Jeff Bezos: Ποιος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο;
Ποιος είναι ο Jeff Bezos, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ποια είναι η καταγωγή και το βιογραφικό του;

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos, ξεπέρασε τον Bill Gates και τώρα είναι για πρώτη φορά, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο!

Η περιουσία του  ξεπερνά τα 90 δισεκατομμύρια δολάρια όπως αναφέρει το περιοδικό Forbes.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes και το πρακτορείο Bloomberg, η εκτίναξη της μετοχής της Amazon άνω των 15 δολαρίων, κατά τη διάρκεια μόλις ενός 24ωρου, οδήγησε τον Τζεφ Μπέζος στην κορυφή της λίστας των πιο ευκατάστατων ανθρώπων του κόσμου, ξεπερνώντας τον Μπιλ Γκέιτς κατά ορισμένα εκατομμύρια δολάρια.

Όταν οι αγορές άνοιξαν την Πέμπτη, ο Bezos είχε καθαρή αξία περιουσίας 90,6 δισεκατομμύρια δολάρια, κερδίζοντας 500 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από τον ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς. Η μετοχή της Amazon κέρδισε 1,6% την Πέμπτη, προσθέτοντας 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια στην καθαρή αξία της περιουσίας του Bezos. Αυτό ήταν αρκετό για να τον βάλει μπροστά από τον Gates. Το Forbes άρχισε να παρακολουθεί την περιουσιακή κατάσταση των δισεκατομμυριούχων σε όλο τον κόσμο το 1987.

Ο Bezos είναι πλέον ο έβδομος άνθρωπος από τότε, που κατέχει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο και ο τρίτος Αμερικανός στην κορυφή της παγκόσμιας τάξης, μετά από τον Gates και τον Warren Buffett.

Ο Τζέφρυ Μπέζος γεννημένος στις 12 Ιανουαρίου 1964, είναι Αμερικανός επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης της εταιρείας Amazon.com, της μεγαλύτερης στον κόσμο από την άποψη του κύκλου εργασιών από την πώληση αγαθών και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύοθ.

Γεννήθηκε σστην πόλη Αλμπουκέρκη του Νέου Μεξικού των ΗΠΑ. Το αρχικό του όνομα ήταν Τζέφρι Πρέστον Γιόργκενσεν

Το επώνυμο Μπέζος το πήρε από τον δεύτερο σύζυγο της μητέρας του, τον Κουβανό Μιγκέλ Μπέζος. Ξεκίνησε να σπουδάζει Φυσική στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον, αλλά τελικά αποφοίτησε με πτυχίο μηχανολόγου το 1986

άνοδος της τιμής της μετοχής της Amazon την Πέμπτη οδήγησε τον ιδρυτή της εταιρείας λιανικού εμπορίου Τζεφ Μπέζος στην πρώτη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, αφήνοντας δεύτερο τον Μπιλ Γκέιτς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
8'
9 - 0
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;