Take away: Τι αλλάζει με τα νέα μέτρα;
Διευκρινίσεις έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης για τα νέα μέτρα στην εστίαση. Τι ισχύει για το take away;

Τα νέα μέτρα στην εστίαση φέρνουν αρκετές αλλαγές και σε διάφορες άλλες λειτουργίες, όπως είναι το take away. Διευκρινίσεις για το πώς θα λειτουργεί το take away έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Από το υπουργείο Ανάπτυξης επισημαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι όσον αφορά στους εξωτερικούς χώρους και το take away, ισχύει ό, τι ίσχυε έως σήμερα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα αποστάσεων να παραμένουν σε εφαρμογή. Όποιος πολίτης το επιθυμεί, έχει τη δυνατότητα να αγοράσει τον καφέ του και να τον πιεί καθήμενος σε σκαμπό, εξωτερικού χώρου αλλά όχι όρθιος.

Η είσοδος σε κλειστούς χώρους γίνεται πλέον μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, αποτελέσματα rapid ή μοριακού ελέγχου ή πιστοποιητικό νόσησης. Σε κάθε περίπτωση, όταν κάποιος δεν έχει έγγραφο ταυτοπροσωπείας (διαβατήριο ή ταυτότητα) δεν μπορεί να μπει. Αναγκαίο κρίνεται το έγγραφο.

Ο επιχειρηματίας ή υπάλληλος της επιχείρησης έχει νομικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα να κάνει έλεγχο ταυτοπροσωπίας στους πελάτες που θέλουν να εισέλθουν. Επίσης, ισχύουν κανονικά οι περιορισμοί στα τραπέζια και η τήρηση αποστάσεων σε θέατρα με τις νέες πληρότητες. Τέλος, δε χρειάζονται έγγραφα ταυτοπροσωπείας για παιδιά κάτω των 12 ετών, καθώς αρκεί η βεβαίωση του κηδεμόνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;