Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου 2021: 4 περίεργες συνήθειες από διαφορετικά μέρη του κόσμου
Μερικές συνήθειες ύπνου που είναι αρκετά ιδιαίτερες!

Η αλήθεια πως η κάθε χώρα είναι ένας ξεχωριστός πολιτισμός με δικά του ήθη, έθιμα, παραδόσεις και συνήθειες. Κάθε χώρα και πολιτισμός, λοιπόν, έχει τις δικές του ιδιαιτερότητές, οι οποίες αν και στον ντόπιο πληθυσμό φαίνονται απολύτως φυσιολογικές, σε κάποιον ξένο… ξενίζουν!

Φυσικά, αν είχατε ταξιδέψει στο εξωτερικό όσο τα πράγματα ήταν καλύτερα, θα το έχετε ήδη διαπιστώσει, ενώ αν ταξιδέψετε στο μέλλον σε κάποια ξένη χώρα, σίγουρα θα βρείτε κάποια περίεργη συνήθεια. Αυτή μπορεί να αφορά το φαγητό, τη νυχτερινή ζωή ή οτιδήποτε άλλο.

Ωστόσο, σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου 2021 θα αναφερθούμε σε μερικές πολύ περίεργες συνήθειες που έχουν άνθρωποι σε κάποιες χώρες του εξωτερικού, μας φαίνονται κάπως ιδιαίτερες και περίεργες, και αφορούν τον ύπνο.

1. Ο γυμνός ύπνος (Ηνωμένο Βασίλειο)

Σύμφωνα με έρευνα, η οποία διεξήχθη από το National Sleep Foundation, οι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν την τάση να κοιμούνται όπως τους γέννησε η μάνα τους. Κοινώς γυμνοί. Πιο συγκεκριμένα, το 1/3 των Βρετανών που απάντησαν στις ερωτήσεις της έρευνας δήλωσε ότι προτιμάει να κοιμάται χωρίς ρούχα ή πιτζάμες, ποσοστό το οποίο είναι η αλήθεια πως ξεπερνάει αντίστοιχα ποσοστά οποιασδήποτε άλλης χώρας.

2. Inemuri (Ιαπωνία)

Η φάση έχει ως εξής: Η Ιαπωνία είναι από τις Ασιατικές χώρες, που δε σταματάει να μας εκπλήσσει. Μετά την ίδρυση του Υπουργείου Μοναξιάς, που σίγουρα μας φάνηκε περίεργο, έρχεται κάτι ακόμη άξιο απορίας, το οποίο αυτή τη φορά αφορά, όμως, αφορά τον ύπνο. Πρόκειται για την πρακτική του inemuri, κατά τη διάρκεια της οποίας σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι New York Times οι κάτοικοι της Ιαπωνίας κοιμούνται σε εξωτερικούς χώρους, όπως για παράδειγμα ένα παγκάκι. Βέβαια, αυτό ίσως είναι ένα ανησυχητικό δείγμα για κάποιον/κάποια, αφού ενδεχομένως να σημαίνει ότι έχει εξαντληθεί από τη δουλειά. Όπως είναι γνωστό, άλλωστε, οι κάτοικοι της Ιαπωνίας φημίζονται για την εργασιομανία τους, η οποία πολλές φορές οδηγεί εργαζόμενους και εργαζόμενες σε burn out.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pontus Madsen (@mrmadsen)

3. Οι κούκλες του… ύπνου (Γουατεμάλα)

Οι κούκλες του ύπνου προέρχονται από την Γουατεμάλα και θυμίζουν (ελαφρώς) το πιο οικείο σε εμάς έθιμο με το δοντάκι κάτω από το μαξιλάρι. Πιο συγκεκριμένα, στη Γουατεμάλα υπάρχουν κάποιες κούκλες, τις οποίες φτιάχνουν από μαλλί και σύρμα, ενώ στα bonus βάζουμε το γεγονός ότι είναι πολύχρωμες και μοιάζουν λίγο boho, κάνοντάς τες πραγματικά πανέμορφες. Οι κούκλες προέρχονται από την παράδοση των Mayas. Σύμφωνα με το θρύλο μία πριγκίπισσα έλαβε ως δώρο τη συγκεκριμένη κούκλα (που περεμπιπτόντως λέγεται muñeca quitapena) από το Θεό του ήλιου και αυτή θα της επέτρεπε να λύσει όποιο πρόβλημα αντιμετώπιζαν οι άνθρωποι.

Σήμερα, η συγκεκριμένη κούκλα χρησιμοποιείται ως εξής: Οι μεγαλύτεροι τη δίνουν στα μικρά παιδιά και εκείνα με τη σειρά τους λένε στις κούκλες όλα τους τα προβλήματα. Έπειτα, την βάζουν κάτω από το μαξιλάρι τους πριν κοιμηθούν, έτσι ώστε όταν ξυπνήσουν όλα τα αρνητικά συναισθήματα που εξομολογήθηκαν την προηγούμενη νύχτα στην Muñeca quitapena να έχουν εξαφανιστεί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Guatemalan Artesanias (@saviaguate)

4. Ύπνος με καθαρό αέρα (διάφορες Σκανδιναβικές χώρες)

Στις Σκανδιναβικές χώρες, όπως είναι η Νορβηγία και η Σουηδία, πολλοί γονείς αφήνουν τα παιδιά τους έξω, προκειμένου να πάρουν ένα μικρό υπνάκο. Όταν οι γονείς βρίσκονται σε κάποια καφετέρια για παράδειγμα, είναι σύνηθες φαινόμενο να υπάρχουν “παρκαρισμένα” καρότσια απ’ έξω με μωρά που κοιμούνται. Οι γονείς πιστεύουν ότι ο φρέσκος αέρας είναι καλός για την υγεία του παιδιού και ότι με αυτό τον τρόπο τα προστατεύουν από μελλοντικά κρυώματα.

Μάλιστα, η ανάρτηση της τραγουδίστριας της metal, Amalie Bruun, στο Instagram τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με την οποία αφήνει το παιδί της να κοιμάται στην αυλή τις περισσότερες ώρες, παρότι οι θερμοκρασίες στη Δανία, όπου μένει, είναι πολύ χαμηλές είχε πυροδοτήσει μεγάλη συζήτηση και πολλά σχόλια γύρω από τη συγκεκριμένη πρακτική, η οποία όπως αποδεικνύεται είναι αρκετά προσφιλής στους ανθρώπους που ζουν στις Σκανδιναβικές χώρες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ᛗYᚱᛕVᚱ (@myrkurmyrkur)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;