Ένα από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ που θα δροσίσει το φετινό καλοκαίρι σου, και ενδεχομένως να έχει δροσίσει πολλά ακόμη καλοκαίρια σου, είναι το περιβόητο negroni. Το negroni ξεχωρίζει μεταξύ άλλων για την έντονη και γλυκόπικρη γεύση του (κατά κύριο λόγο πικρή για να πούμε την αλήθεια). Βέβαια, η γεύση του είναι που κάνει τους πάντες να χωρίζονται σε δύο κατηγορίες ανθρώπων: Σε αυτούς που το μισούν και σε αυτούς που το λατρεύουν.
Πώς δημιουργήθηκε το negroni;
Δε θα σας πούμε ψέματα, γιατί τα σιχαινόμαστε! Η ακριβής δημιουργία του πρώτου negroni είναι άγνωστη. Υπάρχει όμως η πιο δημοφιλής και κοινά αποδεκτή εκδοχή, η οποία τοποθετεί τη δημιουργία του πρώτου negroni στην Φλωρεντία της Ιταλίας. Συγκεκριμένα, το 1919 στο Caffè Cason πήγε να πιει το ποτό του ένας κύριος ονόματι Pascal Olivier Count de Negroni. Ο συγκεκριμένος κύριος ήταν κάπως απαιτητικός, και ευτυχώς δηλαδή γιατί αλλιώς δε θα είχαμε σήμερα το αγαπημένο negroni. Έτσι, ζήτησε από τον bartender, Fosco Scarselli, να του φτιάξει το αγαπημένο του κοκτέιλ, το Americano, προσθέτοντας gin αντί για το σύνηθες που ήταν σόδα.
Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το Americano ήταν ένα σύνηθες και αγαπημένο κοκτέιλ, το οποίο μοιάζει πολύ με το negroni, επειδή η συνταγή του περιλαμβάνει Campari, γλυκό βερμούτ, σόδα και σερβίρεται με μία φλούδα από λεμόνι δίνοντάς του παρόμοια γεύση με αυτή του negroni.
Στην παραλλαγή του Americano όμως ο Fosco Scarselli εκτός από την αλλαγή της σόδας με gin σέρβιρε το ποτό με φλούδα από πορτοκάλι αντί για φλούδα λεμονιού προκειμένου να το “υπογράψει”. Με αυτό τον τρόπο θέλησε να δείξει στον πελάτη του ότι πρόκειται για ένα διαφορετικό ποτό από το κλασικό Americano.
Το ποτό άρεσε σε πολύ κόσμο και όσο περνούσε ο καιρός απέκτησε μεγάλη απήχηση. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν τα επιχειρηματικά δαιμόνια της οικογένειας Negroni που ίδρυσαν το Negroni Distillerie στο Treviso στην Italy. Εκεί παρήγαγαν μία έτοιμη εκδοχή του ποτού και την πουλούσαν ως Antico Negroni 1919.
Φυσικά, οι απόψεις διίστανται και πάντα θα διίστανται, καθώς πρόκειται για ένα κοκτέιλ, το οποίο δεν είχε ποτέ πατέντα προκειμένου να κατοχυρωθεί. Παρ’ όλα αυτά εμείς παρουσιάσαμε την πιο γνωστή εκδοχή προέλευσης ενός πολύ γνωστού κοκτέιλ που σίγουρα θα σας κρατήσει καλή συντροφιά τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Συνταγή για negroni
Υλικά
- 30 ml gin
- 30 ml κόκκινο γλυκό βερμούτ
- 30 ml Campari bitter
Εκτέλεση
- Αναδεύουμε τα 3 συστατικά σε ένα mixing glass ή ένα ποτήρι σε περίπτωση που δεν έχουμε mixing glass για περίπου 20 δευτερόλεπτα.
- Γαρνίρουμε και σερβίρουμε το negroni με φλούδα από πορτοκάλι. Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε και με φλούδα λεμόνι.
- Mojito: Η ιστορία πίσω από το πιο καλοκαιρινό κοκτέιλ
- Πόσες θερμίδες έχουν τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά κοκτέιλ;
- 4 καλοκαιρινά κοκτέιλ και πώς να τα φτιάξετε στο σπίτι σας
- Willis Carrier: Ο άνθρωπος που ανακάλυψε το air condition (και έσωσε τα καλοκαίρια μας)
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
05-02-2024
Αθήνα
Πωλήσεις
Εποχιακή Εργασία
15-02-2024
Ναουσα
1.500