Διαστημικό αερόστατο φιλοδοξεί να μεταφέρει επιβάτες στη... στρατόσφαιρα!
Πάμε μια βόλτα στη... στρατόσφαιρα;

Ο άνθρωπος έχει να επιδείξει πολλά κατορθώματα, ένα εκ των οποίων είναι η προσγείωση στο φεγγάρι. Τώρα όμως μία νέα εταιρεία, η Space Perspective, θέλει να πάει λίγο παραπέρα την εμπειρία και ανακοίνωσε το σχέδιό της για δημιουργία ενός διαστημικού αερόστατου με προορισμό… τη στρατόσφαιρα της Γης!

Πιο συγκεκριμένα, η Space Perspective ανακοίνωσε τα σχέδιά της για εμπορικές διαστημικές πτήσεις με το διαστημόπλοιο “Spaceship Neptune”. Τα πρώτα ταξίδια αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2021 και η εταιρεία ευελπιστεί ότι θα μπορεί να μεταφέρει επιβάτες εντός τριετίας.

Το διαστημικό σκάφος, που θα μεταφέρει τους επίδοξους travellers του διαστήματος, θα έχει το σχήμα ενός αερόστατου, δηλαδή ενός μπαλονιού, το οποίο θα είναι γεμάτο με υδρογόνο. Κάτω από το μπαλόνι θα υπάρχει μια μικρή καμπίνα υπό πίεση, η οποία θα μεταφέρει επιστημονικά υλικά, έναν πιλότο και έως οκτώ επιβάτες στην στρατόσφαιρα κάθε φορά.

Το αερόστατο θα απογειώνεται από μισθωμένες εγκαταστάσεις στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy της NASA και θα ανεβαίνει με χαμηλή ταχύτητα στην στρατόσφαιρα, που υπολογίζεται περίπου 19 μίλια πάνω από την επιφάνεια της Γης. Έτσι, αν και ουσιαστικά το διαστημικό αερόστατο δε θα βρίσκεται στο διάστημα, οι επιβάτες θα μπορούν να διακρίνουν την καμπυλότητα της Γης και το σκοτάδι που απλώνεται. Θα είναι συνεπώς σα να βρίσκονται στο διάστημα, αλλά δε θα βρίσκονται.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για μία βόλτα με το “Speceship Neptune”, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τo ταξίδι θα διαρκεί περίπου έξι ώρες, αλλά θα παραμένει στη στρατόσφαιρα για περίπου δύο ώρες πριν κατέβει ξανά στη Γη. Θα «παρασύρεται» από τους ανέμους που θα πνέουν κατά την πτήση του, είτε προς τον Ατλαντικό Ωκεανό προς τον Κόλπο του Μεξικού, όπου θα «ψαρεύεται» από σκάφος ανάκτησης, αναφέρει το Space.com.

Η καμπίνα που θα φιλοξενεί τους επιβάτες θα διαθέτει τουαλέτες, μπαρ, καθίσματα και τεράστια παράθυρα για πανοραμική θέα, σύμφωνα την εταιρεία. Μάλιστα, η ομάδα σχεδιάζει ήδη να πραγματοποιεί εκδηλώσεις στο διαστημικό σκάφος, ανάμεσά τους και γάμους, οι οποίοι αν μη τι άλλο θα είναι φαντασμαγορικοί.Το εισιτήριο θα κοστίζει 125.000 ανά επιβάτη, αλλά φυσικά μέχρι να φτάσει η στιγμή της ολοκλήρωσης του επίδοξου σχεδίου, η εταιρεία χρειάζεται ακόμη αρκετό καιρό.

Μέχρι τότε δείτε πώς το φαντάζονται οι δημιουργοί, που κυκλοφόρησαν ένα video για το Spaceship Neptune και το ταξίδι του.

Δείτε επίσης: Τι θα συνέβαινε αν χτίζαμε πόλεις στη σελήνη;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
3'
44 - 26
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;