κοιμούνται πιο εύκολα και δεν είναι επιρρεπείς στην κατάθλιψη. Και μία φιλική συμβουλή: Είναι καλύτερο να επιλέξεις βιολογικό χαμομήλι αντί για το συσκευασμένο σε σακουλάκι, καθώς θα σε χαλαρώσει περισσότερο. Μπορείς, μάλιστα, να το πιείς πριν ή μετά από το διαλογισμό σου δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα απίστευτο συνδυασμό χαλάρωσης.

4. Κάνε κάτι που σού αρέσει

Γενικώς, πολλές φορές τελειώνοντας τη δουλειά και έχοντας βιώσει μία κουραστική ημέρα, σκεφτόμαστε μονίμως τη δύσκολη ημέρα που ακολουθεί. Θα σε συμβουλεύαμε να αποφύγεις κάτι τέτοιο και να κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί, ώστε να χαλαρώσεις. Δες μία ταινία ή μία σειρά που σού αρέσει, άκου λίγη μουσική, χόρεψε ή διάβασε ένα βιβλίο. Γενικώς, η συμβουλή είναι να κάνεις κάτι που θα σε κάνει να ξεχαστείς. Αν μάλιστα ακούσεις μουσική, επίλεξε κλασσική μουσική, καθώς σύμφωνα με έρευνες σε βοηθάει να χαλαρώνεις περισσότερο από άλλα είδη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;