Υγιεινή, ΑΟΔ, Στοιχεία Μηχανών & Προγραμματισμός Υπολογιστών: Απαντήσεις θεμάτων & Σχολιασμός (ΕΠΑΛ)
Πανελλήνιες 2021: Δείτε τα θέματα, τις απαντήσεις και τον σχολιασμό των θεμάτων που έπεσαν σήμερα (24/06) στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

Σε τέσσερα ακόμα μαθήματα στις Πανελλήνιες 2021 διαγωνίστηκαν σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

Τα μαθήματα στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι μαθητές των ΕΠΑΛ είναι τα εξής: Υγιεινή, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ), Στοιχεία Μηχανών.

Υγιεινή, ΑΟΔ, Στοιχεία Μηχανών & Προγραμματισμός Υπολογιστών: Απαντήσεις θεμάτων & Σχολιασμός (ΕΠΑΛ)

Το neolaia.gr, σταθερά δίπλα στους μαθητές και υποψήφιους των εξετάσεων, κάνει γνωστά τα θέματα των Πανελληνίων και θα ενημερώνει μέσα από την καθημερινή του ροή εδώ, έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2021 και τις απαντήσεις τους, για τις εκτιμήσεις στη διαμόρφωση των βάσεων 2021, μέχρι αυτές να ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου. Συντονιστείτε στο neolaia.gr και δείτε πρώτοι/-ες τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων!

 

 Δείτε τα θέματα στο μάθημα Υγιεινή των ΕΠΑΛ

 

Δείτε τις απαντήσεις των θεμάτων στο μάθημα Υγιεινή

 

Σχολιασμός των θεμάτων στο μάθημα Υγιεινή

 

Δείτε τα θέματα στο μάθημα Προγραμματισμός Υπολογιστών των ΕΠΑΛ

 

Δείτε τις απαντήσεις στον Προγραμματισμό Υπολογιστών των ΕΠΑΛ

 

Δείτε τον σχολιασμό στον Προγραμματισμό Υπολογιστών των ΕΠΑΛ

 

Δείτε τα θέματα στο μάθημα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ)

 

Απαντήσεις στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης

 

Σχολιασμός στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης

 

Δείτε τα θέματα στα Στοιχεία Μηχανών

 

Απαντήσεις στα Στοιχεία Μηχανών

 

Σχολιασμός στα στοιχεία Μηχανών

 

Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα των επόμενων ημέρων στα ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα των Ειδικών Μαθημάτων

Πανελλήνιες 2021 – Ειδικά Μαθήματα: Πότε πρέπει να κάνουν το self test οι υποψήφιοι – Τι αλλάζει

Με ΦΕΚ καθιερώθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των self tests για τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, καθώς και για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων και στις πρακτικές δοκιμασίες για την εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ.

Με το ΦΕΚ αυτό, συμπληρώνεται προηγούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τον τρόπο διεξαγωγής των Πανελληνίων 2ο21, γραπτών ή προφορικών, η οποία καθόριζε και την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν self test) από τον κορωνοϊό COVID -19.

Πανελλήνιες 2021: Πότε πρέπει να κάνουν νέο self test οι υποψήφιοι

Συμπλήρωση του άρθρου 2 της υπό στοιχεία Φ.251/64572/Α5 κοινής υπουργικής απόφασης:

Μετά την παρ. 5 του άρθρου 2 προστίθεται παράγραφος 5Α) ως εξής:

«5Α) Ειδικότερα, για τους/τις υποψηφίους/ες των Γενικών Λυκείων που εξετάζονται γραπτά ή προφορικά στα ειδικά μαθήματα, στα μουσικά μαθήματα “ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ» και “ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ” και στις πρακτικές δοκιμασίες για την εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ, ένα τεστ, από αυτά που έχουν ήδη παραλάβει, θα γίνει την Παρασκευή, 25.06.2021, με δυνατότητα επιβεβαιωτικού ελέγχου σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος από την Παρασκευή, 25.06.2021, μέχρι και τη Δευτέρα, 28.06.2021.

