Πανελλήνιες 2021 - Αποτελέσματα: Πότε θα βγουν οι βαθμοί
Πανελλήνιες 2021 Αποτελέσματα: Πώς θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι για τις βαθμολογίες τους - Τι θα γίνει με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, το μηχανογραφικό & τις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτέμβρη

Πανελλήνιες 2021 – Αποτελέσματα: Πότε θα βγουν οι βαθμοί

Τα Πανελλήνιες 2021 Αποτελέσματα, οι βαθμολογίες των υποψηφίων δηλαδή στα μαθήματα που εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών, αναμένεται να ανακοινωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, μάλλον το διάστημα μεταξύ 8 και 12 Ιουλίου 2021.

Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι (2020), οι βαθμολογίες ανακοινώθηκαν στις 10 Ιουλίου 2020. Φέτος, αναμένεται να γνωστοποιηθούν λίγο νωρίτερα τα Πανελλήνιες 2021 αποτελέσματα, γιατί οι υποψήφιοι θα πληροφορηθούν τις βαθμολογίες τους μέσω SMS.

Έτσι, αναμένεται να είναι πιο εύκολη και γρήγορη η διαδικασία ανακοίνωσης των βαθμολογιών από το Υπουργείο Παιδείας. Σημειώνουμε επίσης ότι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανά τμήμα θα διαμορφωθεί και θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας μετά την έκδοση των βαθμολογιών των υποψηφίων.

Πανελλήνιες 2021 – Αποτελέσματα:

Παράλληλα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8-ψηφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Την ίδια μέρα, το neolaia.gr, μέσα από την καθημερινή του ροή εδώ, θα αναρτήσει τους πίνακες με τα στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και τα Πανελλήνιες 2021 αποτελέσματα.

Συντονιστείτε στο neolaia.gr στις αρχές Ιουλίου και δείτε πρώτοι/-ες τα Πανελλήνιες 2021 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!

Αλλαγές στις Πανελλήνιες 2021

Συνοπτικά, υπενθυμίζουμε ότι οι τρέχουσες Πανελλήνιες του 2021 πραγματοποιούνται με τις εξής σημαντικές αλλαγές:

– Εφαρμόζεται για πρώτη φορά η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Υπουργείου Παιδείας, θα αφήσει 7.000 κενές θέσεις από τις 77.415 που συνολικά διατίθενται.

– Οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν και να καταθέσουν δύο μηχανογραφικά δελτία: Ένα μηχανογραφικό για φοίτηση σε ΑΕΙ και ένα δεύτερο μηχανογραφικό για να εγγραφούν σε Δημόσια ΙΕΚ (ΔΙΕΚ). Περισσότερα για το παράλληλο μηχανογραφικό σε παρακάτω σημείο.

– Επανήλθαν φέτος οι Συντελεστές Βαρύτητας για τον υπολογισμό των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

– Οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2021 διαγωνίζονται σε εξεταστέα ύλη, μειωμένη κατά 30%, λόγω της πανδημίας της covid-19.

– Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας στα μέσα Μάρτη, οι υποψήφιοι των Πανελληνίων αναμένεται να ενημερωθούν μέσω SMS για τη βαθμολογία τους και για το τμήμα ή τη σχολή στην οποία πέρασαν.

Πανελλήνιες 2021 – Αποτελέσματα

Μέχρι το τέλος του Ιουλίου, κατά πάσα πιθανότητα, οι υποψήφιοι θα καταθέσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο και προς το τέλος του Αυγούστου θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των εξετάσεων εισαγωγής. Φέτος, ειδικά οι μαθητές εφόσον το θελήσουν, θα μπορέσουν να συμπληρώσουν και παράλληλο μηχανογραφικό ώστε να εισαχθούν σε κάποιο ΙΕΚ και να φοιτήσουν σε ειδικότητα της επιλογής τους.

Οι βαθμολογίες που πέτυχαν οι υποψήφιοι ανά μάθημα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας, θα ανακοινωθούν μεταξύ 8 και 12 Ιουλίου.

Για πρώτη φορά φέτος οι υποψήφιοι θα πληροφορηθούν τις βαθμολογίες τους και στο κινητό τους με sms που θα τους στείλει η αρμόδια Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, από το Μαρούσι.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανά τμήμα θα διαμορφωθεί και θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας μετά την έκδοση των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για τον κάθε έναν υποψήφιο θα υπολογιστεί από το “σύστημα”. Η οδηγία που έχει δοθεί είναι η εφαρμογή του Μηχανογραφικού να ανοίξει μετά την ανακοίνωση της βαθμολογίας των μαθημάτων (ενδεχομένως και μετά αυτή των ειδικών μαθημάτων καθώς και αυτή συμμετέχει για αρκετά τμήματα στον προσδιορισμό της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής).

Επομένως, οι υποψήφιοι δεν θα χρειαστεί να μπουν στη διαδικασία να υπολογίσουν καμία Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι δεν θα βλέπουν στο Μηχανογραφικό τους Τμήματα για τα οποία δεν “πιάνουν” την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αφού αυτά θα αποκλείονται από το σύστημα.

Δεν θα είχε άλλωστε νόημα ούτε ο υποψήφιος να κάθεται και να υπολογίζει την ΕΒΕ για κάθε τμήμα του Επιστημονικού Πεδίου του αλλά και ούτε να επιλέγει Τμήματα για τα οποία δεν πληροί την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Επαναληπτικές εξετάσεις

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι οποίοι/-ες για κάποιο λόγο δεν ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις σε κάποια μαθήματα ή δεν μπόρεσαν να λάβουν μέρος σε αυτές καθόλου, θα έχουν τη δυνατότητα να εξετασθούν το Σεπτέμβριο σε όλα τα μαθήματα και να διεκδικήσουν μια θέση στα Πανεπιστήμια της χώρας.

Πανελλήνιες 2021 και φέτος στο neolaia.gr! Όλες οι εξελίξεις και τα νέα για την ύλη και το πρόγραμμα των εξετάσεων, τις βάσεις εισαγωγής, το μηχανογραφικότα εξεταζόμενα μαθήματα, τον υπολογισμό των μορίων! Μείνε συντονισμένος στο neolaia.gr για να μαθαίνεις πρώτος/-η τα πάντα για τις Πανελλήνιες 2021! 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1 
  
 0