Το "Eau de Space" είναι ένα κυριολεκτικά διαστημικό άρωμα

Η NASA έχει στείλει ανά καιρούς πολύ κόσμο στο φεγγάρι και το διάστημα γενικώς.

Ανεξάρτητα από το αν θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα αντίστοιχο διαστημικό ταξίδι (για εμάς τους κοινούς θνητούς μιλάω), ενδέχεται κάποια στιγμή να αναρωτηθήκαμε πώς μπορεί να είναι τα πράγματα εκεί… από άποψη μυρωδιάς.

Πριν από αρκετές δεκαετίες, λοιπόν, η ΝΑSA είχε σχεδιάσει ένα άρωμα, προκειμένου να εκπαιδεύσει τους μελλοντικούς αστροναύτες για… τη μυρωδιά του διαστήματος!

Πλέον, αυτό το άρωμα έγινε πραγματικότητα, μπήκε σε ένα κομψό μπουκάλι και κυκλοφορεί για το κοινό (Πουλάς νεφρό, παίρνεις, άρωμα φάση).

Βέβαια, η περιγραφή του Peggy Whitson, αστροναύτη και πρώην κάτοικου του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, σε συνέντευξή του στο CNN το 2002 σχετικά με τη μυρωδιά του διαστήματος, δε μας έπεισε και πολύ.

«Είναι σαν μια μυρωδιά από ένα πυροβόλο όπλο, αμέσως μετά το πυροβολισμό. Νομίζω ότι έχει πικρή μυρωδιά, εκτός από καπνιστή και καμένη», είπε χαρακτηριστικά ο Peggy Whitson.

Παρότι ενδεχομένως δεν είναι και η καταλληλότερη επιλογή για τη βραδινή σου έξοδο, ίσως ο χημικός και δημιουργός του αρώματος, Steve Pierce, καταφέρει να επιτύχει τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από το να φέρει πιο κοντά τους μαθητές με τις επιστήμες STEM.

Δείτε επίσης: Διαστημικό αερόστατο φιλοδοξεί να μεταφέρει επιβάτες στη… στρατόσφαιρα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;