3 λόγοι για τους οποίους
Έχεις σκεφτεί ποτέ γιατί;

Είναι κάτι σαν κοινό μυστικό ότι όλοι και όλες κάνουμε λίγο ( ή και πολύ) stalking στα social media σε παλιές μας σχέσεις. Τις πρώτες ημέρες του χωρισμού μπορεί να θεωρηθεί -ως κάποιο σημείο- φυσιολογικό, αφού όλους και όλες μας “καίει” τι κάνει ο (πλέον) πρώην σύντροφός, καθώς και αν δείχνει να περνάει καλά ή αν δείχνει σημάδια… επανασύνδεσης.

Ωστόσο, μόλις παρέλθουν μερικές ημέρες -ή και μήνες ενίοτε- αυτή η ανάγκη να παρακολουθούμε τη ζωή των πρώην μας μέσω των social media παραμένει. Πριν έρθουν το Instagram, το Facebook κai τόσα άλλα social media στις ζωές μας, η αλήθεια είναι ότι ήταν ευκολότερο να “σβήσεις” κάποιον ή κάποια πρώην από τη ζωή σου. Τώρα, όμως, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει, καθώς βρίσκονται πάντα εκεί, στην εικονική σου ζωή- αυτή των social media.

Γιατί, όμως, συνεχίζεις να τους παρακολουθεί αρκετό καιρό μετά τον χωρισμό σας;

Ακολουθούν μερικοί λόγοι, που ίσως απαντήσουν στο συγκεκριμένο ερώτημα…

1.Μήπως έχεις “κολλήσει”;

Πολλές φορές το ότι χωρίζουμε, δε σημαίνει ότι αυτομάτως ξεπερνάμε κάποιον. Ίσως, λοιπόν, κατασκοπεύοντας το συγκεκριμένο άτομο στα social media να αναζητάς ορισμένες απαντήσεις. Μπορεί να θέλεις να μάθεις τι πήγε λάθος, γιατί χωρίσατε ή ακόμη και -όπως προαναφέρθηκε- σημάδια ότι αυτό το άτομο θέλει να γυρίσει πίσω στη σε σένα. Αυτό είναι, βέβαια, κάτι που συνήθως συμβαίνει, όταν η απόφαση του χωρισμού δεν είναι δική σου.

Ειδικά σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να “κόψεις” αυτή τη συνήθεια, αφού είναι πιθανό να παίρνεις διαρκώς λανθασμένα σημάδια, ενώ αν ο/η πρώην βρει νέο/νέα σύντροφο θα μπεις σε ανούσιες συγκρίσεις, οι οποίες μέσω των social media θα μεγεθύνονται.

2.Μήπως έχεις άγχος;

Οι άνθρωποι που έχουν υψηλά επίπεδα άγχους, τείνουν να θεωρούν πως -ενδεχομένως- να μην αξίζουν την αγάπη, κάτι που μετά από ένα χωρισμό (ειδικά αν ήταν άσχημος) γίνεται ακόμη μεγαλύτερος. Πιο συγκεκριμένα, το άγχος συνδέεται πολλές φορές με τη χαμηλή αυτοεκτίμηση και την χαμηλή αυτοπεποίθηση, με αποτέλεσμα το stalking των πρώην στα social media να ρίχνει την αυτοεκτίμησή τους στα “τάρταρα”. Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν πολλές φορές σκέψεις του τύπου “Γιατί κάποιος να θέλει να είναι μαζί μου” και άλλες τέτοιες καθόλου θετικές και ενθαρρυντικές σκέψεις.

Αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν, συνήθως “παρακολουθούν” τους πρώην τους περισσότερο τα social media σε μία προσπάθεια να δώσουν ένα boost στην αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση τους. Στην πραγματικότητα, όμως, καταφέρνουν το αντίθετο. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, let it go!

3. Η δύναμη της συνήθειας…

Βέβαια, υπάρχει και ένα άλλο εξίσου συνηθισμένο φαινόμενο, που είναι αυτό της συνήθειας. Από ένα σημείο και μετά έχεις μπει τόσες πολλές φορές στο προφίλ του/της πρώην σου που καταλήγει να γίνεται μία (άβολη) συνήθεια. Αν μάλιστα μπεις περίπου 50 φορές στο προφίλ κάποιου, την 51η μάλλον θα γίνει σχεδόν αυτόματα. Επιπλέον, δεδομένου ότι τα social media είναι προγραμματισμένα να προβάλλουν στο feed μας αυτά που βλέπουμε περισσότερο, από ένα σημείο και μετά ενδέχεται να βλέπεις άθελά σου περισσότερα για αυτό το άτομο. Επομένως, μήπως να ξέκοβες αυτή τη συνήθεια συνειδητά;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 3 
  
  
  
 1