Ο Τζεφ Μπέζος ταξιδεύει στο Διάστημα - Δείτε live την εκτόξευση του New Shepard
Το ιστορικό διαστημικό ταξίδι για τον ιδρυτή της Amazon και πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, Τζεφ Μπέζος, θα έχει διάρκεια 11 λεπτών - Δείτε live

Για τις 16:00 το απόγευμα, ώρα Ελλάδος, είναι προγραμματισμένη η εκτόξευση του πυραύλου της Blue Origin, New Shepard, ο οποίος θα μεταφέρει τον γηραιότερο και τον νεότερο άνθρωπο που έχουν ταξιδέψει ποτέ στο διάστημα, μαζί με τον ιδρυτή της εταιρείας και πλουσιότερο άνθρωπο στη γη, Τζεφ Μπέζος.

Tο New Shepard, ύψους 18,3 μέτρων και πλήρως αυτόνομος πύραυλος-κάψουλα που μεταφέρει τον Τζεφ Μπέζος και τους τρεις συνταξιδιώτες του, εκτοξεύεται από εγκαταστάσεις της Blue Origin στην έρημο του δυτικού Τέξας.

Το ιστορικό διαστημικό ταξίδι για τον ιδρυτή της Amazon θα έχει διάρκεια 11 λεπτών.

Ανάμεσα στους επιβάτες της πτήσης, η οποία θα διαρκέσει συνολικά 11 λεπτά, είναι η 82χρονη πρωτοπόρος της αεροδιαστημικής, Γουάλι Φανκ και ο 18χρονος Ολλανδός φοιτητής φυσικής, Όλιβερ Ντέμεν, ενώ με την πτήση θα ταξιδέψει επίσης και ο αδερφός του Τζεφ Μπέζος, Μαρκ Μπέζος.

Ο Τζεφ Μπέζος δήλωνε χθες ενθουσιασμένος και περίεργος, αλλά όχι πολύ αγχωμένος για το ταξίδι αυτό.

Δείτε παρακάτω σε live μετάδοση την εκτόξευση του New Shepard που έχει ήδη ξεκινήσει:

Η 11λεπτη πτήση από εγκαταστάσεις της Blue Origin προς την έρημο του δυτικού Τέξας, αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο στην καθιέρωση της βιομηχανίας του διαστημικού τουρισμού.

«Έχουμε εκπαιδευτεί. Το όχημα είναι έτοιμο. Το πλήρωμα είναι έτοιμο. Η ομάδα είναι φανταστική», τόνισε χθες ο Τζεφ Μπέζος μιλώντας στο CBS. «Νιώθουμε πολύ καλά με αυτό».

Η πτήση πραγματοποιείται 9 ημέρες αφότου ο ανταγωνιστής δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Μπράνσον ταξίδεψε με το σκάφος της εταιρείας του Virgin Galactic. Ο Τζεφ Μπέζος θέλησε να υποβαθμίσει οποιονδήποτε ανταγωνισμό με τον Μπράνσον.

«Υπάρχει ένας άνθρωπος που ήταν ο πρώτος που ταξίδεψε στο διάστημα. Το όνομά του ήταν Γιούρι Γκαγκάριν. Και αυτό συνέβη πριν από πολύ καιρό», σημείωσε ο Μπέζος σε συνέντευξή του στην εκπομπή Today του NBC.

«Νομίζω θα είμαι ο 570ος ή κάτι τέτοιο. Εκεί θα βρισκόμαστε στον κατάλογο αυτόν. Επομένως, δεν πρόκειται για μια αναμέτρηση. Πρόκειται για το χτίσιμο ενός δρόμου προς το διάστημα, προκειμένου οι μελλοντικές γενιές να μπορέσουν να κάνουν απίστευτα πράγματα στο διάστημα», τόνισε ο Μπέζος.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
 1