Κάννες 2021: Η γκάφα του Spike Lee που θα μείνει στην ιστορία και η πρόωρη ανακοίνωση του μεγάλου νικητή
Ο Spike Lee, σε μία επική γκάφα, που θα μείνει στην ιστορία του Φεστιβάλ των Καννών, ανακοίνωσε πρόωρα την ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα.

Το βράδυ του Σαββάτου, με μία λαμπερή τελετή απονομής των βραβείων, ολοκληρώθηκε το 74 Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Το φετινό φεστιβάλ θα μείνει στην ιστορία για πολλούς λόγους όπως το πώς κατάφερε να πραγματοποιηθεί εν μέσω πανδημίας, για το ότι επιλέχθηκε μαύρος σκηνοθέτης ως Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, για το ότι βραβεύτηκε η, μόλις, δεύτερη γυναίκα με το βραβείο του Χρυσού Φοίνικα και για μία μεγάλη… γκάφα!

Η Ζουλιά Ντικουρνό με την ταινία της “Titane” έφυγε από τις Κάννες 2021 με το μεγάλο βραβείο και γράφει ιστορία ως τη 2η γυναίκα στα 74 χρόνια του φεστιβάλ που καταφέρνει να αποσπάσει Χρυσό Φοίνικα, μετά την Τζέιν Κάμπιον και τα “Μαθήματα Πιάνου” το 1993. Αυτή η στιγμή κανονικά θα έπρεπε να ανακοινωθεί στο τέλος της λαμπερής βραδιάς. Όμως, ο Spike Lee, πρόεδρος της φετινής Κριτικής Επιτροπής, κάπου… χάθηκε στην μετάφραση.

Πολλοί ήταν αυτοί που συνέκριναν την γκάφα του γνωστού Αμερικανού σκηνοθέτη με την αντίστοιχη που είχε γίνει στα Όσκαρ του 2017 όταν ανακοινώθηκε από τους Γουόρεν Μπίτι και Φέι Ντάναγουεϊ το “La La Land” ως καλύτερη ταινίας της χρονιάς, ενώ, στην πραγματικότητα είχε κερδίσει το “Moonlight”.

Τι έγινε όμως στις Κάννες 2021;

Ο Lee δεν κατάλαβε ότι στον αρχικό χαιρετισμό του θα έπρεπε να μιλήσει γενικά για το φετινό φεστιβάλ, αλλά και το πώς η κριτική επιτροπή έφτασε σε απόφαση για το ποια ταινία θα τιμηθεί με τον Χρυσό Φοίνικα. Με απορία στα μάτια, σηκώθηκε όρθιος και ανακοίνωσε την ταινία που κερδίζει το μεγάλο βραβείο, ενώ, τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής και η παρουσιάστρια της βραδιάς έσπευσαν να τον διακόψουν.

Η Μελανί Λοράν προσπάθησε να τον σταματήσει, αλλά μάταια, καθώς, είχε ακουστεί ο τίτλος της ταινίας. Μπορούμε να πούμε ότι ήταν η πιο μικρή σε διάρκεια απονομή που έγινε ποτέ στις Κάννες, αφού, μάθαμε από την αρχή τη νικήτρια του μεγάλου βραβείου.

Στη συνέχεια, ο Lee στην επίσημη συνέντευξη τύπου της Κριτικής Επιτροπής ζήτησε συγγνώμη και είπε χαρακτηριστικά:

“Τα έκανα θάλασσα

Θα σας το πω με μία αθλητική αναλογία, γιατί λατρεύω τα σπορ. Νιώθω σαν τον παίκτη που στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού χάνει την ευκαιρία να σκοράρει”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
3'
14 - 19
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;