Για τους/τις υποψηφίους/ες των Γενικών Λυκείων το επόμενο τεστ, από αυτά που έχουν ήδη παραλάβει, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 02.07.2021, με δυνατότητα επιβεβαιωτικού ελέγχου σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος από την Παρασκευή, 02.07.2021, μέχρι και την Κυριακή, 04.07.2021.

Για τους/ τις υποψηφίους/ες των Επαγγελματικών Λυκείων που εξετάζονται γραπτά ή προφορικά στα ειδικά μαθήματα, στα μουσικά μαθήματα “ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ” και “ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ” και στις πρακτικές δοκιμασίες για την εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ, ένα τεστ, από αυτά που έχουν ήδη παραλάβει θα γίνει το Σάββατο, 26.06.2021, με δυνατότητα επιβεβαιωτικού ελέγχου σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος από το Σάββατο, 26.06.2021, μέχρι και την Κυριακή, 27.06.2021.

Για τους/τις υποψηφίους/ες των Επαγγελματικών Λυκείων το επόμενο τεστ, από αυτά που έχουν ήδη παραλάβει, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 02.07.2021, με δυνατότητα επιβεβαιωτικού ελέγχου σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος από την Παρασκευή, 02.07.2021, μέχρι και την Κυριακή, 04.07.2021.

Οι εκπαιδευτικοί, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό υποχρεούνται να υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο μία φορά την εβδομάδα, 48 ώρες πριν από την πρώτη προσέλευσή τους στη σχολική μονάδα.».

Πανελλήνιες 2021: Τι μπορούν να έχουν μαζί τους στην αίθουσα οι υποψήφιοι

Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης, οι υποψήφιοι απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας.

Επιτρέπεται να έχουν στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό.

Το μολύβι γενικά δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

Οι υποψήφιοι γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζόμενου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ή διαβατήριο).

Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα εξέτασης τοποθετούν οι ίδιοι το εκτυπωμένο ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση στην έδρα.

Μετά την παράδοση του γραπτού τους, παραλαμβάνουν το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση.

Οι αλλαγές που ισχύουν στις Πανελλήνιες 2021

Υπενθυμίζουμε ότι οι Πανελλήνιες 2021 πραγματοποιούνται με τις εξής σημαντικές αλλαγές στο σύστημα:

– Εφαρμόζεται για πρώτη φορά η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Υπουργείου Παιδείας, θα αφήσει 7.000 κενές θέσεις από τις 77.415 που συνολικά διατίθενται.

– Οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν και να καταθέσουν δύο μηχανογραφικά δελτία: Ένα μηχανογραφικό για φοίτηση σε ΑΕΙ και ένα δεύτερο μηχανογραφικό για να εγγραφούν σε Δημόσια ΙΕΚ (ΔΙΕΚ). 

– Επανήλθαν φέτος οι Συντελεστές Βαρύτητας για τον υπολογισμό των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

– Οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2021 διαγωνίζονται σε εξεταστέα ύλη, μειωμένη κατά 30%, λόγω της πανδημίας της covid-19.

– Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας στα μέσα Μάρτη, οι υποψήφιοι των Πανελληνίων αναμένεται να ενημερωθούν μέσω SMS για τη βαθμολογία τους και για το τμήμα ή τη σχολή στην οποία πέρασαν.

Δείτε το πρόγραμμα στις Πανελλήνιες 2021 για ΓΕΛ & ΕΠΑΛ, αλλά και το Πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων εδώ.

Όλες οι αλλαγές που φέρνει η ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Πανελλήνιες 2021 και φέτος στο neolaia.gr! Όλες οι εξελίξεις και τα νέα για την ύλη και το πρόγραμμα των εξετάσεων, τις βάσεις εισαγωγής, το μηχανογραφικότα εξεταζόμενα μαθήματα, τον υπολογισμό των μορίων! Μείνε συντονισμένος στο neolaia.gr για να μαθαίνεις πρώτος/-η τα πάντα για τις Πανελλήνιες 2021! 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
0 - 0
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
0 - 0
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;