Μία οικογένεια από αρκούδες πήγε για βουτιές σε μία παραλία στην Καλιφόρνια - Έκπληκτοι οι λουόμενοι
Φαντάσου εκεί που κάνεις να μπάνιο στη θάλασσα να εμφανιστεί μία οικογένεια από αρκούδες!

Ο καύσωνας που σημειώθηκε σε αρκετές περιοχές του πλανήτη την περασμένη εβδομάδα μας έσπρωξε όλους σε κοντινές παραλίες για να μπορέσουμε να δροσιστούμε για λίγο. Στην Καλιφόρνια, όμως, φαίνεται πως οι κάτοικοι δεν ήταν οι μοναδικοί που έτρεξαν στην παραλία για να δροσιστούν από τις υψηλές θερμοκρασίες, καθώς μια οικογένεια από μαύρες αρκούδες αποφάσισε να κάνει το ίδιο στη λίμνη Τάχο, ανενόχλητοι από τους ανθρώπους που υπήρχαν εκεί.

Οι λουόμενοι, λοιπόν, στην παραλία Pope, καθώς απολάμβαναν τις βουτιές τους, παρακολουθούσαν μια μεγάλη ανήλικη αρκούδα, που κατά πάσα πιθανότητα ήταν η μητέρα, και τρία αρκουδάκια να βουτούν στα νερά της λίμνης. Οι άνθρωποι έμειναν έκπληκτοι και… λογικό, αφού δεν είναι ένα θέαμα που παρακολουθείς κάθε μέρα!

Το βίντεο, που τράβηξε ένας λουόμενος, κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγινε αμέσως viral. Σε αυτό φαίνονται τα μικρά αρκουδάκια να παίζουν στα κύματα, ενώ, η ενήλικη αρκούδα περιφέρεται στην γεμάτη κόσμο παραλία. Η Jen Walkins, που κατέγραψε αυτό το στιγμιότυπο, σχολίασε:

“Πάθαμε όλοι ένα μικρό σοκ.”

Όπως εξήγησε, ο γιος της είδε την αρκούδα πριν βγει στην παραλία και είπε ότι:

“Είχε γίνει λίγο εχθρική και προστατευτική με τα αρκουδάκια απέναντι σε ένα Γκόλντεν Ριτρίβερ.”

Η Watkins πρόσθεσε πως η ενήλικη αρκούδα έφαγε και μερικά σάντουιτς από το ψυγειάκι κάποιου λουόμενου, πριν εξαφανιστεί πίσω στο δάσος.

Ο σερίφης της περιοχής προειδοποίησε τους λουόμενους να είναι προσεκτικοί κοντά στις αρκούδες. Όπως σημείωσε ο Nelson Resendes:

“Είναι απρόβλεπτες. Είναι επικίνδυνες… Ίσως εμφανίζονται ήρεμες κάποιες φορές, αλλά μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνες.

Μην τις ταΐζετε, μην τις δελεάζετε, μην τις προκαλείτε και προφανώς σε ένα τέτοιου είδους σκηνικό, μην τις πλησιάζετε. Σεβαστείτε τον χώρο τους.”

Τον Μάιο, το αρμόδιο τμήμα άγριας ζωής της Καλιφόρνια είχε εκδώσει ειδικές οδηγίες αναφορικά με τους ανθρώπους και τις αρκούδες στη λίμνη Τάχο. Η προειδοποίηση έγραφε:

“Μην μαθαίνετε σε αυτές τις νεαρές αρκούδες να είναι άνετες κοντά στους ανθρώπους! Ακόμη κι αν έχουν έρθει πολύ κοντά, κάντε ένα θόρυβο να τις τρομάξετε ώστε να μην νιώθουν άνετα και να θέλουν να παραμείνουν.

Παρόλο που έχει πλάκα να βλέπεις αρκούδες και να τραβάς βίντεο ή φωτογραφίες, ουσιαστικά τους λες ότι είναι εντάξει να σε πλησιάσουν. Οι αρκούδες είναι έξυπνες και αποκτούν συμπεριφορές με βάση τις εμπειρίες τους. Αν έχουν κάποια άσχημη, τρομακτική συνάντηση με έναν άνθρωπο, το πιθανότερο είναι πως θα το αποφύγουν μελλοντικά.

Το να επιτρέπετε στις αρκούδες να νιώθουν άνετα κοντά σε ανθρώπους μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα, μεταξύ άλλων σπάσιμο αυτοκινήτων ή προσέγγιση ατόμων που τρώνε έξω.

Είναι παράνομο να ταΐζεις αρκούδες είτε άμεσα είτε έμμεσα, επιτρέποντάς τους την πρόσβαση σε σκουπίδια ή τρόφιμα.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;