Τρεις συνήθειες που σου κάνουν κακό και πρέπει να τις αλλάξεις άμεσα
Οι συνήθειες που έχεις και μπορούν να κάνουν κακό στην καθημερινότητά σου.

Η ζωή μας είναι γεμάτη από συνήθειες. Από το πώς θα ξυπνήσουμε το πρωί και το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε, μέχρι το τι ώρα θα φάμε το φαγητό μας, αλλά και σε πιο καφέ θα πάμε με την παρέα μας. Κάποιες από αυτές τις συνήθειες είναι καλές, ενώ, άλλες μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες για την ψυχική μας υγεία, αλλά και την ευημερία μας.

Αυτές τις “κακές” συνήθειες θα πρέπει να τις αναγνωρίσουμε και να τις βγάλουμε από την καθημερινότητά μας. Όσο είναι δυνατόν!

1. Σε νοιάζει τι πιστεύουν οι άλλο

Πολλές φορές δεν κάνεις πράγματα που θέλεις γιατί φοβάσαι ότι θα στεναχωρήσεις τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου και αυτό δεν το θέλεις καθόλου. Όμως, από την άλλη, πιέζεις τον εαυτό σου να δεχθεί πράγματα και καταστάσεις, απλά και μόνο, γιατί ικανοποιούν τους ανθρώπους που δε θέλεις να πληγώσεις.

2. Δεν τρως πρωινό

Δεν είναι τυχαίο που λένε ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας!

Αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τη θρεπτική του αξία, αλλά με το ψυχολογικό υπόβαθρο του να τρως πρωινό. Είναι μία διαδικασία που βάζει τον οργανισμό σου σε λειτουργία και τον προετοιμάζει για την υπόλοιπη ημέρα. Ξυπνάς, φτιάχνεις το πρωινό σου, φτιάχνεις τον καφέ σου ή όποιο ρόφημα σου αρέσει το πρωί και κάθεσαι για λίγο στην ηρεμία και στην ησυχία, πριν ξεκινήσεις μία κουραστική ημέρα.

3. Δεν κάνεις κάποια άσκηση

Δε σημαίνει ότι πρέπει να πηγαίνεις και να χτυπιέσαι με την ώρα στο γυμναστήριο. Όμως, η άσκηση βοηθάει να εκκρίνεις ντοπαμίνη που είναι η κύρια ουσία που σε κάνει να νιώθεις χαρούμενος, ήρεμος και ευτυχισμένος. Έστω και για ένα χαλαρό περπάτημα την ημέρα να πηγαίνεις, αυτό είναι αρκετό για να σου φτιάξει τη διάθεση και να σε αναζωογονήσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
1'
65 - 72
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;