Άρση μέτρων:
Άρση μέτρων: Πότε ενδέχεται να ανοίξουν οι κλειστοί κινηματογράφοι - Οι εισηγήσεις που έχουν τεθεί επί τάπητος

Σήμερα, Πέμπτη 17 Ιουνίου, η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει με σκοπό την άρση περαιτέρω. Η άρση των μέτρων που εισηγείται η επιτροπή των ειδικών αφορά καταστήματα, κλειστούς κινηματογράφους, παιδότοπους, θερμά λουτρά και υπηρεσίες μασάζ, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Άρση μέτρων: Η εισήγηση της επιτροπής

  • Λειτουργία καταστημάτων με 1 πελάτη ανά 16 τ.μ (ενώ τώρα ισχύει 1 πελάτης ανά 25 τ.μ.)
  • Άνοιγμα παιδότοπων σε εξωτερικούς χώρους
  • Άνοιγμα Λούνα Πάρκ
  • Άνοιγμα υπηρεσιών μασάζ
  • Άνοιγμα κλειστών κινηματογράφων. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους είτε σε άτομα που θα επιδεικνύουν αρνητικό self test. Αξιοσημείωτο είναι πως πρόκειται για το πρώτο μέτρο που, αν εφαρμοστεί, θα δίνει το προνόμιο σε εμβολιασμένους να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους χωρίς τη διαδικασία των εργαστηριακών ελέγχων.

Η Επιτροπή εισηγείται να ανοίξουν τα παραπάνω από το Σάββατο, 19 Ιουλίου.

Άρση μέτρων: Τι ισχύει από την 1η Ιουλίου

Από την 1η Ιουλίου αίρετη η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία αυτή τη στιγμή ισχύει από τη 1:30 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί. Πρόκειται για ένα μέτρο που έχει ήδη ανακοινωθεί

Ταυτόχρονα από την ίδια μέρα τίθεται σε ισχύ το Ευρωπαϊκό πράσινο πιστοποιητικό, το οποία θα περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού,
  • πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό τεστ PCR ή rapid test.

Καθ’ αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε όσους και όσες έχουν εμβολιαστεί να ταξιδεύουν με μεγαλύτερη ευκολία, καθώς δεν θα απαιτείται να υποβάλλονται στα χρονοβόρα τεστ για τον κορωνοϊό.

Παράλληλα, αρχής γενομένης την 1η Ιουλίου όσοι και όσες έχουν εμβολιασθεί δεν θα απαιτείται να κάνουν self test για να πηγαίνουν στην εργασία τους σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ ,Άκης Σκέρτσος.

Τέλος, στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων, από τις αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσουν με περισσότερους καλεσμένους και οι δεξιώσεις των γάμων και των βαπτίσεων, καθώς αυξάνεται ο επιτρεπόμενος αριθμός σε 300 άτομα από 100 που ισχύει ακόμη σήμερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;